Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
@radiohead můžu říct „nic nebude“ a taky se za chvilku dívat, jak se balí a jde k jinÝ, protože když to chlap nemá doma, hledá to jinde. On mi v životě v dost věcech zásadně ustupuje. A nepochybně by rád, abych já tohle uvítala. Buď s tím něco budu dělat, nebo spolu nebudeme. Vybrala jsem si něco zažít s tím dělat. Z.
a vztah, kde se musíš takto podřizovat i přes svou nechut ti přijde v pořádku?
Já bych zkusila normílní milování. Při sexu se setkáváte jeden s druhým, jde o otevření se navzájem, prožití té společné chvíle. Zahodila bych všechny techniky a hračky a nechala bych svého muže proniknout do sebe. Pak tam může zůstat a nehýbat se, ať ti dá čas, aby ses mu přizpůsobila, uvolnila se, rozpustila napětí. Užívejte si navzájem to spojení vás dvou. Třeba to i chvílema zabolí, ale neděs se toho, přijmi to a nech bolest odeznít. Půjde to, jestli se milujete, tak to spolu zvládnete.
Uz jsem to psala jednou…myslim si, ze trpis vaginismem. pomuze psychoterapie, psycholog, psychiatr, sexuolog…
Uvedu na pravou míru. On mi dost vychází vstříc ve všem ostatním, je pozorný, nekomfliktní, tolerantní. Na oplátku bych mu ráda zase já vyšla vstříc. Ovšem u něj v minulosti prostě zavládlo to, že s vibrátorem si to užívá žena i on. Je pravda, že ho dost vzrušuje, pokud jsem vzrušená já. Dělá to s ním doslova divy. I proto bych s tím svým problémem chtěla začít něco dělat. Dnes to zkusím se skleničkou, ale nevím, jak to udělat, aby ze mě netáhnul alkohol. To by pak on nejspíš zájem neměl. V době těhotenství přestal popíjet víno, nyní si odvyknul. Takže alkohol u něj je sporadický a ve velmi malým měřítku. Rady, jak zaonačit dech asi nevíte, že? To ostatní začnu řešit hned ráno. Z.
@Anonymní píše:
Uvedu na pravou míru. On mi dost vychází vstříc ve všem ostatním, je pozorný, nekomfliktní, tolerantní. Na oplátku bych mu ráda zase já vyšla vstříc. Ovšem u něj v minulosti prostě zavládlo to, že s vibrátorem si to užívá žena i on. Je pravda, že ho dost vzrušuje, pokud jsem vzrušená já. Dělá to s ním doslova divy. I proto bych s tím svým problémem chtěla začít něco dělat. Dnes to zkusím se skleničkou, ale nevím, jak to udělat, aby ze mě netáhnul alkohol. To by pak on nejspíš zájem neměl. V době těhotenství přestal popíjet víno, nyní si odvyknul. Takže alkohol u něj je sporadický a ve velmi malým měřítku. Rady, jak zaonačit dech asi nevíte, že? To ostatní začnu řešit hned ráno. Z.
Alkohol bolest nezastaví a pravděpodobně ti ani nepomůže. Objednej se k nějakému tomu sexuologovi/psychologovi a začni to řešit takhle. Vibrátor používej sama, ať partner „pomáhá“ jinak nebo ideálně možná to dělej úplně sama ze začátku (ať si zvykneš). Důležité ale je, aby ses zbavila toho bloku, že musíš provádět penetraci, takže bys měla začít k někomu chodit na terapie.
@KiwiT teď jsem se k jedné objednala. A je to mazec. První volný termín 2. srpna! Volala jsem třem a tohle je nejbližší volný termín. Tak to je útěcha, ach jo.
@Anonymní píše:
@KiwiT teď jsem se k jedné objednala. A je to mazec. První volný termín 2. srpna! Volala jsem třem a tohle je nejbližší volný termín. Tak to je útěcha, ach jo.
Dáváš tomu, co můžeš, neboj. Po porodu (5 měsíců) mám taky ještě pořád ze začátku sexu nějaké menší bolesti, ale lubrikant, orgasmus a dobrá atmosféra dělá své a rychle to mizí. Potom to klidně může být hodně dlouhá jízda
zezačátku mi pomáhalo třeba v horké sprše zkoušet to roztáhnout sama, mít to absolutně pod kontrolou. Zkus se dát trošku do pohody, zas to půjde ![]()
@Anonymní píše:
a řekla jsi mu že tě to bolí
v sexu se může dělat hodně věcí ale jen se to musí líbit oběma jinak je to na nic a ty už vnitřně víš že tě to bude bolet. Měla jsi mu hned říct že tě to prostě bolí. ty problém máš, když si myslíš že když mu nevyhovíš půjde jinam
. sama píšeš že chce aby sis to užila tak řekni co chceš
každé vyhovuje něco jiného ne a sex bolet prostě nesmí. kdyby na mě vyrukoval manžel s vibrátorem tak mu řeknu že se snad zbláznil
. Už před lety jsem říkala že to nepůjde, on ho koupil a pak viděl že ho do mě nedostane tak vyhodil peníze ale já ho varovala včas a sám pak uznal že to vždy cítí jak je to tam hodně úzké
nebudu přece dělat co mě fakt bolí, pochybuju že by chlap v sexu dělal něco u čeho bude řvát bolestí
. promluvte si že takhle to prostě nechceš a bolí tě to ![]()
No stejně máte holky můj obdiv, jak s tím něco chcete dělat a děláte.. a i když Vás to bolí tak do toho jdete, jen pro vaši lásku k partnerovi (doufám, že je to láska a ne jen vypočítavost, že vám bez něj bude hůř)
@gabrriel píše:
No stejně máte holky můj obdiv, jak s tím něco chcete dělat a děláte.. a i když Vás to bolí tak do toho jdete, jen pro vaši lásku k partnerovi (doufám, že je to láska a ne jen vypočítavost, že vám bez něj bude hůř)
už několikrát tady padlo, že je to často jen kvůli tomu, aby nehledal jinde.
někdo to zřejmě vidí tak, že raději bude dělat madraci, jen aby je chlap neopustil.
@Venetia píše:
už několikrát tady padlo, že je to často jen kvůli tomu, aby nehledal jinde.
někdo to zřejmě vidí tak, že raději bude dělat madraci, jen aby je chlap neopustil.
Jo, mam podobny pocit. Nektere by si snad do zadku narvaly mixer, pokud by to chlapa potesilo a zustal doma. Nejak se z toho vytraci milovani a stava se z toho exhibice. Jsem pro kompromisy a vychazeni si vstric v sexualni oblasti vsemi deseti, ale pokud ma jeden z partneru z cehokoliv temer trauma, pusobi mu to bolest, tak snad neni co resit.
@Venetia @vonajebohyne tak on je taky rozdíl, když to nejde půl roku a když to nejde 3 roky. Jak by se podle Vás cítila asi žena při normální sexuální apetenci, kdyby chlap jí tři roky odmítal sex, třeba kvůli problémům s erekcí i když ví, že má prsty, ústa a třeba hračky? Takže pokud to holky dělají, aby potěšili chlapa, protože ho milují a nechtějí aby odešel, tak mají můj obdiv. Pokud dělají matrac protože potřebují zajištěnou domácnost, tak je to naopak smutný.
@gabrriel Takze pokud jeden z partneru musi v posteli zatinat zuby bolesti a ma z te konkretni praktiky trauma tyden pred stykem, je to podle tebe v poradku, ze to dela pres bolest jen aby potesil partnera? Podle me je to spis nedostatek ucty k sobe same.
Asi sis nevsiml, ale tady v pripade zakladatelky se nemluvi o sexualni abstinenci, ale o jedne konkretni praktice, ktera ji boli, ale partner ji vyzaduje. V pripade odmitnuti, i kdyz ho chce uspokojit jinak, se urazi a odchazi. Tohle je podle tebe rovnocenny laskyplny vztah?
@vonajebohyne píše:
@gabrriel Takze pokud jeden z partneru musi v posteli zatinat zuby bolesti a ma z te konkretni praktiky trauma tyden pred stykem, je to podle tebe v poradku, ze to dela pres bolest jen aby potesil partnera? Podle me je to spis nedostatek ucty k sobe same.
Asi sis nevsiml, ale tady v pripade zakladatelky se nemluvi o sexualni abstinenci, ale o jedne konkretni praktice, ktera ji boli, ale partner ji vyzaduje. V pripade odmitnuti, i kdyz ho chce uspokojit jinak, se urazi a odchazi. Tohle je podle tebe rovnocenny laskyplny vztah?
Nemluvím jen o zakladatelce, byla tu spousta žen, které popisovali různé problémy a hlavně vůbec jsi nepochopila co jsem napsal! Psal jsem, že s tím něco dělat chce a řeší to. ne že jen dělají matraci, aby byl klid. Zakladatelka chce aby byli přitom šťastní oba a ne jen on. Moje žena má podobný problém, akorát s tím rozdílem, že jsme se dohodli, že dokud se to nespraví nebudu na ni sám tlačit a ona? Neřeší nic. žádné zkoušení jestli jí nepomůže doktor, nebo sexuolog, či psycholog. Nezkouší žádné podpůrné látky a medikamenty. Raději mi upeče buchtu.
A pokud jsem četl dobře, tak muž zakladatelky není nešťastný z toho, že se nemůže uspokojit, ale že nemůže uspokojit partnerku. Tak zklidni hormony a jdi si číst třeba:
http://i.imgur.com/YG3Fdjg.jpg jistě tě to zahřeje na srdíčku a zavedeš si to doma.
@gabrriel ja nemam co doma zavadet, vedeme totiz oboustranne uspokojivy sexualni zivot.
A ty hormony pores spise u te sve doma, ja je mam v pohode
.