Už nevím, co mu mám dávat na snídani

743
4.7.16 09:27

Už nevím, co mu mám dávat na snídani

Jdu si pro radu ohledně 26 měsíčního syna. Není schopen sníst chleba nebo rohlík namazaný lučinou / máslem a se šunkou nebo sýrem. Vzdy sni jen šunku / sýr a zbytek už nechce. Když mu dam pečivo bez šunky / sýra, tak to jen rozblemca a stejne to nejí. Už nevím, co mu mám dávat na snídaně, jogurtů je už prejezeny, nesquika mi také nechce, vejce mu moc nejedou, ovoce a zeleninu mi čerstvou nejí. Už fakt nevím, co s ním :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3406
4.7.16 09:37

Co nějakou kaši? do toho ovoce, třeba by to snědl :nevim: A co teda jí? podle toho co píšeš to vypadá, že nic moc :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2266
4.7.16 09:42

Moje dítko, teď mmt 4,5roku po ránu není schopný nic sníst. Vždy si 1× kousne do něčeho a pak až svačí ve školce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
743
4.7.16 09:43

@hanzbl00 poslední dobou mi nejí opravdu nic moc :(
Nejraději by jedl jen brumiky, bebe sušenky, což jsem mu přestala už dávat.
Nevím, jestli to souvisí s obdobim vzdoru, u oběda je schopen sedět třeba dvě hodiny (každé sousto drží dlouho v puse) :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
4.7.16 09:54

My jsme opět začali krájet chleba na kostičky a rohlík na kolečka.
Pokud taky jen obírá, tak jí talíř vezmu a nedostane nic jiného dokud nesní celou kostičku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
743
4.7.16 09:57

@bublinek také krajim na kostičky a na kolečka a obira také :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31291
4.7.16 10:03

U nás se uchytily sladké snídaně - takže buď croissant nebo (v poslední době častěji) cereálie s mlíkem. Samozřejmě nejde o nějaké „superzdravé“ ovesné vločky :roll:
Ale já jsem ráda, že něco sní. Vstáváme v týdnu hodně brzy a bez snídaně by pak jedl až za tři, tři a půl hodiny ve školce svačinu, což mi přijde po noci hrozná prodleva. Takže dostane pár lžic „kuliček“, decku mlíka a to tak nějak je schopen spořádat.

Když je na to čas, tak hodinu po probuzení už se nají celkem v pohodě. Máme doma takový víkendový zvyk - snídaňový rozkroj :lol: Uděláme něco teplého (třeba hemenex, vaječnice nebo vafle, jak kdy), čerstvé pečivo, obložený talíř studený i zeleninový, čaj a kafe do konvice, a snídáme a povídáme třeba hodinu a půl. To se nají krásně…ale ve třičtvrtě na šest ráno během dvaceti minut prostě pořádnýho nic nespolkne :?

Příspěvek upraven 04.07.16 v 10:06

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31291
4.7.16 10:05

Jen dodám, že tím chci poradit, že pokud neřešíš snídaně v presu ráno, tak by mohlo pomoci udělat snídani trochu později (třeba až tu hodinu po probuzení) a pořádně si ji užít, dítě funguje nápodobou, pokud třeba ty nesnídáš, nemůžeš očekávat, že dítko bude ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
4.7.16 10:07

@pajule022 tak to nevím, nám to zabralo.
Ale zase když se v jídle vrtá, tak jí to vezmu, jde si hrát, a když přijde za chvíli, tak už sní i to co se jí předtím nezdálo.

Nedáváš mu snídani moc brzo? Nestačilo by se třeba napít a snídani dát později?
Obě holky snídají nejdřív hod po probuzení a to si dá do pusy 1 corn flakes a je plná.
Starší neřeším - ta se nají ve školce, mladší se nají se mnou - sní mi moji snídani. To už jí ani nevadí ukusovat z chleba. A já se jako vztekám, že mi jí moji snídani.
Ještě k tomu pití zrána. Dávám jim podmáslí nebo kyšku, to co je. Je to dobré i pro bříško.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
802
4.7.16 10:13

Delam domácí buchty ze spaldove nebo zitne mouky a kakao z rostlinného mléka, nekdy si da jogurt, nebo zitny chleba s kvalitni marmeladou…brumiky a podobne alchymie nedávám, nezná, tudíž je nevyžaduje :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4979
4.7.16 10:14

Mám syna skoro 3 roky. Pečivo ji tak ex za týden, nejčastěji rohlík na cestě z nákupu. Snídá vejce, šunku, sýr, ryby, pomazanky lžičkou. Pečivo mu nenutim, přílohy ji úplně normálně. Není nutné jist pečivo :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2422
4.7.16 10:23

Mě dcera začala jíst pečivo až ve tři a půl letech. Dnes je jí 5 a nesnídá-vypije hrnek mléka, kakaa a nebo caro. Jí asi až hodinu po vypití teplého. Dělám různé variace kaší (pohanková, jáhlová, kukuřičná, čiroková…) s ovocem a mám výhodu, že mi jí vajíčka. Nedávno začala jíst i buchty. Nezkoušela jsi udělat třeba palačinky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
362
4.7.16 10:34

Mlíko docela zasytí, takže jestli vypije třeba kakao, klidně bych další jídlo odložila až na svačinu. Je to jen dočasné..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1804
4.7.16 11:02

Zalezi na tom, jakou ma syn vahu, ale pokud v pohode, tak bych nehrotila, staci, kdyz se napije a hotovo, dozene to pozdeji behem dne nebo az ho prejde tohle obdobi. Nase mala v tomhle obdobi taky jedla blbe, spoustu veci najednou nechtela jist, ale moc jsem to neresila, jen jsem trvala na veceri, protoze jinak pak nespala, a jak byla unavena, tak to cely bylo jeste horsi (byla vztekla a nejedla…), ale jinak jsem proste namazala rano kus briosky marmeladou nebo jsem ji dala jogurt a snedla co snedla. Dneska jsou ji tri roky a je velikanska, vazi osmnact kilo a sni vsechno. Mam pocit, ze kolem tech dvou let deti casto spoustu veci odmitaji, i kdyz je jedli driv a zase je zacnou jist…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
4.7.16 11:08

Cereálie s mlékem, jogurt, když je napečeno, tak buchtu. Občas kakao. Někdy to sní, někdy jen rozvrtají.
Ty kaše si připravujete večer a ráno normálně ohřejete?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí