Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@viveca píše:
Taky je vám někomu pořád zima? Myslela jsem si, že jsem otužilá, když se celoročně v rámci sportu válím v blátě, sněhu, ledový vodě… a teď chodím doma v mikině s kapucí na hlavě, modrý nehty a klepu kosu. Žeby nízkej tlak?
Mně jo. Hlavně večer v posteli. Leckdy mám i zimnici a pak je mi v noci zase hrozný vedro.
Ahoj všem
můžu se k vám přidat? Dnes jsem dle uz 8+5, podle PM bych měla mít termín konec září, podle UZ začátek října. Celkově jsem toto těhotenství měla pro mne atypické : pozitivní těhotenský test až 10 den po vynechání menzes, v 6+2 na UZ plodové vejce s náznakem zloutkoveho vacku a tento týden… Potvrzené srdíčko s odpovídající velikostí (ovulace se tedy nepoznala) a ještě jeden prázdný gestacni váček. Nemám ani fotku. Další uz až Oscar, tak doufám, že tam to mimi vydrží ![]()
![]()
@Immei vítej… a držím palečky…
u druhého těhu jsem to měla podobně… prostě ovu proběhla mnohem později než jsem předpokládala… ![]()
@kajpe píše:
@Immei vítej… a držím palečky…u druhého těhu jsem to měla podobně… prostě ovu proběhla mnohem později než jsem předpokládala…
Dekuju
toto je taky moje druhé, ale doktor při posledním uz říkal, že odpovídá PM. Prý to dohnalo. Třeba se ještě doklube i to druhé, ale s tím už radši nepočítám. Už to jedno srdíčko byl zázrak ![]()
A když se mluví o zimě… Mrznu už od konce ledna. I manžel si všiml, že mám studené ruce
ale buď jsem si zvykla, nebo je to lepší a lepší ![]()
Tak to jsem rada že nejsem sama komu je furt zima a hlavně večer
Ahoj holky
chtěla bych se prosím zeptat na názor a Vaši zkušenost ☺️️ Používáte nějaké vitaminy takhle na začátku těhu? Já jsem v 7tt, kyselinu listovou zobu už 3 měsíce, ale plno lidi doporučuje napr. Femibion. Vy jíte nějaké vitaminky?
děkuji za názor, pěkný den a ať nám to všem dopadne dobre ☺️️
Moje je to třetí těhu. Doma mám holčičku (4) a chlapečka (2 r a 8 m). Jinak zima mi je taky pořád.
@lucy020 já zatím beru jen kyselinu list., o femibionu jsem přemýšlela, možná si ho koupim až doberu tu listovku.
Já beru hodně vitamínů - kyselinu listovou, hořčík, C, D, zinek, B-komplex, ženšen..prý vše můžu. Toť vše 😄
@michaelatou moje je to druhe tehotenstvi, prvni nedopadlo. Moc doufam, ze tentokrat bude vse v poradku ![]()
@lucy020 ahoj, původně jsem brala taky jenom listovku, ale nakonec jsem si v dr. Max koupila Pregnafolin. Je tam ta listovka ve větším množství a část je už naštěpená, mělo by to být lepší. A samozřejmě to obsahuje i jiný vitamíny. Je to rozdělený podle trimestru, myslim si, že za tu cenu super. ![]()
@lucy020 ahoj, ja beru jen kyslinu listovou od Elastic-Q 800mikrogramu. Ptala jsem se sve gynekolozky jestli mam brat nejake vitaminy a ona mi rekla at nic neberu a ziju jako doted jen s tou listovkou
pry at akorat neskakam na trampoline ![]()
@michaelatou já už jednu 4 letou mám doma a teď čekáme druhé ![]()
Jinak zima mi je taky a někdy zase horko ![]()
jinak tak jak jsem si přála druhé dítko tak mě prepada někdy strach jak to vše budu zvládat atd
asi za to můžou hormony
mám takovou melancholickou náladu občas
nemate to taky Tak některá nebo jsem fakt na palici jenom já
![]()