Transgender/Transsexuálové

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Doe_Jane
21.7.17 19:49

Já jsem teda viděla operaci jak přeměňovali chlapa na ženskou a byl to docela mazec, pak musela mít mezi nohama takový obří vibrátor aby to vytvarovalo pochvu… každopádně by mě zajímalo jak probíhá ten sex :mrgreen: dnešní medicína je fakt mocná

• Citovat
  • Upravit
9371
21.7.17 19:50

Mně přijde nesmysl k vnitřímu pocitu přiřazovat pohlaví. Ať už se člověk cítí jakkoli, tak se necítí mužsky nebo žensky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2117
21.7.17 19:50

Já jim to neberu, myslím ale, že operace s kastrací není ideální stav, se kterým bychom se měli spokojit. Věřím, že v budoucnu se vymyslí něco lepšího a méně drastického.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
161
21.7.17 19:52

@Doe_Jane
Divila byste se, ale sex probíhá po operacích normálně. Trans ženy (byly muži) můžou mít i orgasmus, mají klitoris i vagínu a trans muži (byli ženy) mohou mít sex také, protéza penisu je schopná se i postavit, i když takhle vymakané to mají spíše v sousedním Německu… :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Doe_Jane
21.7.17 19:54
@SisiYetti píše:
@Doe_Jane
Divila byste se, ale sex probíhá po operacích normálně. Trans ženy (byly muži) můžou mít i orgasmus, mají klitoris i vagínu a trans muži (byli ženy) mohou mít sex také, protéza penisu je schopná se i postavit, i když takhle vymakané to mají spíše v sousedním Německu… :D

no právě ta žena to ještě chápu že jí to fakt vytvaruje tu pochvu, z žaludu udělají klitoris, ale opačně, no fakt by mě to zajímalo i jak to vypadá :mrgreen: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
1883
21.7.17 19:55
@Mala.ještěrka píše:
@AlphaOmega Jestli je to úchylka, tak jedině v tom, že se cítí být opačným pohlavím. Takže operací jsou vlastně " vyléčení" a zcela " normální", ne? :D

Ne není to jen v tom. V transgender komunitě je pravděpodobnost sebevraždy 40×(!) vyšší než v běžné populaci. Pokud zkusíte argumentovat tím, že příčinnou je vystavení degradaci apod. taky moc neuspějete, např. u černošské populace v USA (údajně silně degradované) je riziko sebevraždy podprůměrné.

Je tam více znaků, které by sami o sobě by byli označeny za patologické. Nicméně formulovat dnes něco negativního, ve spojení se sexuální identitou, je politicky nekorektní a tím je racionální debata znemožněna.

Neříkám, že transgender osoba je nějak méněcenná, nicméně i dle některých sexuologů je dnes sexuální identita věcí módy. Je „in“ být jiný. Nedávno jsem o tom četl článek české sexuoložky, třeba se mi podaří najít odkaz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
760
21.7.17 19:56

@SisiYetti Mě spíš vždycky zajímalo, jestli ti muži můžou mít erekci, když už mají zablokované mužské hormony a užívají ženské :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6509
21.7.17 20:00

Mno, kdyby mi od dětství vštěpovali jakej jsem to kluk, tož ty deprese mám taky 8) :oops:

Za mě je to spíše obráceně, dříve tabuizované téma.

@AlphaOmega
@AlphaOmega píše:
Ne není to jen v tom. V transgender komunitě je pravděpodobnost sebevraždy 40×(!) vyšší než v běžné populaci. Pokud zkusíte argumentovat tím, že příčinnou je vystavení degradaci apod. taky moc neuspějete, např. u černošské populace v USA (údajně silně degradované) je riziko sebevraždy podprůměrné.

Je tam více znaků, které by sami o sobě by byli označeny za patologické. Nicméně formulovat dnes něco negativního, ve spojení se sexuální identitou, je politicky nekorektní a tím je racionální debata znemožněna.

Neříkám, že transgender osoba je nějak méněcenná, nicméně i dle některých sexuologů je dnes sexuální identita věcí módy. Je „in“ být jiný. Nedávno jsem o tom četl článek české sexuoložky, třeba se mi podaří najít odkaz.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
760
21.7.17 20:01

@AlphaOmega No, já kdybych celý život řešila to, že jsem muž v ženském těle, tak to s mým sebevědomím taky nebude valný :think:. Ono stačí normální puberta a může to skončit všelijak. I když má člověk zázemí a fungující rodinu, tak to musí být pěkný mazec. Takže sebevraždám se u nich vůbec nedivím. Ale řekla bych, že jsou spíš způsobené tlaky okolí, než že by byla nějaká patofyziologie v mozku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6509
21.7.17 20:02
Jenže toto je přeci velmi individuální.
@Emimin7
@Emimin7 píše:
Mně přijde nesmysl k vnitřímu pocitu přiřazovat pohlaví. Ať už se člověk cítí jakkoli, tak se necítí mužsky nebo žensky.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9371
21.7.17 20:04
@Magdaleeena píše:
Jenže toto je přeci velmi individuální.
@Emimin7

Co tím myslíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3596
21.7.17 20:07

Znám ve svém okolí asi 3 „transky“(to není hanlivé označení, sami si takhle říkají), o jednom jsem se to dozvěděla až nedávno, je to moc pěknej chlap, fakt takovej typ jako G. Cloney, ale zatím „HO“ nemá, ještě neprodělal plastiku, nemá ženské pohlavní orgány, ale nemá ještě ani mužské. Ženský po něm jedou a slintají proto jak vypadá. Nedávno se oženil, s tou holkou se zná fakt dlouho, já ji neznám, ale je hrozně ošklivá a to nemyslím zle, prostě šilhavá, křivé zuby jako noty na buben, málo vlasů. Nu což je to jejich věc, ale asi pro něj taky nebylo jednoduchý si najít partnerku, ona bude asi fajn ženská, ale vedle sebe působí fakt komicky, okolí co to neví fakt nechápe. Každopádně jim to klape a to je hlavní.
Další transku znám už trošku dýl, ale dlouho jsme se neviděli. klaisckej chlap automechanik a teď je z něj automechanička, vysoká krásná blondýna s vlastním autoservisem, co nechápu je to že žije se ženou heterosexuálkou, nedávno se registrovaly a čekají první miminko, jak k němu přišly netuším.
Třetí případ co neznám osobně, má jeden populární gay bar, je to člověk co zůstal někde „na půl cesty“ má prsa, ale nechal si i původní můžskou výbavu, má neutrální jméno i přízvisko a oblíká se podle nálady, jednou je chlap a jednou holka.

Všeobecně mám tedy takovou zkušenost že transky jsou moc fajn lidi, jsou dost ostřílení životem, lidi absolutně bez předsudků kteří tě berou se vším všudy a nemají potřebu lidi soudit či měnit. Nevím je s nimi fakt sranda, málokde se člověk tak zasměje jako u nich v klubu nebo pubu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
161
21.7.17 20:08

@Doe_Jane Ono to vypadá taky jako penis, vizuálně se od normálního moc neliší z toho co jsem viděla na různých fotkách z operací. :D
@Mala.ještěrka Už to nejsou muži, jsou to ženy, třebaže s něčím navíc. :) A ne, už pak erekci nemají a také jim rostou prsa. :) @AlphaOmega Většina sebevražd v trans komunitě se koná předtím, než k nějaké přeměně dojde anebo v případě, že transsexuál měl až příliš vysoké nároky na funkčnost jistých tělesných partií po přeměně. Stále je větší procento transsexuálů, kteří jsou po léčbě šťastní a normálně spokojeně existují než těch, kteří spáchají sebevraždu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Doe_Jane
21.7.17 20:09
@SisiYetti píše:
@Doe_Jane Ono to vypadá taky jako penis, vizuálně se od normálního moc neliší z toho co jsem viděla na různých fotkách z operací. :D

to chci taky vidět :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
21.7.17 20:12

Vsem jim ze srdce preju, aby dostali sanci a nasli odvahu se citit ve svem (novem) tele prijemne, jejich telo odpovidalo jejich identite a nasli milujiciho chapaveho partnera.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová