TP leden 2024

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2024
6.7.23 09:38

@Mandy10 Mám naprosto stejné pocity. Dnes jsem 11+4. Prsa mě bolí občas trošku, ale jinak od začátku nic, jen vidím, že mi je menší podprsenka a i manžel říkal, že jsou větší. Nevolnosti jsou mnohem menší, na pálení žáhy zabere cucací tabletka. Kontrolu u dr. mám teď v úterý a za týden v pondělí screening. Před každou kontrolou jsem nervózní jestli žijí. Břicho je navečer poměrně velké, ale cítím že je to hodně i nafouknutí, po ránu jen malilinko vystouplé. Už se těším až budou pohyby, snad mě to trošku uklidní. Chtěla jsem si původně pořídit Angelsounds, ale bojím se že neodliším jedno dítě od druhého, protože na UTZ mi přišli jakože za sebou, takže mě to stejně neuklidní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
267
6.7.23 09:41

@Mandy10 jsem 11+2. Týden jsem měla od příznaků klid a zas se rozjely. Teď bych ten klid vrátila. 🙈

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2340
6.7.23 09:51

@Lenny93 ve skupince jsem, zkoušela jsem psát si o radu párkrát, načtené všechny ty příspěvky od správkyně a stejně nic 🥺 naopak když jsem začala dělat poctivě všechny ty kroky, tak to bylo ještě horší. Moje pleť asi nezvládá tolik produktů najednou, tak jsem zase musela ubrat. U kolegyně si taky říkám, že si to může nechat pro sebe, nemám chuť jí vůbec vysvětlovat, že to vím i bez ní a že mi ty poznámky moc nepřidají 🥺

@ruzulka já jsem antikoncepci brala jen chvíli když mi bylo 15,16 pak se zjistilo, že jí brát nemůžu a měla jsem dvě tělíska po sobě. Vůbec nechápu co to akné spustilo, už dlouho se snažím přijít na příčinu, ale zatím moc nevím. Nechala jsem si udělat i intolerance v laboratoři, protože doktor mě odmítl poslat na krev tak jsem si to zaplatila sama. A vyšly mi maximální hodnoty na lepek, laktózu a vejce. To byl šok, vlastně nevím co bych měla kromě masa jíst 😁 mléčný věci kupuji bez laktózy, vejce už skoro nejím a lepkem mi nepřijde, že to je. Nejvíc podezření mám na to mléko, že to je i když nemá laktózu. To se mi dělá na čele, to bych řekla, že bude z jídla. Ale pak m ty veliký bolaky kolem pusy, tváře a brada a to všude píšou že je hormonální 🥺
A nejsi v tom sama, akné mám i na zádech a když jsem předtím chodila na masáž, bylo mi to strašně nepříjemné 😏

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.7.23 10:52

@Mandy10 ja jsem ted v 11tt a taky me uz skoro neboli prsa, jen hodne mirne, unava, jak kdy… jdu zitra na kontrolu po 4 tydnech

• Citovat
  • Upravit
1347
6.7.23 11:00

@Kecka8 ahooj, jak ja s tebou soucitim. Bude mi 31 a akne mam porad. Je to sice lepsi nez to byvalo, do takovych 26 to byla tragedie. Nebyla jsem schopna umyvat zrcadlo, abych se nezahledla. Vyzkousela jsem snad vsechno, teda krome antikoncepce, tu jsem nikdy brat nechtela. Dodnes mam spoustu jizev, v zrcadle mi to neprijde tak strasne, ale pak mi treba zubni hygienistka ukaze zrcadlem neco na zubech a ja vidim okolni tvar a chce se mi brecet.
Pokid muzu mluvit za sebe, myslim, ze nejvic pomuze strava, nez nejake masticky a vse kolem, to ten problem jen potlacuje. Kdyz uz se mi to ted relativne zlepsilo (pokud pominu jizvy), ale kdyz jsem to resila v tech nejhorsich fazich, pomohla strava. Uz si ale nepamatuju, jak jsem jedla, ale proste je to jako dieta, jen ji medrzis kvuli vaze, ale kvuli pleti. Ale opravdu ti rozumim… ja uz si na ty jizvy nejak zvykla, ale porad se mi obkevuji nove projevy, jen jak rikam, uz to neni tolik jako do tech 26… Zkus upravit stravu, pokud jsi to nezkousela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2340
6.7.23 11:19

@miskuet přemýšlela jsem, že zkusím vyřadit úplně mléčné věci i ty co teď mám bez laktózy, že bych si dala úplně trošku mléka do kafe. Zkusím omezit sacharidy a uvidím. Spíš jsem chtěla mít v těhotenství co nejpestřejší stravu. Ale úplně chápu jak ti je když vidíš jizvy. Jediný co to dokáže trošku zmírnit je prý pak laser, ale na ten nemůžu ani pomyslet, dokud to bude v tohle stavu. Měla jsi to akné později, nebo to začalo pubertou a uz ti zůstalo? Já jsem v pubertě občas nějaký měla, ale taky to mohlo být potlačeno právě tou dřívější antikoncepcí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.7.23 11:21

@Kecka8 ovesné mléko je super do kafe :)

• Citovat
  • Upravit
1347
6.7.23 11:36

@Kecka8 vis co, ona pestra strava se nevylucuje s „pletovou“ dietou, vzdycky se najde nejaka zlata stredni cesta. Urcite nebude skodit zelenina a ovoce, ale urcite bych vyradila sladke.
Ja jsem tak do cca 14 mela plet jak miminko… a pak to zacalo a nepustilo me to do dospelosti :( A na sebevedomi se to samozrejme hodne podepsalo. Ale, byt to zni jako klise, jsou horsi veci. Muzu chodit, vidim, slysim… A na to je potreba myslet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
olivovyolej
6.7.23 12:02

@Kecka8 Silné akné až vředy po těle může způsobovat alergie na mléčnou bílkovinu. A pak právě nepomohou ani bezlaktozové výrobky, protože jde o to mlíko nezávisle na laktoze. A někdy to dělá i kakao v čokoládě.

Mě už se zas vrátily migrény :roll: Asi mám hypoglykémii, musím o tom pokecat pak s doktorem, co s tím. Jakmile se najím, hned ta migréna přejde. Jenže jak pořád žeru, tak už mi to dělá zas problémy s žaludkem a střevama a jsem nafouklá jak balon, mám úplně tvrdý celý břicho až po prsa :zed:

• Citovat
  • Upravit
683
6.7.23 12:18

@Mandy10 mne prestaly bolet prsa asi jen na den, jinak uz zas pobolivaj na dotek a svedi. Unavena uz tolik nejsem, ale to bude tim ze nechodim uz do prace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2340
6.7.23 13:33

@miskuet to už mě napadlo tolikrát. Lidi mají různé nemoci, omezení v životě a musí se s tím naučit žít. Já mám jen pitomý pupínky, ale sebevědomí mi to snížilo hodně. Taky když jsem měla tu chvilku, kdy se všechno jen hojilo jsem si pořád říkala, jak jsem vděčná, že je to pryč. No, radovala jsem se předčasně 😏

@olivovyolej myslíš, že ta mléčná bílkovina jde nějak zjistit? Odběr z krve, nebo to poznám jen tím, že to vyřadím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
olivovyolej
6.7.23 14:30

@Kecka8 Jo, dá se z krve, jenže doktoři to nedělají na první dobrou, ale třeba když si o to řekneš, tak ti udělají na nějaké dermatologii, alergologii? Ale tyhle imunitní věci jsou tak složité, že podle mě nejlepší je to vyřadit a do měsíce se pozná změna, nepřijde mi to ani jako dlouhá doba a dneska se dá mlíko dobře nahradit. Té dietě se říká ABKM při alergii a najdeš hromady a hromady receptů a rad na netu, co jak nahradit. Záleží, jestli seš teď doma a máš čas si vařit vlastní jídlo, pak je to úplně v pohodě. Horší to je, když člověk cestuje pořád do práce a tam řeší, co kde bude jíst v jídelně.

• Citovat
  • Upravit
608
6.7.23 14:49

@ruzulka Myslím si, že angelsounds ti v případě dvojčat stejně jistotu moc nedá.. Tak příští týden nás snad obě uklidní ultrazvuk ☺️
Taky mám ráno břicho relativně malý, ale večer už je fakt veliký, celý nafouklý od pobřišku až nahoru jak v sedmým měsíci 😅 Včera jsem to řekla prarodičům a řekli mi No, ty už máš teda pěkný břicho ale😄

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
olivovyolej
6.7.23 15:09

Sledujete na sociálních sítích nějaké zajímavé profily ohledně těhotenství, porodu, dětí, etc., které byste doporučili? :kytka:

• Citovat
  • Upravit
2024
6.7.23 15:17

@Kecka8 Co se týká alergií, ono je to s tím docela těžké. Já mám podle testů histaminovou intoleranci, ale stejně se nemůžu držet doporučení co k tomu jsou. Něco že seznamu povolených potravin mi vadí, něco že zakázaných zase můžu, musela jsem si to ozkoušet a zjistit co mi sedí. Např. cherry rajčata můžu, po klasických velkých mi je zle :D naopak mi třeba vyšli šílené hodnoty u kaseinu, což je tvaroh, přitom po tom mi nikdy zle nebylo. Člověk musí zkoušet, jen vím, že je to běh na dlouhou trať. Potravinu chce vysadit kompletně, i stopové množství a hlavně minimálně na měsíc nejlépe dva. Být tebou bych zkusila ten lepek, citlivějším lidem nedělá často dobře a zase ten měsíc se to přežít dá a uvidíš. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí