Trable se zoubkem

15054
28.9.10 12:09

trable se zoubkem

Nemáte prosím někdo zkušenost s tímto problémem?-dcerce roste zubík za zoubkama,dr tvrdí že se po vytrhnutí mléčného zubíku ten nově vyrostlý napasuje tak kam patří.......mě se tomu nechce moc věřit… :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
614
28.9.10 12:26

Máme ten samý problém, synovi se kývou obě spodní jedničky, za nima už jsou prořezaný nový zoubky, ale ty první ne a ne ven :-( Dávám jim čas do pátku, pak mažem k Dr. aby je vytrhnul.
Ale jinak si myslím, že druhé zoubky se srovnají, budou na to mít místo. V nejhorším rovnátka to jistí :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22044
28.9.10 12:30

Pokud to tvrdí zubařka, věřila bych jí… :lol:

Pokud pediatr, nevěřila bych a šla k odborníkovi, tedy k zubaři :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15054
28.9.10 12:33

my jdem k zubařce za 14 dní tak nevím zda jí mám říct že jí budou trhat zub anebo mám mlčet a prostě jí pstavit před hotovou věc.......zubařce jsem volala a říkala že nemusíme chvátat že těch 14 dní je akorát a že jí to teda bude bolet to trhání a že záleží na povaze dítěte.U některých je lepší příprava předem a někdo lépe snáší když o ničem neví.....To zas bude :-( .Každopádně já sama mám s rovnátkama zkušenosti takže bych nerada aby to potkalo i terku,ale pokud se nesrovná tak jí stejně nic jiného nezbyde :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22044
28.9.10 13:16

No tak jděte k zubařce a holce řekni pravdu - že se jdete poradit… Pokud by mělo dojít na trhání, nenech to dělat a objednej se na jindy… vymysli si důvod, proč „zrovna dneska opravdu trhat nemůžeme, máme večer ten a ten program nebo cokoli“. A získáš čas, abys malou připravila, pokud cítíš, že ona je ten typ, co takovou přípravu potřebuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15054
28.9.10 13:23
BohunkaP píše:
No tak jděte k zubařce a holce řekni pravdu - že se jdete poradit… Pokud by mělo dojít na trhání, nenech to dělat a objednej se na jindy… vymysli si důvod, proč „zrovna dneska opravdu trhat nemůžeme, máme večer ten a ten program nebo cokoli“. A získáš čas, abys malou připravila, pokud cítíš, že ona je ten typ, co takovou přípravu potřebuje.

právě že mi zubařka řekla že se trhání nevyhnem,že je to nutné a vůbec nevím jakej je typ.....i když už má zkušenost z vrtání zubu a byla v pohodě.Ale nevěděla že jí bude vrtat zub,protože mi vlastně taky ne,takže byla postavena před hotovou věc a zvládla to na jedničku!Tak asi budu mlčet aby nebyla uzlík nervů a měla klidný spánek!Zas na druhou stranu uvažuji aby nám pak chtěla chodit k zubařce!no těžké rozhodování :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22044
28.9.10 13:31

To je těžké… já osobně jsem třeba toho názoru, že dítě musí vždycky vědět, co ho v ordinaci (jakékoli) čeká. Takže moje děti vždycky vědí, co se s nimi bude dít (samozřejmě, pokud to vím i já) - při očkování vědí, že dostanou včeličku…
mamíí, bude to bolet? …
ano, bude, ale jenom chvilku…
to bude moc bolet, viď? …
píchne to, jako když ses píchla o mou jehlu, pamatuješ?…
hmmm… to bolelo… ale jenom chvíli, to vydlžím… ale budu tlošku kšičet, jo?…
tak jo, to nevadí.

Při broušení uraženého zoubku taky věděla, že vezme pan doktor vrtačku a nebude to příjemné… prostě vždycky říkáme všechno dopředu, nacvičujeme si to a vymýšlíme odměnu, až to bude hotové. A samozřejmě jí to necpeme 14 dní dopředu, tak dva tři dny, aby to vstřebala, ale neměla nervy zbytečně dlouho.

Ale každé dítě je jiné, není to univerzální, to je jasné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15054
28.9.10 13:39

děkuji,já jí to zkusím nějak vysvětlit snad to pobere dobře!Například očkování jí ůbec nevadí naopak když jde na očkování jen bráška tak je naštvaná že ona nebyla.....zvláštní že?? :-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22044
28.9.10 13:41

Děti jsou někdy fakt těžko předvídatelné.

Každopádně moc držím palce, abyste to dobře zvládly!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15054
28.9.10 13:52
BohunkaP píše:
Děti jsou někdy fakt těžko předvídatelné.Každopádně moc držím palce, abyste to dobře zvládly!

no přemýšlím že to zkusím se zoubkovou vílou,sice se mi trochu příčí že budu kopírovat cizí zvyklosti ale neslyšela jsem že by jsme v čechách měli něco na zoubky,škoda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.