Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Kája322 nevydržela jsem to a čekáme holčičku
tak nakupuju růžové o život
A těším se na mimco vseobecne co nás čeká ještě žádný nemáme
@mauglie11 děkuji
Je super že si tu můžeme holky psát
Jinak už jsem dostala papíry do porodnice tak sme s manželem vyplnovali
![]()
Holky a ještě prosím jaké budete kupovat jednorázové pleny pro mimco do porodnice? A taky čím máte v plánu mimco mýt a zda používat olejicek a jaký
Díky moc ![]()
@plainy ahoj, ja budu pouzivat niveu a „jonsens baby“
pouzivala jsem to u prvni dcery tak v tom budu pokracovat. Da se to zakoupit i v Bille. Nebudu muset extra do lekarny.
Holky, porizujete si uz odsavacku na mleko? Mam uz i lahvicky. Ale ta odsavacka docela dost stoji.
@plainy ja mam pampersky a pak balicek dada co jsem dostala od kamosky… kosmetiku mam od weledy a od linoly, vetdina kamaradek rodila loni a na tehle znackach se vsechny schodli ze jsou nej…
Na kurzu nam radila sestra tech vlozek 30ks s sebou do porodnice a pak neco na doma takze koupim asi 50 a kdyztak zbyde. Do podprdy mam jedno baleni a pak na doma latkove a kalhotky zatim nevim, pry staci i starsi bavlnene…
@Cekk u nas ji pujcuji v porodnici takze kdyz bude potreba tak ji pujcim, i monitor dechu… spousta znamych ji akcne koupilo a pak nemeli mleko a byla jim k nicemu…
@plainy My budeme dávat pampersky. U první dcery jsme měli napřed nulky Pandy, pak jedničky a dvojky z DM. Pak v DTestu vyšly oboje blbě kvůli obsahu nějakých rakovinotvorných látek. Tak jsme přešli na Pampers active baby a malá je má do ted. Jinak mi ty oboje předchozí vyhovovaly. Ale odradil mě ten test
Mýdla jsme měli první rok z lékárny od Dr. Konrada kvůli seboree a teď máme SebaMed. S tím asi začnu mít i miminko🙂 Mazání taky od Dr. Konrada, kalciovy krém, ale to všechno v rámci léčby a jen na tu vyrazku. Jinak bych asi malou ani nemazala. Kůže by se měla promastit sama od sebe. No a gratuluju k holcicce
![]()
Ja jsem si koupila do porodnice jedno baleni po 30ks, 3 baleni kalhotek(2ks jedno baleni),dve baleni po 30 do podprdy(radsi vic nez min
), plinky jsem koupila dm znacku i vlhcene ubrousky, kamaradky si je chvali, pampers mi smrdi a synovec se po nich osypal, jinak jak psala @Ann_2019 hodne mam od weledy, kamaradky i svagrova rodili nedavno a taky si ji chvali, dale mi poradili, ze nejlepe kouoat ve vode a dokud mimco neni suche tak ani nemazt, abych zbytecne nezatěžovala chemii a pak mi kamoska doporucila od weledy olej do koupele, tak pak nemusim mazat, na čištění pupíku, vytreni oci a usi mam bunicitou vatu trhaci, takovy ty ctverecky, to zas doporučili švagrové v porodnici, pak mam hemagel na lepsi uzdraveni spodku, a gel na bradavky kdyby nahodou popraskaly, a krem do chladneho pocasi na obličej, aby vitr nebo mraz nevysusil pokozku ![]()
Nekde jsem cetla, ze nekdo kupuje i neco na horecku a rymu, ale to kupovat nebudu…
@plainy kolikaty jsi tt, ze uz mate papiry do porodnice? ![]()
@Cekk Odsávačku jsem kupovala cestou z porodnice, když mi ještě nešlo kojení. Mají taky v DM. Ruční, stojí pár stovek. Ale skoro jsem ji nevyužila.
@plainy ja byla v sobotu temer na 2h sezeni s porodni as co budu mit u porodu a rekla mi: kosmetiky davat postupne, nejlepsi ze zacatku umyvat jen ve vode( v umyvadle klidne) a mazat slunecnicovym olejem z lekarny, mame zimni deti takze dat fakt lepsi krem na oblicej, na telo lze i popr mandlovy, zminovala kosmetiku bioaroma a tu ja sama znam( co jsem se divala skvele slozeni ma i mimi balzam od renovality). Plinky se pry osvedcily nejlepe pampers sensitive ![]()
@Majule1811 ja jsem 29 zitra 30 a taky mi dala papiry ale to abych se s tim nezdrzovala pri prijmu..
@Cekk @Ann_2019 @vrbule @Majule1811 @zuz1206 Jeeej vy ste moc zlatý holky, už si to všechno píšu
Já právě dneska zašla do lekarny byla tam taková starší paní a nechodí tam moc lidí (je to trochu mimo) tak sem se taky poptala a jen bych doplnila že olivovy olej z lekarny na mazání, taky zadne mytí s chemii. A na prani pradla jsem vycetla ze nejlepsi je pro miminka Feel eco Baby (mají V dr.Max eshopu) není žádná parfemace konzervanty ani chemie, čistě příroda. Tak v tom budu prat. Jinak já jsem 30tt, papíry jsem přesně dostala k tomu abych se pak v porodnici nezdrzovala. No radši jsme ke vyplnili
Pořád se snažím dokopat ven na procházky prptoze mám velký apetit..
Dneska sem byla 2× a nevím co bych snědla…
Za gratulace k holčičce moc děkuji
Už se na roštandu těšíme ![]()
@zuz1206 tak ja dnes zacala 31.tt a zatim mi nic nedali
ale u nas to porodnice dela tak, ze pak gynda cca v 35.-36.tt te predava porodnici, takze chodis na kontroly tam a tam primo se sestrou sepisujes porodopis, aby se nezdrzovalo u prijmu, jdu ve čtvrtek na kontrolu tak uvidim, musim s nim poresit i nastup na MD.