Toxoplazmoza před těhotenstvím

802
14.10.05 20:03

Toxoplazmoza

Ahoj tehulky :) ,

chcela by som sa s vami poradit…uz 2 tyzdne sa trapime nad krvnymi testami, ktore mi diagnostikovali toxoplazmozu, chorobu, ktorej sa obava asi vacsina tehuliek. Som prave na konci 12.tt a aj ked to najprv vyzeralo na akutnu infekciu, dalsie vysetrenia ukazali, ze som ASI toxu prekonala pred troma mesiacmi, co je tesne pred tehu. Som z toho nestastna, lebo sa mi to zda velmi natesno, kedze prave koncim 3.mesiac a lekari si tiez nie su na 100% isti. Bojim sa, ze to nejakym sposobom mohlo poskodit moje miminko a preto by som bola rada, keby ste mi vy tehulky, ktore mate s toxou nejake skusenosti, napisali svoje zazitky a postrehy. Snad sa dozviem nieco, co ma ukludni. Momentalne beriem antibiotika, Rovamycine. Dr. na infekcnom tvrdi, ze keby bolo mimi poskodene, bud by uz samo odislo, alebo by to ukazal ultrazvuk…dufam, ze ma pravdu.

Vopred dakujem za prispevky.

Jessie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9356
14.10.05 21:19

Ahoj Jessie,já jsem toxu překonala 2 roky před prvním těhotenstvím.O to mimiko jsem v 6tt přišla,ale ne vinou prodělané toxoplasmosy.Prý.Ale určitě bych si na tvém místě nechala udělat amniocentézu.Protože riziko vývojových vad prý je tam mírně zvýšené.Ten odběr plodovky bych brala jako jistotu.
Doufám,že ty i miminko budete v pořádku a všechno dobře dopadne.
Dana,Mireček4roky a Vojtíšek 6měsíců

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23729
15.10.05 19:33

Ahoj Jessie,
moje mamka prodelala toxu v tehotenstvi a doslo se na to, az me porodila. Nyni studuju 3. rok vysokou skolu, mluvim tremi cizimi jazyky, okoli me povazuje za hezkou holku :twisted: . A momentalne jsem postizena jen tim, ze chci strasne moc mimiska, ale brani mi v tom prave ta skola :twisted: . Chtela bych se miminku venovat na 100%. Tim vsim ti chci dodat silu a optimismus. Proste duveruj, ale proveruj! Na tu amnio urcite jdi, nech si udelat vsechny testy, at jsi klidna a miminko pak neni nejaky nervak! Preju hodne stesti a krasne zdrave miminko!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
534
15.10.05 22:35

Ahoj Jessie,

chci tě povzbudit. Já mám toxoplazmózu - zdá se, že chronickou. S otěhotněním vyletěly hodnoty v testech na toxo opět nahoru. Na Rovamicinu jsem byla osm měsíců těhotenství. Pokud jste překonali první tři měsíce a ultrazvuky jsou v pohodě, je skoro vyhráno. Na ultrazvuku se kontroluje především mozek dítěte, protože v druhém a třetím trimestru sice už nehrozí potrat, ale ty potvůrky (toxo) můžou způsobit vápenatění mozkové tkáně. Mně můj doktor na infekčním řekl, že to sice hrozí, ale Rovamicin udělá z placenty ochranou vrstvu.
Moje Eliška je úplně OK. Doktoři ji ještě sledovali až do 1. narozenin (pravidelné krevní testy), ale od začátku je to OK. Jen zdědila protilátky, což je fajn.
Tak se snaž nestresovat a hezky si užij ty zbývající měsíce. Pohlaď za mě bříško :) .

Karolinka a Eliška

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
802
16.10.05 13:56

Karolinka, tiez si vravim, ze keby sa nieco malo stat, uz by som o mimco prisla. Mne to zistili ale az v 11.tt z krvi, ktoru mi brali v 8.tt, takze Rovamycine beriem zatial len 10 dni…vraj ho mam brat 21 dni a potom mi zase budu robit krvne testy. Dr. na infekcnom tiez povedala, ze ked je utz v poriadku, malo by to byt ok, ale nejde mi to do hlavy…moze dr. tak skoro na utz vidiet nieco na mozgu babatka???Ja som bola na utz prave v den, ked dosli tie krvne testy s podozrenim na toxu /pred 2 tyzdnami, 11.tt/ a dr. povedal, ze je vsetko v poriadku, ze mame krasnu babiku :) 8) Myslis, ze by uz nieco zbadal v 11.tt?? Teraz idem na kontrolu v utorok, tak dufam, ze sa na to pozrie.

Vsetkym vam velmi dakujem za podporu…ked citam take pozitivne povzbudive prispevky, hned nam je s mimiskom lepsie :wink:

Jessie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky