Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
dobrý večer
Mám takový dotaz.Před rokem jsem byla vyfocena v Kolíně jak jedu v sobotu místo 50km/h - 60km/h…přišlo řízení,ke kterému jsem se nemohla dostavit a byla mě poštou doručena pokuta 2.500 korun…nebyla v dopise zmínka o bodech…je možné,že by byly odečteny bez nějakého upozornění a měla bych si zažádat o vrácení a kde…
díky na info ![]()
Ahoj toto jsme řešili s mojí mamkou a tátou. Na internetu(nevíme kde) se můžeš podívat na sebe kolik máš bodů… Ale když už je to rok a ty jsi za ten rok neudělala ten samý přestupek tak se ti odečítají tuším 2 body… Najdu www stránk kde jsme se toho dočetly…
http://www.povinne-ruceni-porovnani.cz/…odovy-system
tak tady to je ale sekla jsem se odečítají 4 bod
no přečti si to tady nad je tam všechno
![]()
Já myslím, že ti policie nemusí dávat vědět, kolik ti seberou bodů. Pokud chceš, dojdi si třeba na poštu, kde ti za nějaký poplatek udělají výpis bodů. Teď to jde tuším i na těch Czechpointech.
Na Czechpointech to jde, stojí to 69kč na poště. Policie tě upozornit nemusí, manžel jel tam kam nemá
a pak jsem se mu dívala a měl za ten přestupek 2 body.
Jen bych chtěla upozornit, že Policie body neodečítá. Naopak, pokud uděláte nějaký přestupek, tak body dostáváte. Body uděluje magistrát nebo úřad, pod který spadáte. V případě překročení rychlosti hlavně v obci nebo ve městě si dávejte pozor. Pokud překročíte rychlost o 20km/hod už může být pokuta podstatně vyšší, o 30km až 40km/hod pak je sankce daleko závažnější.
V případě, že rok neuděláte žádný přestupek, tak vám body budou odečteny.
V případě, že máte již na svém kontě 12 bodů, tak budete vyzváni, abyste svůj ŘP devzdali na přílušný úřad.
Ahoj holky,
chci se zeptat, komu jsou připsány body za vyšší rychlost, když řídí někdo jiný než majitel vozidla a policie nestaví ihned, ale posílá foto do alba?
@Bar20 Když majitel obratem zaplatí tak nikomu, z čehož je vidět, že našim zákonodárcům ani policii nejde o bezpečnost ale o prachy…
@j.a.n.i1 to je mi jasné, že jím jde o prachy, když stáli tam kde stáli.
Ale moc děkuju za odpověď.
@Bar20 píše:
@j.a.n.i1 to je mi jasné, že jím jde o prachy, když stáli tam kde stáli.
Když pojedes predpisove, tak je přeci jedno kde stojí
. Jinak je to jak píše @j.a.n.i1 . Když jako majitel auta zaplatíš, ale řeknes, že řídil někdo jiný, tak ti body nestrhnou.
Stržení bodů (přesně udělení trestných bodů) policie rozhodně nehlásí! jejich stav zjistíš na poště nebo magistrátě, úřadě, tam kde je služba Czech POINT, na počkání s OP v ruce ![]()
@ivvet Ale přestupek, za který body uděluje s tebou musí projednat… takže není pravda, že bys o udělení bodů nevěděla.
@ivvet ale mě nejde o to, kde zjistím stav bodů, to vím. Můj dotaz zněl jinak.
@myskalucka píše:
Když pojedes predpisove, tak je přeci jedno kde stojí. Jinak je to jak píše @j.a.n.i1 . Když jako majitel auta zaplatíš, ale řeknes, že řídil někdo jiný, tak ti body nestrhnou.
Až budou omezení opravdu pouze tam, kde mají smysl, tak bude více lidí, kteří jezdí předpisově… to, že je na mnoha místech neopodstatněná buzerace akorát vede k tomu, že se pak předpisy nedodržují obecně.