Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý večer Andy můžete mi prosím poslat do SZ víc info ke Kannaway, co máte od pana doktora? Dcera má epilepsii. díky Lucka
edit admin - email
Dobrý den, chci se zeptat, jestli někdo neví, jak se chová člověk s tourettovým symdromem pod vlivem alkoholu. Vím, že to nesouvisí s dětmi, ale potřebuji to vědět a nevím, kde už se mám ptát. Za případnou odpověd předem děkuji
Pokud ovládáš anglický (nebo jiný) jazyk, zkus si to vyhledat například v článcích, nebo na youtube. Zběžně, co jsem tak shlédla, je to velmi individuální, ale řekla bych, že hlavní pointa bude, že mnoha lidem s TS se po požití alkoholu „zvýší četnost“ těch tiků a jsou méně kontrolovatelné. Rozhodně bych neřekla, že alkohol bude něco vhodného pro lidi s onemocněním (ať je to jakékoliv onemocnění psychického (často i fyzického) rázu).
Doporučuji knihu Muž, který si pletl manželku s kloboukem. Tam jsou popsané různé diagnózy v příbězích a mezi nimi i tento syndrom. Je to dost zajímavé a poutavé čtení.
Chci se zeptat, zda je tady někdo, kdo má díte s Touretovym syndromem, máme nově diagnostikovanou dceru 10 let, ráda bych si s někým vyměnila zkušenosti, moc nás to trápí. Děkuji. Info prosím na ****
Edit admin: osobní údaje jsem smazala, do diskuzí nepatří, děkuji
Dobrý den, mám syna, který to bude mít 2 roky. Nyní zhoršení…můžem popovídat… R
@Jolle píše:…psala jsem Vám na mobil, ale zpráva asi nedošla, nebo? Jak se u Vaši dcery synndrom projevuje? R
Chci se zeptat, zda je tady někdo, kdo má díte s Touretovym syndromem, máme nově diagnostikovanou dceru 10 let, ráda bych si s někým vyměnila zkušenosti, moc nás to trápí. Děkuji. Info prosím na ****Edit admin: osobní údaje jsem smazala, do diskuzí nepatří, děkuji