Třetí císařský řez

1010
23.2.13 23:22

Třetí císařský řez

Ahoj, ráda bych se zeptala jestli má někdo za sebou tři či více císařských řezů. Já mám za sebou dva a další mi doktorka nedoporučuje. Říká, že je to velké riziko, ale vím, že jsou holky co to podstoupily. Chtěla bych vědět jestli by jste do toho šly znova a jak dlouhý máte odstup.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3239
23.2.13 23:32

@Lenny0 Victoria Beckham ma 4 cisare :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1010
23.2.13 23:47

To je sice pravda, ale ona mi nepoví jestli při tom měla koplikace nebo ne :D Tuším, že i Tori Spelling má za sebou 4 a při tom posledním právě byla nejaký čas hospitalizována kvůli komplikacím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
becky87
24.2.13 00:14

Mam taky za sebou dva sc.Ale doktor mi rekl, ze mi treti nedoporucuje, ze by to bylo padesat na padesat :think:
Kazdopadne, ja do tretiho pujdu, pokud bude moznost ;) ;)

• Citovat
  • Upravit
700
24.2.13 00:22

Já mám za sebou teda jen jeden, ale kamarádka má za sebou dva, první protože se neotvírala, druhý protože se zase neotvírala, no a po tom druhým jí doktor řekl, že kdyby čekala třetí dítě, tak už toho císaře rači udělají automaticky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
24.2.13 00:39

Já teda s císařem zkušenost nemám, ale jen co jsem slyšela, tak v zahraničí, v některých státech, se dá rodit i po 2 SC potřetí přirozeně..takže ono to s tím rizikem 3. mimča nebude podle mě tak žhavý :nevim: a jednou mi jedna babča ve vlaku povídala, že její dcera má za sebou 5 císařů, nevím, jestli bez komplikací, ale každopádně ona i miminka žijí(tedy to 4. ne, to zemřelo před porodem, ale nemělo to souvislost s 4. císařem)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2457
24.2.13 01:16

Ja mam taky po dvou SC a myslenky na treti ditko se nevzdavam. I dr. mi na kontrole po sestinedeli rekl, ze s dalsim tehotenstvim mam pripadne pockat 2-3 roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1010
24.2.13 06:59

Mě totiž doktorka říkala, taky že by mi toho třetího udělali automaticky. Říkala, že ty třetí dělají, ale největší riziko je když se placenta uhnízdí v té jizvě. Že se to musí moc hlídat, protože je pak riziko vykrvácení a dokonce i smrti. Proto jsem založila tuto diskuzi, jestli někdo měl nějaké ty komplikace nebo jestli se to riziko není zas až tak velké a děsím se zbytečně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58838
24.2.13 07:29

Já jsem měla mít 3.císaře. Nikdo mi po 2 neřekl, že další dítě mít nesmím. Těhotenství proběhlo naprosto bez komplikací, jizvu jsem měla naprosto v pohodě. Jizvu kontrolovali asi od půlky těhotenství, myslím že při každé poradně pohmatem a asi 3× ultrazvukem, aby věděli jestli je dostatečně silná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1010
24.2.13 07:50

To je pravda, že mě to také nikdo nezakázal, ale doktorka mi právě říkala, že s každým císařským řezem je riziko větší a proto třetí už nedoporučují a po dvou císařských řezech má pacientka nárok na bezplatnou sterilizaci. I když si představím, že je lákavé nemuset myslet na antikoncepci tak nevim jestli bych do toho šla i po 3 dítěti. Je to předpokládám nevratné a co kdyby náhodou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Renčí2
24.2.13 08:05
@Lenny0 píše:
To je pravda, že mě to také nikdo nezakázal, ale doktorka mi právě říkala, že s každým císařským řezem je riziko větší a proto třetí už nedoporučují a po dvou císařských řezech má pacientka nárok na bezplatnou sterilizaci. I když si představím, že je lákavé nemuset myslet na antikoncepci tak nevim jestli bych do toho šla i po 3 dítěti. Je to předpokládám nevratné a co kdyby náhodou…

po sterilizaci je pořád možné mít dítě, ale jen přes IVF ;)

• Citovat
  • Upravit
30309
24.2.13 08:36

Ahoj vsem,
mne ceka za tri mesice 4.SC a vzhledem ke stavu jizvy bych /pry/ zvladla klidne i dalsi. Nicmene si myslim, ze vzdy jde skutecne o INDIVIDUALNI POSOUZENI CELKOVEHO STAVU A SILY VNITRNI JIZVY ;) ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2407
24.2.13 08:40

Ono je to fakt individuální. Já mám za sebou 2 CS a ten druhý byl akutní právě kvůli prasklé jizvě o Celý jeden měsíd dřív. Dr. už mi další těhotenství nedoporučoval, prý bych to nemusela přežít. :( Ale moje kamarádka má za sebou 3 a doktor jí nic neřekl, když mu řekla, že by chtěla ještě další dítko - holčičku, má totiž 3 kluky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59395
24.2.13 09:00

Mně doktor řekl že nevidí rád víc jak dvě sekce ale že teda mně pošle ke svojí manželce ta se specializuje hlavně na těhotný a utz. Ta řekla že kdyby nevěděla žemam dvě sekce tak tu první ani už nevidí takže ještě jedno těhotenství nevidí problém ale pak už ne. nakonec jsme otěhotněla dřív než jsem chtěla, 18m po druhé sekci. měla jsme hodně rizikové těhu ale ne kvůli jizvě, břicho hodně velký a ok. nakonec jsem rodila v 34tt. Pokud by mě to jeden doktor nedoporučil ptala bych se přesně proč? Ono totiž většina doktorů to nedoporučuje aniž je k tomu nějaký důvod. Vždyt dřív to tak bylo 2 sekce a víc nešlo. Horší je pokud se jizva špatně hojila, hnisala. Čím delší rozestup tím lépe ale když jsem porodila po druhé a ptala se v porodnici tak doktor že super by bylo alespon po roce ale že když se vše dobře zahojí tak ani po 6m to neni problém ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9994
24.2.13 09:16
@Lenny0 píše:

Já mám sterilizaci po druhé sekci (ještě jsem poté jednou potratila, což jen přispělo k mému rozhodnutí na to jít) a nelituju. Vím, že umělé oplodnění je kdyžtak možné a to my ke klidu stačí. Je to už 9 let a nikdy jsem neměla pocit méněcennosti, nebo výrazné touhy po dalším dítěti. I když každá jsme jiná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí