Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, dneska jsem 6+5 podle utz, srdeční akce je potvrzená. Je to moje třetí těhotenství. Mam 2,5 leteho syna a jedno ZT z listopadu 24. Vetsinou se nam v poceti spis nedarilo a v obou pripadech to trvalo presne rok. Tohle tehotenstvi bylo teda spis prekvapive. Dalsi kontrolu mam az za ctyri tydny. Minule jsem prave potratila par dni pred kontrolou, kde bych dostala prukazku. Takze nemam ani fotku miminka, nic. Cekani tak ted bude celkem peklicko. Co vy ostatní? Jak se máte, jak to zvladate?
@tajem Ahoj, já jsem dnes 7+5. Taky už bylo vidět srdíčko na utz ❤️
A taky jsem v loňském roce potratila, přesně v tuto dobu. Ale to jsem neměla ani od začátku takové příznaky, jako teď.. bez Xonvei bych nedala ani ránu, s těmi nevolnostmi se nedalo zvládat absolutně nic. Teď už jen pálení žáhy, nafouklé břicho, neustálý pocit těžkosti a samozřejmě bolest prsou… ![]()
Další kontrolu mám za 3 týdny, tak nám budu držet palce, ať je vše v pořádku
![]()
Ahoj já jsem na úplném začátku, podle poslední ms 5+5tt a zítra jdu teprve k doktorce. Doufám že se dozvím dobré zprávy. Když to dobře dopadne přidám se k vám.
Jen od včerejška mám divný pocit, najednou se cítím jako kdybych nebyla těhotná. Do té doby klasické příznaky těhotenství plus samozřejmě silná únava. Myslíte že plaším? Děkuji že jste to dočetli až sem.. ![]()
Ahoj, jsem 8+4, první těhotenství. Srdíčko jsem na utz viděla na první kontrole 5+6
Nikdy by mě nenapadlo, jak jsou těhotenské nevolnosti příšerné. Nezvracím, ale žaludek v krku, co mi chutnalo ráno nemůžu odpoledne ani vidět, všechno mi smrdí, pořád bych spala a bolí mě snad celé tělo jako před chřipkou, ale už několik týdnů
Zápis do poradny mě čeká tento čtvrtek, bohužel jsem prodělala angínu a skončila na atb, tak snad je drobek v pořádku. A taky se přidávám k plašilům, kdy je strašně těžký věřit, že je vše ok, když to vlastně člověk nemá pod kontrolou. A to jsem si říkala, že tady ty šílený diskuze nikdy číst nebudu…
Často se tu mluví o ztrátě těhotenství, ale málokdo uvede svůj věk, kdy se to stalo. Pokud už někdo věk uvedl, bylo to spíš 30+. Vlastně se přiznám, že jsem o ZT ve věku třeba 20-25 neslyšela, pokud se nejednalo vyloženě o VVV. ![]()
Ahoj holky, máme tu skupinu s názvem “ Porod 11/2025 ❣️ Porod listopad 2025”, tak se přidejte 😊
@Anonymní píše: Více
Nemusí to vubec nic znamenat. Drzim palce!
Ahojky, měla bych byt 8+3
příští týden jdu na kontrolu. Tak jsem zvědavá co a jak.
Ahojky, chtěla jsem se taky přidat, ale nejde mi tu diskusi najít ![]()
@K23 píše: Více
Ahoj, já měla ZT loni ve 23 letech. Ono je to docela dost častý, akorát málokdo o tom mluví veřejně. Ve svém okolí znám minimálně 5 holek do 25 let, které měly ZT.