Trápení ve školce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14690
8.9.25 19:34
@Eva2610 píše: Více

No asi je lepší počkat déle než pár týdnů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14690
8.9.25 19:48
@Daja2000 píše: Více

Jasně, to chápu. Mohlo by pomoct ji na ně nalákat. Ale spíš bych řekla, že prostě potřebuje čas, dozrát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.9.25 20:10

Dceru jsem dávala v necelých 3 letech a půl roku mluvila jen o tom, kdy už půjde do školky, po 3 týdnech si zabalila pyžamo, že tam bude spát…u mladší nástup ještě řeším, ale chtěla bych od 2 let a půl po chvílích, už se tam taky těší, jak tam vodíme ségru…jinak už jsem viděla, že paní stáhla 3leteho kluka a ve 4 letech řval stejně a na kluka je to taková bábovka…řekla ti holčička, co se jí tam nelíbí?

• Citovat
  • Upravit
30
8.9.25 20:17
@Anonymní píše: Více

Neřekla co se jí tam nelíbí. Jen to jen o tom, že je tam sama a nejsem tam s ní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.9.25 20:20

@Daja2000 a chodily jste mezi děti, umí jednat a vyjednávat sama? Třeba na nějaké říkanky, sokol, plavání, do herničky…nebo jste furt sami? K prarodičům chodí?

• Citovat
  • Upravit
Eva2610
8.9.25 20:28

Tyhle aktivity na to přece nemají žádný vliv, protože tam dítě není samo jako ve školce. Kdyby v té školce byla zakladatelka s dcerou, tak by nebrecela.

• Citovat
  • Upravit
14587
8.9.25 20:29

Pak mě ještě napadá, co nějaká adaptace na kolektiv děti mimo skolku? Maly měl od tři let cvičení (bez rodičů), od ctyr sem tam příměstský tábor s režimem plus minus skolkovym a když ve 4,5 nastoupil do školky, byl s tím úplně v pohodě. A to je v některých věcech krapet “opozdenej”. Ale tím, jak relativne dlouho před skolkou někam samostatně docházel, tak byl relativne zvykly pobývat mezi dětmi a někoho dospělého respektovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
8.9.25 20:29

Ano, když jsme mezi dětmi, na hřišti, v herničce, na akcích, tak se zapojuje sama mezi děti. Hraje si s nima a všechno. Ale musím byla v dosahu já.
K prarodičům nechodí, nechce.
Jasně, párkrát byla na hlídání, ale jak je starší, tak je to těžší v tomhle.
Od miminka chce být jen semnou. Snad do dvou let se nenechala od nikoho pochovat, než od nás rodičů.

Ale to musíme změnit, aby to pak v té školce zvládla.
Určitě jí přihlásím na nějaký kroužek a začne chodit na hlídání. Jinak to nepůjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
8.9.25 20:31

@Semtex Určitě chci @Semtex
Určitě něco takového provedeme.
Přihlásím jí aspoň na nějaký kroužek, který ji bude bavit. A něco dalšího vymyslíme😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eva2610
8.9.25 20:33

Ale půjde, neboj se. Některým dětem to odpoutani trvá dyl, ale nakonec to zvládnou všechny.

• Citovat
  • Upravit
30
8.9.25 20:35

@Eva2610 Určitě. Do puberty se mi sukně snad držet nebude😂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14587
8.9.25 20:40

Já myslím, že by to mohlo zafungovat☺️ nebo mě ještě napadá, neměly jste třeba nějaký domácí rituál, o který dochazkou do školky přišla a který by stalo za to obnovit? My jsme třeba v pondělí a pátek jezdili vždycky na to cvičení, a spojili to ještě s dalším sportem, takže jsme byli cele ty dny na výletě. Tak pátek jsem nechala zachovany cely a ten další den jezdíme jen na odpoledne a dopo jde do školky. Tak třeba by pomohlo, ze byste něco dělaly spolu úplně jako dříve, aby měla nějakou takovou pravidelnou “jistotu”, a k tomu by pak občas chodila do školky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6910
8.9.25 21:01

Proběhla nějaká adaptace? Chodilo dítě předtím na nějaký kroužek, je zvyklé být hodinu bez matky, hlídané kamarádkou apod? Pokud ne, je to docela šok, z nuly na 100.
Mám děti úplně jiného ražení (do školky se těšily, nepadla jediná slza), ale synovec je na tom podobně. Nastoupil až do předškoláků a fakt to není lepší než před rokem. Spíš horší. Podle mě běžné dítě ve čtyřech letech chce být s vrstevníky. Svým dětem už bych doma prostě nestačila, natož tomu staršímu, když jsem se k tomu starala o mimino. Takže já bych tu školku nevzdávala, místo platila a zkoušela to postupně, hledala jiné cesty. A samozřejmě primárně pátrala, proč se tak chová, odmítá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14690
8.9.25 21:15
@Lojzísek píše: Více

Naše holky šly taky z nuly na sto. Ani to hlídání prarodičem nebo v herničce neznaly. A školku od začátku milovaly a o víkendu byly smutné, že není. Nejstarší šla do dětské skupinky ve 20 měsících. Tedy jen na 3 dny, na víc nebyla ve skupince kapacita. A také byla smutná ve dnech, kdy tam nemohla.

Příspěvek upraven 08.09.25 v 21:39

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6910
8.9.25 21:18
@Janča6 píše: Více

U nás to bylo stejné :-) Tím se nechci chlubit, děti jsou prostě různé. Jen mi nepřijde moudré to o rok odložit (úplně odložit). Stejnou situaci máme v rodině a nepomohlo to ani omylem. Běžné dítě ve 4 letech zralé je, úplným odkladem se dle mého jen prohloubí jeho strachy a obavy, se kterými se mělo pracovat.
Dočítám diskuzi, njn, tohle dítě potřebovalo přípravu, která neproběhla. Nějak začít, co jiného, vrátit se na začátek. Bylo dost naivní očekávat, že bude v pohodě, když nezvládne ani hlídání prarodiči nebo si hrát v herničce bez mámy v dosahu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin