Trápení v roli matky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Caty
28.2.12 20:28

Mrzí mě co prožíváš,ale odkázala bych Tě na diskusi Pomoc pro nemocná dvojčátka Šarlotku a Esterku, možná pak budeš vědět co chceš a co nechceš. Neboj, zvládneš to.

• Citovat
  • Upravit
4960
28.2.12 20:33

Držím pěsti ať to nějak zvládneš-taky bych zkusila odborníka :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
28.2.12 20:51
Caty píše:
Mrzí mě co prožíváš,ale odkázala bych Tě na diskusi Pomoc pro nemocná dvojčátka Šarlotku a Esterku, možná pak budeš vědět co chceš a co nechceš. Neboj, zvládneš to.

Nezlob se, ale nějak nechápu souvislost :nevim:
Tebou zmíněnou diskuzi sem tam projedu,ale nesleduju pravidelně.
Ale prostě nechápu, že k vůli tomu, že jedna nešťastná maminka má 2 nemocné holčičky :,( je druhá máma špatná, když prožívá nějaké kritické období, deprese, ale dítě má zdravé?

I deprese je nemoc. A to, že jsou na světě nemocné děti a dějí se hrozné věci nijak nezmírní trápení matky, která trpí depresí.
Nerýpu, jen bych ráda pochopila tu souvislost této diskuze s tou, na kterou odkazuješ.

Co se týče zakladatelky, taky bych ji poslala k odborníkovi.
Aby zjistila, kde je problém. Jestli opravdu trpí nějakou depresí nebo to pramení z toho, že ona není ten typ, kterou by bavilo být celý den doma jen s dítětem a nebylo by jí lépe třeba pár hodin v práci a péči o dítě si zajistit.
Aby si ujasnila, co sama chce.
Já si nedovedu představit odejít od malého dítěte, nicméně nikoho neodsuzuju.

Ale musíme si uvědomit, že každé trápení je prožíváno subjektivně, to, že se někomu stane nějaká tragedie, dítě je nemocné nebo zemře(což nikomu nepřeji), tak nezmírní trápení nikoho jiného, kdo se trápí k vůli něčemu méně závažnějšímu(z objektivního hlediska).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
28.2.12 20:53

Bezdětné ženy nemají ponětí o tom, co je mít dítě, když to přijde, většina je z toho hotová. Normální.. Babičku závidím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1907
28.2.12 20:53

Příspěvek upraven 20.03.12 v 22:21

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1689
28.2.12 20:54
Bubu25 píše:
marra píše:
Ano myslim si ,ze je to poporodni deprese,asi bych osobne vyhledala odbornika,nez se stane neco horsiho.. :nevim:
souhlas s Marčou :pankac: :pankac: :pankac:

Prisimte bez k doktorovi. Treba ti pomůže že si s někým popovidas. Kamoska to měla a dr. Ji pomohl. Teď čeká druhe a už mi zase říkala, že z toho má strach.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
28.2.12 20:55
Jana206 píše:
Caty píše:
Mrzí mě co prožíváš,ale odkázala bych Tě na diskusi Pomoc pro nemocná dvojčátka Šarlotku a Esterku, možná pak budeš vědět co chceš a co nechceš. Neboj, zvládneš to.

Ale prostě nechápu, že k vůli tomu, že jedna nešťastná maminka má 2 nemocné holčičky :,( je druhá máma špatná, když prožívá nějaké kritické období, deprese, ale dítě má zdravé?

I deprese je nemoc. A to, že jsou na světě nemocné děti a dějí se hrozné věci nijak nezmírní trápení matky, která trpí depresí.
Nerýpu, jen bych ráda pochopila tu souvislost této diskuze s tou, na kterou odkazuješ.

Aby zjistila, kde je problém. Jestli opravdu trpí nějakou depresí nebo to pramení z toho, že ona není ten typ, kterou by bavilo být celý den doma jen s dítětem a nebylo by jí lépe třeba pár hodin v práci a péči o dítě si zajistit.

Ale musíme si uvědomit, že každé trápení je prožíváno subjektivně, to, že se někomu stane nějaká tragedie, dítě je nemocné nebo zemře(což nikomu nepřeji), tak nezmírní trápení nikoho jiného, kdo se trápí k vůli něčemu méně závažnějšímu(z objektivního hlediska).

Ale ano, mže to pomoci k uvědomění si, že není proč mít depku, že má zdravé mrně-jedno, že její problémy vlatně oproti jiným problémy ani moc nejsou (bez urážky, vyčerpanost znám)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1689
28.2.12 20:57
Jana206 píše:
Caty píše:

Pod to bych se podepsala. Úplně mě zamrazilo to srovnání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
28.2.12 20:57

Je trošku mimo psát odkaz na diskusi maminky, která má nemocné děti. Ale zrovna tak je mimo, když se člověk nezapomene pochválit, že on má babi daleko a nebo vůbec. Pak eventuelně, že má víc dětí a přesto to zvládá. To zakladatelce ohromně pomůže. :nevim:

Taky radím psychologa. Nebo psychiatra? :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
28.2.12 20:58

Jizvíková, já si myslím, že pokud trpí opravdovou depresí - v tom smyslu, že je to nemoc, tak jí přečtení takové diskuze v ničem nepomůže. A nepomůže jí ani přečtení např. deníčku o holčičce zemřelé na SIDS nebo deníčku o úmrtí plodu v děloze..
Nemyslela jsem to na Caty zle, ale na „léčbu šokem“ prostě nevěřím - pokud je ve stavu opravdové deprese.

Pokud má depresi, tak jedině odborná pomoc.

A pokud není ten typ, který by byl šťastný celodenně dlouhodobě doma s dítětem, tak nějaké „vyčítání si“, že někdo má nemocné děti a já si nevážím toho svého zdravého, taky nepomůže.
A není to podle mě ani správné, každý má právo ujasnit si priority a zařídit si vše podle svých možností a schopností. Ať si o tom myslí ostatní cokoliv. To, že nebude doma s dítětem 24 hodin denně, neznamená, že je špatná matka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Caty
28.2.12 21:04

No, jenže mně to, co zakladatelka popisuje nepřijde jako depka, ale spíš nevyrovnanost sama se seboum s novou situacá,už si nemůžu dělat co chci, kdyby to byla depka,nebude si pakužívat volna,solárko,kamarádky apodobně,já když měla depku jsem si ani to volno neužívala,jen jsem řvala a řvala a řvala,kamarádky asolárko,při depce? :think:
Spíš si myslím, že si to zakladatelka malovala všechno jinak a bez urážky, taky to tak někdy mám,nechut být doma s dětma, ale to není depka.
A proč odkaz na diskusi? Možná proto aby zjistila, že je doma ráda se svým zdravím dítětem, že má být ráda, že s ním doma může vůbec být a nebo jít do práce,ani jedno nei špatě, ale má volbu a rozhodne se sama, nikdo za ní.

• Citovat
  • Upravit
28.2.12 21:16
Caty píše:
No, jenže mně to, co zakladatelka popisuje nepřijde jako depka, ale spíš nevyrovnanost sama se seboum s novou situacá,už si nemůžu dělat co chci, kdyby to byla depka,nebude si pakužívat volna,solárko,kamarádky apodobně,já když měla depku jsem si ani to volno neužívala,jen jsem řvala a řvala a řvala,kamarádky asolárko,při depce? :think:
Spíš si myslím, že si to zakladatelka malovala všechno jinak a bez urážky, taky to tak někdy mám,nechut být doma s dětma, ale to není depka.
A proč odkaz na diskusi? Možná proto aby zjistila, že je doma ráda se svým zdravím dítětem, že má být ráda, že s ním doma může vůbec být a nebo jít do práce,ani jedno nei špatě, ale má volbu a rozhodne se sama, nikdo za ní.

souhlasím :nevim: asi sem divná ale nazvat dítě uřvaným elementem 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.2.12 21:17

Jizvíková, myslím si, že prožívat si tak těžkou depresi je naprosto něco jiného než koukat na to, že někdo má postižené, nemocné apod. děti. Víš, to je kapitola o něčem jiném. Zvládají to ty maminky dobře časem, protože to dokáží, dokáží na sobě postupem času pracovat, proto už dokáží psát o svých nemocných dětech apod. a to samé potřebuje nemocná maminka - psychicky nemocná, až se z toho dostane, tak bude všechno vidět jinak.....

• Citovat
  • Upravit
1907
28.2.12 21:20

Zakladatelko, zde na eMimi existuje uzavřená skupina s názvem Cisařovny, třeba by Ti pomohly tam, porod cisařem s Tvým psychickým stavem úzce souvisí :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1907
28.2.12 21:22

Přiznám se, že když jsem nevěděla kudy kam, četla jsem příběhy žen, které jsou na tom hůř než já, pak jsem vše viděla jinak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat