Trapnodotaz - záhada upečené buchty

11464
16.4.26 15:59

Trapnodotaz - záhada upečené buchty

Už minimálně rok odebírám kanál Jany C. a jsem do ní nepatrně platonicky zamilován, protože má příjemný hlas a vzhledově taky splňuje mé preference. Tento dotaz však nepíšu, abych nad ní smyslně tokal, ale chci probrat její buchtu a chci, abyste mi vysvětlily princip pečení, video naleznete níže.

Když Jana peče ten kakaový piškot, vyndá ho z trouby, na to naleje krém a pak světlý piškot a nechá dopéct v troubě, nebude ten spodní, kakaový, už přepečený a vysušený? Protože znova vrací do trouby už buchtu, která je zčásti upečená. Jsem naprostý nepečíč, proto mě tohle zarazilo - dáváme do trouby něco, co už pečené je.

Díky všem za odpovědi.

Janin Ctitel

Načítám video...
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1169
16.4.26 16:29

Ta vrchní část se peče 30 min., takže pokud tam je kakaový piškot jen 10 min, bude upečený jen na povrchu tak, aby se ty vrstvy neslily. Každopádně asi bych už pak dávala jen horní pečení, aby ten spodní piškot nebyl přepečený.
Nicméně celkových 40 min. v podstatě na běžný piškot… No nevím, připadá mi to dlouho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11464
16.4.26 16:47

Dík, já to tohle viděl prvně a zarazilo mě to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5010
16.4.26 17:04

Jak už bylo napsáno. Ten spodní kakaový piškot zřejmě není úplně dopečený. A potom ten horní světlý piškot se navrchu upeče rychleji a zároveň ten spodní kakaový dopeče. :) Vypadá to zajímavě. Musím vyzkoušet. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11464
16.4.26 17:34
@Yasmina21 píše: Více

Jo, vypadá dobře, taky bych si dal, kokos mám rád.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42014
16.4.26 18:01

Nebude. Ten pudink to navlhčí. A mimochodem to není piškot - tam se nedává olej, mléko ani prdopeč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11464
16.4.26 18:04
@Havlova píše: Více

No jo, furt. Já pečicí termity neovládám, prostě je to piškot bez mlíka, voleje a prdopeče :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :P :P :P :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148534
16.4.26 19:16
@Ploskutáček píše: Více

To víš že jo :mrgreen: je tam recept? Nechci teď rozklikávat, ležím a muž se kouká na hokej. Kouknu zítra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11464
16.4.26 19:22

Jo, je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14609
16.4.26 20:21

Měla jsem kdysi recept na bublaninu, kde se nejdřív zapekla spodní část těsta, pak se to vyndalo z trouby, dalo se ovoce a zbytek těsta, vždycky to bylo dopečené rovnoměrně. Těsto, které je v receptu, dělám ráda, je jednoduché, vždycky se povede a za málo peněz je hodně nadýchané muziky :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14609
16.4.26 20:26

Mnohem větší záhada pro mě je tzv. inteligentní moučník, kdy se tekuté těsto během pečení změní na tři vrstvy - piškot, krém a něco mezi tím :D Mně se to teda nepovedlo, měla jsem asi dočasné zatmění a nalila jsem tam 2× víc mléka, dost mě to tehdy naštvalo, protože v tom zahučelo 8 vajec :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148534
16.4.26 20:45
@Michelle_M píše: Více

Neměl tam být mák?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14609
16.4.26 20:51
@Anna766 píše: Více

https://www.mamincinyrecepty.cz/…ntni-moucnik Byl to tenhle recept. Moje mamka ho pak zkoušela taky, povedla se jí správná konzistence, ale chuťově byl strašně nevýrazný. Ono vlastně ani není divu, když si ten recept znovu čtu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21286
16.4.26 22:35
@Michelle_M píše: Více

Ja ho kdysi delala taky, ale byl s makem a jmenoval se nejak lidove - „cum na drat“? :think: Tak nejak. Taky se tam testo jenom nalelo na plech a vysly z toho rezy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1215
17.4.26 07:15

Zkušenost nemám, ale zaujala mě věta “chci probrat její buchtu”. To je tady v těch tématech o sexu tak milý :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí