Trestání dětí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1769
15.11.13 21:48

@Lynette vse mu musim rikat 5×, jdem venku jede auto on to vi, rikam mu jede auto stuj, stejne jde dal a ještě zrychli. nebo když mu něco zakazu (například bonbon před obedem) tak se zacne vztekat, rvat a ještě si dupne nohou ze ho proste chce. me třeba občas rekne ze jsem trubka, nebo trouba. minule babicce řekl ze na ní prdí, babicka je bohužel takova ze si tohle fakt vzala k srdci a byla nastvana ze jsem mu jen vysvětlovala ze tohle se nerika a nedala mu rovnou na prdel. to jsou jen priklady no

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
356
15.11.13 21:52

Ahoj, tak u nás to je podobně (také tři roky). Teď zabírá, že řeknu, že budu počítat do tří a počítám… Pokud neposlechne do konce počítání, což se už strašně dlouho nestalo, přijde něco nepříjemného. Má zakázanou Kouzelnou školku, Večerníček, vezmu jí oblíbenou hračku a dřív občas dostala plácnuto na zadek. Už ale dlouho jsem nemusela použít trest žádný, prostě to funguje :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1769
15.11.13 21:52

@Lynette ono naky placnuti přes ruku je bezucelny, ono staci když jel třeba na kole a opet neposlechl když jelo auto a nezustal stat, tak jsem ho chytla za ruku a vynadala mu a fakt jen tak jsem ho placla přes zadek, nemohl to ani cejtit, no rev jak když jsem ho vzala proutkem na holou. a to kolikrat když mu něco reknu tak na me jakoby vrci a kouka takovym hnusnym pohledem ze z nej fakt jde strach, normalne me kolikrat napadlo ze je jak nakej agresor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1769
15.11.13 21:55

@lennca no ja když zacnu pocitat tak on pocita semnou :lol: a hlavne jak rikam ja mu nemam co zakazat, když mu zakazu tv tak mu to je jedno, nemusi na ni koukat. zadnou extra oblíbenou hracku nemá. jedinej trest pro nej bylo to kolo a na tom uz stejne nejezdi když je zima. fakt ho asi zkusim stavet nekam na hambu, třeba to zabere, ale co delat když jsme venku to nevim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
655
15.11.13 21:56

Netrestam, tohle je vek, kdy dite objevi sve ja a musi se s nim naucit zachazet. Takze dal trvam v klidu na dulezitych vecech, nekde vic pomuzu, jinde necham prostor pro vlastni rozhodnuti ditete a misto karani najdu vzdycky neci, za co pochvalim, funguje to. Ale casto bych ditko nejradsi uskrtila, je to napor na nervy :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1769
15.11.13 21:58

Je to asi hodne i moje chyba, nikdy nedostal. když se vztekal tak jsem se snažila odvest pozornost jinam, nikdy nedostal poradne vynadano :zed: vždy jsem chtěla vse resit v klidu ale zacinam mit pocit ze mi prerusta přes hlavu :roll: přitom ve skolce je pry hodnej, ale chodi tam od zari a jemu trva dyl nez se rozkouka takze si rikam ze je to asi otázka casu kdy se na plno projevi i tam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
15.11.13 21:59

@market.s.87 Tak v takových chvílích bych mu taky dala rovnou na prdel. Lepší chvíli bolavý prdítko než být rozjetej na silnici pod kolama auta. Vysvětlování je hezká věc ale když nefunguje tak ho přece nenecháš být aby tebou pohrdal, dělal si z tebe legraci, urážel lidi a choval se jak hovado.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
356
15.11.13 22:00
@market.s.87 píše:
@lennca no ja když zacnu pocitat tak on pocita semnou :lol: a hlavne jak rikam ja mu nemam co zakazat, když mu zakazu tv tak mu to je jedno, nemusi na ni koukat. zadnou extra oblíbenou hracku nemá. jedinej trest pro nej bylo to kolo a na tom uz stejne nejezdi když je zima. fakt ho asi zkusim stavet nekam na hambu, třeba to zabere, ale co delat když jsme venku to nevim

Tak to je fakt špatné, když na něj nezabírá vůbec nic, to ti bohužel neporadím. Popřát můžu jen pevné nervy, stůj si na svém, třeba to bude jen tím věkem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1769
15.11.13 22:01

@arcinka na tak ja doufam ze tohle obdobi ho brzo prejde :lol: fakt jsem z nej uz na prasky, jak porad jeci, vzteka se atd. dnes odpoledne byl docela hodnej tak jsem ho chválila jak je hodnej a ze je to takhle lepsi, ze si muzeme lip hrat nez když se vzteka atd. no ja to dořeknu a byli jsme tam kde vždycky :roll: jsem ho uz odpoledne musela na dve hodky dat babicce a sla jsem na dvojku vina s kamarádkou :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
15.11.13 22:03

@market.s.87 Jestli tě napadlo že je agresor tak ho vezmi k dětské psycholožce. A že dítě řve jakoby ho na noe brali i při letmém plácnutí, to je úplně normální. Nám máma vždy řekla, že jestli okamžitě nepřestanem řvát tak dostaneme ještě daleko víc- no a v tu chvíli byl klid. Dítě ti nesmí přerůst přes hlavu, prostě s tím musíš něco dělat - něco co bude fungovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1769
15.11.13 22:03

@lennca dekuji, no doufam ze jestli to je obdobim takze to brzo prejde, jinak bud skoncim v blazinci nebo ve vezeni za umlaceni dítěte :lol: (sranda, zatím mam nervy docela pevny)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1769
15.11.13 22:06

@Lynette jako nevim, napadlo me to uz kolikrat. nevim jestli jsou takove geny dedicne?? tchyni vlastne pritelovo tata mlatil, ale jako pritel na me nikdy nesahnul a ani nevypada ze by me chtěl mlatit :lol: doma se ani nehádáme, takze nevim. malej mi ji kolikrat i placne, ale ne ze srandy ale jako vazne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
655
15.11.13 22:07

@market.s.87 :palec: lepsi je jit nacerpat sily nez dite bit :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
15.11.13 22:13

@market.s.87 Jo, to je to odvádění pozornosti jinam - to je totiž pěkná blbost. To dítě sice přestane ale neví, že se chovalo špatně. Malýmu je devět a půl měsíce a když se vzteká tak zařvu "A dost! No a reakce jsou různé - někdy se lekne a je najednou nejhodnější na světě, je potichu, hezky papá a nechá se v klidu přebalit. Jindy sice přestane ale přibatolí se ke mně a dívá se mi hodně zblízka do očí a má přitom naštvaný výraz. :lol: Jindy se to zcela mine účinkem a je to jako kdybych nezařvala. Ale prostě dám vždy jasně najevo, že jeho chování je nepřípustné. Já vím, že je alinký, že je mrzutý protože je třebaunavený, já mu to za zlé nemám! Ale prostě musí vědět, že takové chování je nevhodné. Když to budu přehlížet a budu furt jak prdlá odvádět pozornost tak nikdy nepochopí kde jsou ty hranice a co je vhodné a co nevhodné chování.
Můj prcek když je protivnej, tak zkouším všechno možné - prso, vodu, křupku, hračky, zpívání, televize, mazlení, lochtání, přebalení - prostě všechno, ale když je protivnej furt tak už ho okřiknu - nemůže tu ječet jak na lesy jen proto, že má zrovna blbou náladu - na to tady prostě není nikdo zvědavej. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1769
15.11.13 22:14

@arcinka to jo za hodku a pul uz mi volala ze ho vede domu a kde jsem :lol: co jsem nazbirala ze me vytahnul za pul hodky :mrgreen: aspoň ze ted uz spi :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí