Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak zpátky k tématu ne? ![]()
Zakladatelko, věř manželovi. Víc už pro vás udělat nemůže. Věrnost se dokázat nedá. Občas se ho optej, jestli ho dotyčná ještě otravuje, ale ne moc často ![]()
Osobně bych ji nekontaktovala, nechtěla bych se hádat jako hokynářka, ale je to tvá věc.
Mmch. pro ni je manžel přitažlivý asi hlavně proto, že je zadaný ![]()
Než začneš něco rozebírat s manželem tak si prober v halvě zda má „možnosti“ aby k něčemu takovému docházelo ![]()
Je jasný,že kdyby to našla každá z nás tak by taky jančila a ztrácela hlavu.Ale vysvětlení tvého muže jsou i logické.Tak než začneš něco hrotit tak zkus popátrat jinak než výslechem.Můžeš poničit něco,co bylo doposud v pořádku ![]()
Držím palce aby se to nějak vysvětlilo ![]()
Valkil- to napsala hodně tvrdě,ale každá máme právo na názor.Jde o to jak citlivě je napsán a hlavně o tom jakou máme empatii,soudnost a slušné vychování ![]()
Valkil-Já ti to přeci neberu každej má svuj názor to je fakt
.
A upřímnost je dobrá vlasnost a taky se toho nebojím
.
Jen si jí hodně křivdila:lol: .
Mně jen vadí že každej se pouští do věcí a soudí o čem nemáte ani páru co je v té rodině událo tak proč jí zhazovat a ublížovat.
A ona musí sama vědět jak přistupovat k té prvdě co se stalo.
Zda ta žena se mu nějak vtírá je síla i pro každou ženu je to sokyňě já něco takového zažila a nebylo mně dobře z toho asi by to vadilo více lidem.
valkil píše:Že by nám docházely náboje?Staninka30 píše:Anonymní píše:Alice19761 píše:jo jo to jsou přesně moje slova!!!! nelíbí se mi též valkil chování! zakladatelka se pouze slušně optala.. a svěřila se… a ona hned takhle.. přišlo mi to též sprosté!valkil píše:Říct na rovinu názor je v pořádku, ale nesmí jaksi „zůstat u ledu“ ekvivalent slušného chování, víme?Staninka30 píše:Anonymní píše:Tak to je správěEmmaa píše:valkil píše:
Určitě se Ti má odpověď líbit nebude, ale kdo hledá problémy, ten si je najde. A přesně tak, mi z toho vycházíš Ty.
Po všech těch chybách, které jsi provedla se mi chce skoro napsat, že si to trápení zasloužíš.
Tak doufej, že ostatní příspěvky budou shovívavější a všichni Tě nakonec poplácají po zádech, jak si dobrá.
Pro mě ne…
(Sorry za ten tón, ale takový ženský mě neuvěřitelně vytáčej)Asi něco nechápu, ale proč se chováš jak se chováš?
Jestli Tebe vytáčej ženský jako je zakladatelka, tak mě vytáčej Ty, co nemají zbla slušného vychování!!!
Uniklo mi něco?Když neumíš poradit něco smysluplného, tak si raději zabal ruce do ručníku a klávesnici dej do šuplíku
Co napsala zakladatelka tak nepřijatelného?![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Takže říct na rovinu svůj názor je podle některých neslušné chování???
No to jsou věciPodle mého názoru je to velice sprosté a taky pro zakaladatelku urážlivé.
Ale pokaždé se jeden odvážlivec najde kterej napíše bude otravovat život svojema vymyslama a bude od všeho odrazovat není to hezké uvážení chtěla poradit a my se snažily co mohly.
Jen se optala není to zlé co v tom psala.tak za prvé, druhé, třetí…:
výmyslama tady „otravuje“ každá jedna z násTo, že jsem odvážlivec, znamená, že stádní reakce jsou od srabů? To z toho Tvého příspěvku tak vyznělo…
Rozhodně jsem od všeho neodrazovala, zas tak mnoho jsem toho nepsala..
Každý se snaží svým způsobem. Težko někdo rozhodne, který způsob snažení bude nakonec krosce vyhovovat.
Může si vybrat, který názor je jejímu počínání nejbližší. Každá rada je dle mě dobrá, ať je jakákoliv, je li myšlena upřímě!
A jestli jsi odvážlivec?
Spíš hrubá
!
Vanessska píše:
Jasně, že podívala,
ale formu tady mají všichni skoro stejnou. Někdy mi přijde, že dopředu tuším, jaké budou odpovědi na „běžné otázky“. Ale to je pak o ničem. Takové diskuze se míjejí účinkem. Kde není rozdílnost názorů, není z čeho vybírat.
Napsat šedivou průměrnou odpověď umím taky, ale nebudu upřímná. Neříkávám lidem, co si myslím, že by chtěli slyšet. To pak na můj názor za chvíli nebude nikdo zvědavej.
Ono to v reálu lidi rozdejchávaj daleko líp, než na anonymním netu…
Ale ten život si snámi ze všemi velmi zle zahrává všude je něco.
Týrání dětí žen znásilňování prostě se toho najde hodně a je to zlá vlastnot lidí.
valkil píše:Staninka30 píše:
Valkil-Já ti to přeci neberu každej má svuj názor to je fakt.
A upřímnost je dobrá vlasnost a taky se toho nebojím.
Jen si jí hodně křivdila:lol: .
Mně jen vadí že každej se pouští do věcí a soudí o čem nemáte ani páru co je v té rodině událo tak proč jí zhazovat a ublížovat.
A ona musí sama vědět jak přistupovat k té prvdě co se stalo.
Zda ta žena se mu nějak vtírá je síla i pro každou ženu je to sokyňě já něco takového zažila a nebylo mně dobře z toho asi by to vadilo více lidem.Nemáme o tom páru, to je pravda, proto vycházíme z toho co napsala. Na odpověď typu: „Nic o Vás nevíme, nevíme co poradit“ asi taky není zvědavá
Ale zastávám názor, že nejprve mám věřit své rodině, a pak teprve ostatním. Tzn. manželovi před nějakou sms, ale třeba i svým dětem před cizími lidmi (dětmi, učiteli).*
Navíc mi přislo, že jedinej, kdo by se měl cítit ublíženej, je podle toho co napsala právě manžel
A tady už se projevuje to, že to každá vidíme jinak. A jakmile, nebudu hájit ženskou, před „hnusným chlapem“, tak jsem špatná(nedalo se to nečekat) Čekala jsem aspoň nějaké argumenty a né výkřiky. *
Tak tohle jediné je pěkné co jsi napsla nebylo to nějak urážlivé na její osobnost
.
Zhlediska mého měla by více věřit rodině a né se otáčet co jí radí třeba kamarádky co sní bydlí v okolí kemu se svěřila a tak dále.
Ale my od toho tu jsme co mají radit když neví co si o tom má myslet co možná její chlap udělal nebo né.
Měla by si sním v klidu promluvit a né hned utočit zajykem co se kde ona doslechla možná by měla chvílu dát pauzu a chvílu to nechat vychladnout.
To je moje rada.
Musím končit třeba někdy se zase setkáme. ![]()
jen ať si každej má svuj názor a ať zustane každej jakej je. ![]()
Takže holky děkuji za všechny názory, ať byly jakékoliv. Víš Valkil nijak nekritizuji tvůj názor, v něčem i souhlasím, ale faktem je že o mě a mé rodině nic nevíš, takže to jak jsem se zachovala k manželovi nebylo asi správné, ale když jsem se do mobilu mrkla uvažovala jsem jinak a zpět už to nevrátím. myslím si že manžel se měl zachovat taky trochu jinak.Já se do mobilu koukla a 4měsíce se tím trápím, jo dobře mi tak. Manža se mi přiznal, že mi taky projížděl mobil.nevím proč, byla jsem těhule, takže co bych si kde začínala.. A je spoustu věcí co mě vedlo k tomu aby mi někdo poradil s tím co pro mě dost znamená a na co jsem přišla.Jinak manžel mi řekl kdo to je, sice ji neznám osobně, ale vím o koho jde. Nejspíš jestli ji potkám,dám řeč, nebo přejdu na druhou stranu.něco s tím udělám Někdo mě odsoudí a jiný povzbudí, nečekala jsem nic jiného takže děkuji za všechny názory, snad to přejde a bude to normální
Nepřeji si nic jiného než být v normálu a spokojená, zvlášt když bych si moc přála rozšířit rodinku a manža se nebrání, jen to teď mě nejde, když se pořád něčím sžírám.. ![]()
TO jsou přesně takové situace, které dokáží potrápit…hlavně to, že Ti to neřekl…já jsem se doma kolikrát trochu zlobila, proč mi přítel něco neřekl, když to byla taková malichernost…Kdybys od něj věděla všechno dřív, tak bys takovou SMS taky vnímala jinak
když už člověk něco nechce říct, měl by si i dávat pozor, aby se to ten druhý nedozvěděl jinak…každopádně dej tomu teď klid, nemysli na to, ale buď trošku ve střehu, člověk přeci jen nikdy neví. Já třeba přítelovi věřím, to všechno jo, jenže ženské některé jsou zrádné a co já vím, kde ho jaká zláká, že jo…věřím tomu třeba, že sám by nikde nehledal, ale známe takové ty dobré kamarády, co chodí nevím do jakých podniků a zlákají ho třeba s sebou, nebo tak nějak, no ![]()
Spíš se s ním místo věčných otázek domluv, ať Ti podobné věci na rovinu říká, když v tom teda nic není, a bude klid…no, držím palečky, ať v tom opravdu nic není a on, jestli o ni opravdu nestojí, tak ať jí to dá jasně najevo. Tak
![]()
krosko, do mobilu bych manzelovi nejspis nelezla, ale kdyz uz se stalo, tak „v patek jsi byl uzasny“ by teda zalarmovalo kazdou bunku myho tela a chtela bych to resit. pokud pani sokyne neni psychicky vysinuta (aby mu psala takovy veci, ackoliv se nic nestalo), tak mezi nima evidentne neco je a s takovym stavem bych se teda nespokojila. ale jak uz tu nekdo psal - tady je kazda rada draha. drzim palce, at to dokazete spolecne prekonat a rodinu uchranit ![]()
vymluvy valkil na uprimnost se mi nelibi, sebetvrdsi nazor se da podat tak, aby adresata neranil. ale to k tomu musi byt vule, ze… ![]()
lenko 123 to už jsme si taky řekli slíbil mi že mi už nic nebude tajit, neboť lež má krátké nohy..a taky že to znamená se zamotat ikdyž nevinně..vyčítala jsem mu že mi to měl říct hned, ale on to obrátil na mě že se chtěl vyvarovat mé scény, prostě přesně věděl jak bych asi reagovala. Jenže rok mu posílala nejrůznější sms a žila v bludu a on zatím si chodil na pivko a občas ji potkal, jenže když mi řekne, že po něm vyjela,ale že neměla šanci že si nechce dělat problémy..nevím nezdálo se mito. Už bych ráda, aby mě to přešlo a já mu mohla věřit, samotnou mě to už nebaví. Potřebovala bych výplach mozku.. ![]()
mimonko, tak tuhle sms mi oddůvodnil tím že seděli na místní zahrádce, měli tam debatu s kamošema a ona se tam připařila, manžel měl prý popito a byl nejspíš hodně vtipný. řkl mi že si přesně nepamatuje o čem debatovali, a že sám neví proč byl tak úžasnej.. Taky mě napadly ty nejruznější věci. Dokonce jsem mu řekla ať mě s ní seznámí, když spolu nic nemají, jen stará známost, ale nechce, prý o ni neměl a nemá zájem, tak proč by mě jí představoval.Navíc se prý i po mě ptala, přide mi to hnusný..
Jsou to takové detaily a já pořád doufám že to nic neznamená, dám si na ni pozor
kroska - tak přeji pevné nervy a hlavně štěstí v rodině!!! a jak radí holky, uležet, ale možná trošku pozorovat ![]()
Teda já bych pozorovala, to píšu jistě, protože jsem taky trošku žárlivá…
Manžel mi taky vlezl do mobilu a téměř půl roku se mi za to omlouval. Ale podle jeho chování, už víc jak rok na něj lezlo zbytečné podezřívání, ale tím „mobilem“ už se zklidnil, ono stačí chvilku si sednout a popovídat a zbytek se „nějak utřepe“ …
Zakladatelko, přeju ti, aby bylo vše v pořádku a netrap se věcmi, které se ani stát nemusely. Pokud vám manželství jinak funguje, nedopusť svoji žárlivostí a scénami, aby fungovat přestalo. Věřím, že bude brzy všechno v pořádku. A jestli ti mám něco poradit, zachovej si svoji hrdost do budoucna a nelustruj manželovi mobil. Budeš-li mít nějaké podezření, manžela nějakou dobu sleduj a věř tomu, že chlapi, kteří zlobí, zpravidla udělají brzy chybu sami. Přeju ti hodně štěstí.
Co se týká Valkil, je to její názor a je třeba ho akceptovat. Věřím tomu, že to co jí dodává takovou odvahu je pouze to, že nejde o interakci slovní, ale psanou. V anonymitě je často odvaha a síla.