Transgender/Transsexuálové

161
21.7.17 19:34

Transgender/Transsexuálové

Ahoj holky, dnes jsem v práci byla svědkem rozhovoru dvou kolegyň o transsexuálech (NE transvestitech, to jeje něco jiného) a napadlo mě, jaký názor na tyto lidi máte vy? Znáte nějakého?
Já si myslím následující- jsou to pro mě lidé, které obdivuji, protože se museli v životě potýkat se zlem v podobě vlastního těla a museli dlouho trpět, aby to začali řešit. Je dobře, že jim operace hradí stát, protože to umožňuje, aby byli šťastní bez ohledu na to, zda na přeměnu mají nebo nemají peníze. Kdyby mi některé z mých třech dětí řeklo, že je trans, podpořila bych ho všemi možnými prostředky a stála při něm…pro mě jsou translidé skvělým příkladem toho, že všechno jde. A ty psychické změny, které jsem pozorovala během hormonální terapie kamaráda (kdysi kamarádky) byly úžasné a pozitivní…hned se mu zvedlo sebevědomí a je šťastný. :kytka:
Díky za diskuzi. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1510
21.7.17 19:36

@SisiYetti ja to citim uplne stejne jako ty. Ale málo lidi ma porozumění a mysli si, ze je to úchylka… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1883
21.7.17 19:36

Je ty psychická porucha. Ukamenujte mě. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7250
21.7.17 19:40

Mela jsem kamose a tesne pred operaci couvl a je zas holka. bral hormony, zmeneny jmeno na matrice na neutral, schvalena operace. nakonec to nedal(a).je na holky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5425
21.7.17 19:40
@AlphaOmega píše:
Je ty psychická porucha. Ukamenujte mě. 8)

I kdyby to byla psychická porucha, tak je stejně neléčitelná. :nevim: Jejich chování nikomu neškodí, tak oč jde?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
756
21.7.17 19:41

@AlphaOmega Jestli je to úchylka, tak jedině v tom, že se cítí být opačným pohlavím. Takže operací jsou vlastně " vyléčení" a zcela " normální", ne? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Doe_Jane
21.7.17 19:43

Líbil se mi dokument od ČT http://www.ceskatelevize.cz/…a-jsem-muzem takoví lidi mi nejsou proti srsti, nevadilo by mi být v jejich společnosti a podporovala bych je, ale v okolí mám jednu, která dřív byla muž, je to ale strašná pip, oblečená jak z E55, IQ houpacího koně, nechápu jak jí mohli dělat nějaké posouzení osobnosti… takže záleží jak se kdo chová, jako vždy, je to o lidech

• Citovat
  • Upravit
161

@AlphaOmega A proč? Jde o poruchu psychické příslušnosti k pohlaví, není proč kamenovat. ;) A je štěstí, že se těm lidem dá pomoct tak, aby byli šťastní a mohli žít život v roli pohlaví, kterým se cítí být.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9371

Mně přijde koncept pohlaví nesmyslný. Genderová identita podle mě neexistuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2111
@Borůvka1990 píše:
I kdyby to byla psychická porucha, tak je stejně neléčitelná. :nevim: Jejich chování nikomu neškodí, tak oč jde?

Pokud to je psychická porucha, tak jde o hodně. Měli bychom se v tom případě jako společnost soustředit na léčbu, nebo vývoj léčby, ať už léky nebo psychoterapií, a ne jim rozřezat těla a vykastrovat je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
978
21.7.17 19:44

Je mi to fuk, ať si každý dělá co chce :) ale jinak mi to nevadí. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
161
21.7.17 19:45

@Doe_Jane Přesně tak, všechno, všecičko je o lidech. :)

Příspěvek upraven 21.07.17 v 19:47

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
161
21.7.17 19:47

@enyf Transsexuálové prochází během přeměny terapií i hormonální léčbou, tudíž léky i terapie existují. K operaci se uchýlí menší procento transsexuálů, než si většina lidí myslí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5425
21.7.17 19:48
@enyf píše:
Pokud to je psychická porucha, tak jde o hodně. Měli bychom se v tom případě jako společnost soustředit na léčbu, nebo vývoj léčby, ať už léky nebo psychoterapií, a ne jim rozřezat těla a vykastrovat je.

Tak za 1; né všechny psychické poruchy jsou léčitelné, troufám si říct že větší část ne. Za2; touto věcí se vědci zabývají, dosud na nic nepřišli, nejspíš ještě (možná) stovky let nepřijdou, pač je mozek jedna neznámá (zjisti si o tom něco-neurologie). Za3; je svobodná volba každého člověka, jak SE SVÝM VLASTNÍM TĚLEM V DOSPĚLOSTI naloží. I kdyby si nechali přišít koule na čelo a schovali je pod čepici, je to jejich věc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
756
21.7.17 19:48

@enyf Proč ne operaci? Když je to v současnosti jediná „léčba“? Ono všichni si pořád myslí, že psychické poruchy se mají řešit jenom psychoterapií, ale i u takových depresí se osvědčují určité operační zákroky… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová