TP leden 2024

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2024
4.7.23 16:48

@Simčule88 Já mám screening za 14 dní, ale taky jsem přesvědčená, že v případě nepříznivých výsledků půjdu nejpre na neinvazivní NIPT test a plodovku kdyžtak až jako poslední možnost. V prosincové skupince se teda teď stal zázrak a jedna holčina, co měla pozitivní i ten NIPT má po odběru plodovky úplně zdravé miminko. Šance na falešně pozitivní NIPT je prý 1%, falešně negativní výsledek nebývá. Tak to ještě promysli jestli nezačít něčím míň invazivním ☺ budu držet palce ať je všechno v pořádku :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
385
4.7.23 17:28

@Simčule88 mě teda vyšel hranični Edwards (vlastně žádná hrůza, 1:800), ale pro klid duše půjdu na NIPT. Trochu víc mě děsí riziko preeklampsie, ale tak budu zobat prášky a snad to bude dobrý. A zvažuju teda koupi tlakoměru, pro sichr.

Osobně bych taky šla na plodovku až jako poslední možnost, zas ale někdo si to vyhodnotí opačně - že chce mít hned 100% jistotu. NIPT, ač je pravděpodobnost vyšší než 99 %, tak je to stále prostě screening, u plodovky je to na jistotu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
4.7.23 17:33

Děkuju všem za reakce. Asi na tu plodovku půjdu, přece jenom riziko potratu je jen 1% a věřím doktorům. Snad to nám všem vyjde a je vše v pořádku :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1085
4.7.23 18:55

@Lilithis ahoj, me na kontrole zacatkem 10tt tydne na gynde rekla, ze si pediatra mam uz hledat, ze jich je malo. A ze to mam zkusit na toho co me mel kdyz sem byla mala. Jsem z malomesta (20k obyvatel) tak nevim jestli to u vas bude taky takove :)
jinak ja se jeste nepredstavila. Dle MS mi TP vychazi na 1.2., ale na prohlidkach mi rikali ze to zatim vypada 1-3 starsi, tak jsem si zacala procitat i tu vasi skupinu a tak nejak nevim jestli patrim k vam nebo do unora 😅 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1085
4.7.23 19:07

@Simčule88 tvuj vek bude v tom vysledku hrat roli, oni tu pravdepodobnost pocitaji podle ruznych ukazatelu a vyssi vek = vyssi riziko. U starsich zen to pry falesne spatne vychazi i pomerne casto. V jedny knize sem snad cetla ze u 40nic je to dokonce 50/50 jestli je ten spatny vysledek pravda nebo nejaky takovyhle sileny cislo. Jinak na NIPT ti vzp prida 3k a nejsem si jista ale nekdo psal ze kdyz byl objednany s zadankou od lekare protoze mu vysel v sede zone prvotrimestralni screening, tak to mel i zadarmo…ale nevim u ktery pojistovny a s jakyma hodnotama :nevim:

Příspěvek upraven 04.07.23 v 19:10

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
267
4.7.23 19:10

@Tess188 mě se zvedá zaludek jen pomyslím na zvedání žaludku. 😂 😂 😂nebyl by den, kdyby se mi nezvednul. A dokonce to poslední dva tři dny gradune tak, ze už slyším i žaludeční stavy v žaludku. 😂 😂 😂a to jsem si stěžovala na ten předchozí klidný týden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
597
4.7.23 20:22

Holky, dneska jsem byla na screeningu. Tak miminko je krásné, pěkně roste-jak ma. Termín porodu mám 18.1. Přesně podle transferu a poslední MS.
Jen musím na dětskou kardiologii, že srdíčko bije rychleji než by mělo 😪 Tak jsem z toho smutná, ale snad by to mohlo být, že srdíčko ještě není tak vyvinuté. Teď musím čekat do 16tt.
Ale jinak to bylo moc krásné vidět miminko :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
385
4.7.23 21:24

@Hanulla88 držím palce, ať je vše v pořádku a srovná se to. :srdce: Hlavně nestresovat! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2340
4.7.23 21:45

@Hanulla88 určitě bude všechno v pořádku ❤️ o kolik bije rychleji ti neřekli? Nemohlo to být jen nějaké chvilkové?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
597
4.7.23 22:05

@Kecka8
Ne, měřila to víckrát :,( Říkala, že 170 je hraniční a my máme 180 :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
858
5.7.23 07:40

@Simčule88 ahoj,mne budú robiť za týždeň triple testy a ešte mám možnosť ísť na prenescan takže uvidím ako dopadnú výsledky. Odber plodovky asi podstupovať nechcem.. mám 1:776

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
761
5.7.23 08:14

@njn19999 Ja jsem u VZP a pokud ma clovek vysledek v sede zone, to znamena riziko od 1:100 do 1:1000 a ma doporuceni na NIPT testy od genetika, tak ma odber zadarmo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
761
5.7.23 08:18

Jinak ja holky zacala 4.mesic a 2.trimestr a moje vaha je o 4.2 kg nizsi. Uz mam 58.8 kg a mam u sebe vypozorovane, ze kdyz mam pod 60 kg, tak se mi toci casto hlava a neni mi uplne dobre. Nevim, jak pri svem nechutenstvi proste neco nabrat. Snazim se jist, ale ty porce jsou jak pro vrabce a vice se do me nevleze, kdyz se nutim, je mi ke vsemu jeste zle. 17.7 jdu na poradnu, tak jsem zvedava co mi na tu vahu rekne doktor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.7.23 08:26
@Katynka6 píše:
Jinak ja holky zacala 4.mesic a 2.trimestr a moje vaha je o 4.2 kg nizsi. Uz mam 58.8 kg a mam u sebe vypozorovane, ze kdyz mam pod 60 kg, tak se mi toci casto hlava a neni mi uplne dobre. Nevim, jak pri svem nechutenstvi proste neco nabrat. Snazim se jist, ale ty porce jsou jak pro vrabce a vice se do me nevleze, kdyz se nutim, je mi ke vsemu jeste zle. 17.7 jdu na poradnu, tak jsem zvedava co mi na tu vahu rekne doktor.

Nejsi v tom sama. :kytka: Dost se toho bojím, v mládí jsem měla anorexii a při váze o tři kila míň než teď (4 dole) jsem ztratila MS. :,(

A co zvládneš sníst? Já můžu aspoň ovoce, tak se cpu tím, zvládnu i tvaroh. A doufám, že tohle kombo ve spojení s těhu vitamíny mimču dá, co potřebuje. Docela mi sedí i krupicová kaše, zkoušelas tu? Brzo snad bude líp. :srdce: Kamarádku to u obou těhotenství přešlo ve 12.-13. týdnu.

• Citovat
  • Upravit
267
5.7.23 08:32
@Anonymní píše:
Nejsi v tom sama. :kytka: Dost se toho bojím, v mládí jsem měla anorexii a při váze o tři kila míň než teď (4 dole) jsem ztratila MS. :,(A co zvládneš sníst? Já můžu aspoň ovoce, tak se cpu tím, zvládnu i tvaroh. A doufám, že tohle kombo ve spojení s těhu vitamíny mimču dá, co potřebuje. Docela mi sedí i krupicová kaše, zkoušelas tu? Brzo snad bude líp. :srdce: Kamarádku to u obou těhotenství přešlo ve 12.-13. týdnu.

S tím jídlem jsme na tom úplně stejně😂 😂 😂taky mužu jen tohle 😂 😂 😂 😂 😂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky