Tonsilektomie u dospělého

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
327
26.11.22 10:23
@silov píše:
Vracím se k tématu. Po vleklé angíně v zimě mi zůstal v mandlích chronický zánět a protože se problémy vrací, ještě se i přidaly hnusné rýmy, mám doporučeno nechat si krční mandle na stará kolena (58) vyndat. Moc mě to netěší, ale asi nic nenadělám, nerada bych brala další rok 9× ATB. Ještě čekám na výsledky z imunologie, jestli by to nezvrátila, ale moc tomu nevěřím, sama vidím, že levá mandle je fakt hnusná a zpoza má něco tendenci vytékat po zmáčnutí.
Teď jsem v rozhodovací paralýze, jaké pracoviště zvolit (nejspíš až po Novém roce, teď už by to asi bylo moc blízko k Vánocům). Nejblíž mám Kladno, můj známý krčař, co mi doporučil vyndat mandle, přestal operovat a doporučuje lidi na Homolku. Do toho se vložil známý doktor přítele, co mám na Plzeňsku, že je možné nechat si to udělat ve FN Plzeň. Mohla bych pak být u přítele, ale je to cca 30 km od Plzně, kdyby pak ale došlo k nějakému problému a bylo by potřeba rychle do nemocnice, bylo by to asi na čas horší. Já bydlím vedle nemocnice, ale není tu krční, zase sanitka by tu byla hned, ale musela by mě stejně hodit buď do Kladna nebo Prahy. Tím si nechci nic přivolávat, ale jen být připravena na eventualitu možného pozdního krvácení.
Pak taky, jaké máte zkušenosti s jednotlivými pracovišti? Kolega byl na Homolce a chválil si to moc. Tak nějak jsem to rozjela po moc stranách a teď se v tom rozhodování trochu plácám :). Ale zas bych ráda zvolila nejlepší možnost.

Mám poměrně dobrou zkušenost s ORL ve VFN v Praze (Karlák). Homolce bych se taky nebránila, tam bude rozhodně příjemnější pobyt :) Jinak co se týče těch následných komplikací, toho bych se tak nebála. Pokud se objeví (vyjímečně), je to zpravidla v prvních dnech po zákroku, kdy budeš ještě hospitalizovaná. Ale spíš by to dojíždění bylo nepříjemné z pohledu kontrol, kterých je po propuštění poměrně dost (alespoň já jsem to tak měla).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57
26.11.22 11:25

Díky, to je taky důležitý aspekt, jak pak daleko a složitě jezdit na kontroly. Ještě mám prosinec na rozmyšlenou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí