Dítě nechce mluvit

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
5.7.16 00:39

Dítě nechce mluvit

Můj syn nechce ve 2,5 roku mluvit. Co s tím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5724
5.7.16 08:03

Nadpis neřeším, možná nějaký překlep.

Moje obě děti ve 2,5 letech zdaleka nemluvily. Chce to čas, nic jiného nepomůže. A nějaké nucení do mluvení už vůbec ne.

http://www.evalabusova.cz/…simonova.php

http://www.mamaaja.cz/…_mluvit.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4984
5.7.16 08:56

Nektere deti v tom veku uz mluvi ve vetach, nektere reknou par slov a nektere si az do tri let vystaci se slovem „to“. Protoze spolecne s ukazovanim je to universalni slovo. Nic s tim neudelas. Predpokladam ze doma na nej mluvite, snaz se cist knizky, ale to taky nebavi uplne vsechny deti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
619
5.7.16 09:59

Hele a není to třeba „můj syn nechce po 2,5 roku mluvit. Co s ním?“ To by pak trochu sedělo i k názvu :mrgreen: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20795
5.7.16 10:00

Zdravím,
chybou se k diskuzi přiřadil jiný název, opravila jsem a smazala nesouvisející komentáře s tématem. @zrcadlo Urážky do diskuze nepatří, při opakovaném napadání blokuji.

Klidné svátky,
Monika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26833
5.7.16 10:26

Starší syn začal mluvít až chvíli po 3.narozeninách, jeho o 18m mladší brácha v tu dobu mluvil líp, než on. Teď má mladší 2,5r a pusu nezavře. Každé dítě je jiné, hlavně nenutit, ale uvědomit si, že vnímá a rozumí vše, jen se neumí verbálně vyjádřit ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.7.16 10:47

@admin mockrát dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.7.16 10:51

Všem moc děkuji za uklidnění. Dětská doktorka to totiž moc hrotí. Taky si myslím, že dítě je v něčem pomalejší a v něčem zas napřed.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
5.7.16 11:32
@LuckaKosova píše:
Můj syn nechce ve 2,5 roku mluvit. Co s tím?

Syn ve dvou a půl teprve začínal opakovat. Má krátce po třetích narozeninách a začal v některých slovech používat R.

Pokud je dítě zdravotně v pořádku (sluch, uzdička pod jazykem, komunikuje alternativně) a má přiměřeně podnětné prostředí, tak do tří let je dozrávání mozku ohledně řeči v normě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí