Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jani - to je jasný, že po těžkém porodu se hned nechceš hrnout do dalšího těhot. Já doufám, že si to teď nevyžeru na potřetí. Můj druhý porod byl za odměnu, necelé tři hoďky od prvních nepatrných kontrakcí a ještě cca 1,5 hodiny před koncem jsem si myslela, že to jsou poslíčky po Hamiltonovi. Sice jsem málem porodila v porodnici na chodbě, protože pro mě neměli pokoj, ale nakonec se to stihlo. Tak teď se modlím, aby ten třetí porod nebyl nějaké sado maso, ale zase tři dětičky by mi stačily, takže už bych pak měla „odpracováno“. Ale manžel by chtěl čtyři děti, zvlášť jestli teď budeme mít třetí holku. Ty máš super, že už máš holčičku i kluka, já bych toho chlapečka táááák chtěla. A jinak tuším, že jsi psala, že chlapeček je 8.1., to má narozeniny můj manžel. ![]()
Jojo je 8.1. 2 dny po termínu a2dny před vyvoláním
tal holku jsem rodila 33h hrůza únava a bolest
, ale u kluka to byl docela fofr což jsem nečekla nevyhnat mě po tel. máma tak rodím doma, ale to by jsme nepřežili
mě to chytlo o půl 12v noci v půl 3 jsem byla v porodce s bolestma že jsem lezla po zdech a nadávala menželovi, že za vše může přitom mimi jsem chtěla hlavně já
a to jsem byla na 3 po klystýru na 6 po vodě na 8cm , ale pak malej špatně rotoval a nechtěl dolů takže jsem ho rodila hodinu a půl furt z kozy dolů nahoru hokusy pokusy a ty blesti no maso i doktora jsem seřvala a prosila něco na bolest jo nedali bylo pozdě aspon to říkali a když se malej začal strácet tak jsem ještě začla šílet
a pak ve 4:43h vylezl mazlíček
Ale po sedmi letech ti řeknu to bylo jak první a dát mu plýnu bylo umění ![]()
A jinak kdyby neudělali na kontrole Hemiltna tak by určo vyvolávali a nebo bych ho tam měla do dneška ![]()
A to třetí teda když přijde tak si plánuju aby se narodil tak v dubnu ![]()
Katsho - vyměním kluka za holku
jinak tvoje porody fakt procházka růžovou zahradou. Já měla prvního sekcí, druhý bude zřejmě taky a přitom bych chtěla rodit normálně, ale nechtěla bych nástřih, toho se bojim jak čert kříže a jsem úplně proti němu. Jsem přesvědčená, že správná poloha a především přístup PA nebo doktora může nástřihu a potrhání zabránit, jenže bohužel pro některý porodky je to rutinní výkon, kterýho se jen tak nevzdají pro jejich pohodlí. Chápu, že v některých případech je to nutný, ale určitě ne ve všech.
Jani, kluk je vzhledově po mě, ale povahově po tatínkovi a my dubňátko mít budem, teda pokud nezačnu rodit předčasně. Chtěla jsem tak i prvního, ale to jsem netušila, že se povede hned jakmile vysadím HA, takže máme prosincovýho což jsem teda vůbec nechtěla, tak aspoň u toho druhýho mi to vyšlo. Taky si pořád stěžuju na to obr břicho a je mi vždycky odpovězeno, že když jsem se chtěla dát na vojnu, no jako kdybych to dítě chtěla sama.
Jéé tak to jsem Pettullo zvědavá jaký bude malý beránek.My máme lva a je to dílo.
Příspěvek upraven 13.03.12 v 13:01
Afrao, já doufám, že bude hodnej, jinak by mě z obou asi švihlo a to jsem ještě zvědavá jak starší bude reagovat. Ale pokud bych rodila na termín, tak ten mam 21.4., takže to by byl taky býk, takže se nám to bude lámat akorát, takže jsem zvědavá. Já se synem jsem střelec a taťka je lev.
Bude hodnej,ti druzí to tak nějak vycítí,že už na ně není tolik času jako na první.,neboj se. Berani, býci jsou sice tvrdohlaví,ale jsou zase hodně dobrosrdeční a citliví,určitě budeš spokojená.Lva mám 7letou neteř a je to taky parádička
Já jsem ryba a manža je střelec.
Příspěvek upraven 13.03.12 v 13:46
No nevím, nechci strašit, ale mladší dcerka Verunka taky jako mimino byla zlatíčko, ale po roce začala strašně žárlit a je z ní děsný mamánek. Běda když se přijde Terezka pomazlit, to mi hned leze na klín taky. Znamení Kozoroh - je taky prosincová.
Starší - Terezka - je typický Štír - svéhlavá, umíněná, když jí něco zakážeme, stejně to tajně udělá, potřebuje pevnou ruku. A Verunku pořád šikanuje, tahá ji, otravuje, ta už je na ni úplně alergická, hned jak se Terezka přiblíží, tak kňučí. Doufám, že čas to spraví a budou si spolu někdy pěkně hrát. U Terezky je to dané hodně tím, že ona se doma prostě nudí, potřebuje pořád nějakou akci, program, zabavení, když to má, je to zlatíčko a šikulka. Ale jak nemá co dělat, tak je to s ní šílené. Prostě by potřebovala školku jako sůl.
Do té miniškolky chodí ráda, ale nevím, jak to budeme zvládat ji tam vozit, je to v jiné části města.
Příspěvek upraven 11.03.12 v 12:23
A ještě k těm porodům. Druhý porod byl fakt rychlovka, samozřejmě ta poslední hodina byla docela hustá, tím jak se to rychle rozjelo, ale nejhorší bylo, že jsem si to protrpěla napřed v čekárně ambulance s nerodícími maminkami a pak na chodbě, kde nebyla ani židle. A na porodní pokoj jsem pak šla v podstatě jen tlačit. Mně přišlo, že mi po příjezdu do porodky ani nevěřili, že už mám kontrakce po dvou minutách, sestra chtěla ještě natočit monitor, chááá, to bych ji porodila tam. Ani kapačka s ATB proti streptokokovi nestihla dokapat.
První porod byl takový normální, 8,5 hodiny, začal prasknutím vody, cca za půl hodiny první slabé kontrakce, za další dvě už docela masakr. Ale tlačení bylo u obou porodů celkem rychlé, tak na tři zatlačení byly holky venku. Tomu nástřihu jsem se u prvního porodu vyhla asi jen proto, že mě rodila kamarádka porodní asistentka a váhový odhad před porodem byl 3 kg. Pak mi říkala, že kdyby věděla, že dcerka bude mít 3,95 a obvod hlavy 37 cm, tak mě pro jistotu fikla. Ale naštěstí jsem se skoro vůbec nepotrhala, jen dva malé stehy. Podruhé o nástřihu nikdo nemluvil, ale dcerka měla teda o něco menší hlavu. ![]()
Tak to byly oba porody celkem fajnové.Já si tedy taky stěžovat nemůžu,oba byly celkem rychlé a bez nástři
Příspěvek upraven 13.03.12 v 12:13
Katsho,jak zvládáš těhotenství a běhání kolem dvou prcků?Máš nějaké hlídání?A co Verunka probouzí se ještě v noci?Staršího mi do školky nevzali,takže bych měla nějakou dobu doma všechny tři dítka,tak si říkám abych neskončila u Chocholouška.
Co se týče žárlivosti,tak s tím taky docela bojujem.Akorát to máme naopak starší žárlí na mladšího a neudělá mu nic dobrého.Jak může tak ho šťouchne,shodí,hračky mu nechce půjčovat,takže funguji jako policajt,který pořád řeší nějaké tahanice.
Afrao, tak to jsi taky neměla úplně strašné porody. On ten konec je hnusnej asi skoro u každého porodu, málo žen porodí bezbolestně. Ale někdy když si čtu, co prožily některé ženy, tak to bych si teda další těhot. hooooodně promýšlela.
Jinak s tím zvládáním těhot. - no nic moc, ale fungovat musím, nedá se nic dělat. Naštěstí mi není nějak extrémně špatně, spíš jsem neměla moc chuť k jídlu, ale nezvracela jsem ani jednou. A jsem dost unavená, hlavně jak holky jsou pořád nemocné, tak v noci špatně spí a já se moc nevyspím. Verunka pokud je zdravá a nerostou jí zuby (což teda bohužel teď bylo současně s tou nemocí), tak spí docela dobře. Máme ji v ložnici, Terezka spí v pokojíku, střídáme se u nich s manželem (přes týden spí manžel s Terezkou v pokojíku a já s Verunkou, o víkendu je to naopak), takže ani jedna nespí zcela sama. Verunku chceme tak za 2-3 měsíce přesunout za Terezkou do pokojíku, tak jsem zvědavá, jak se to zvládne, ale musí - dvě postýlky by se nám pak do ložnice asi nevlezly. Hlídání moc nemám, Terezku teda vodí ze školičky moje mamka, takže u nás pak většinou dvě tři hoďky pobude, třeba si i pohraje s holkama v pokojíku, já mezitím třeba uvařím nebo žehlím. A jedno dopo jde Terezka k prababičce, bydlí v bytě pod námi. Tchyně s tchánem se moc nezajímají, Terezkou si vezmou tak jednou za půl roku na necelý den, a to jim ji musíme ještě doslova vnutit, sami se nenabídnou.A to nebydlí daleko a mají docela ideální podmínky, dům s velkou zahradou, pejska, naproti baráku dětské hřiště. No ale co už, nedá se nic dělat, jsou to naše děti, tak se starat musíme my, nemůžeme si stěžovat, nikdo nás nenutil mít víc dětí v malém věkovém rozpětí. ![]()
A kde vy bydlíte, že už teď víš, že Ti chlapečka nevzali do školky ? No já už se s tím nějak smiřuju, že od září budu mít doma tři. Ale ono stejně, i kdyby Terezku vzali, tak od listopadu bude asi pořád nemocná, vím, jak to bylo letos - vždy týden až dva školička a pak tři týdny doma. Takže stejně bych si zas tak moc nepomohla. ![]()
Musím říct Katsho,že na porody si opravdu stěžovat nemůžu.Máš pravdu,že nejhorší je ta poslední hodinka,to jsem si přála umřít.
Ale hned jak se mimísek narodí,tak je to šílená úleva a je mi vždy hej.
To si myslím,že musíš být hrozně unavená,já jsem kolikrát večer taky KO a to nejsem těhotná.Ještě prcka kojím a v noci se ještě dožaduje 1× mlíčka,když nerostou zoubky,když ano tak je to horší.Toto období máme zrovna teď.Už se ale chystám to jeho noční nasávání utnout,jinak z toho bude zvyk,kterého se budeme velmi těžko zbavovat.Snad se nám to brzy podaří.
Příspěvek upraven 13.03.12 v 12:14