Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Holky, prosím, poraďte mi. Ve čtvrtek mi zubařka vtáhla sedmičku vlevo nahoře. Pořád to bolí, láduju se Ibalginama a paralenama. Rána je otevřená do teď, celou noc z ní něco teklo, asi hnis, bylo to hnusné, nemohla jsem kvůli tomu spát. Divné ale je, že to nemám ani začervenalé, ani nateklé. Takže se bojím jít na pohotovost, aby mi neřekli, že je otravuju a nic mi vlastně není. V pondělí určitě ale zajdu ke své zubařce, ta je moc hodná a vezme mě i bez objednání, ale co mám dělat do pondělí? Mám to pořád otevřené a teče z toho hnis. Díky všem za odpověď.
@šetřilka me svhodou okolnosti take ve ctvrtek trhala zub osmicku a sedmicku v pravo nahore kup si v lekarne tinkturu ze salveje tu si zred s vodou a kloktej z leku doporucuju algifen ale je na predpis
Moc děkuju za radu, to je dobrý nápad. Letím jí hned do lékárny koupit.
Jj, souhlasím,, šalvěj umí dobře hojit rány v dutině ústní. Můžeš si koupit i šalvějový čaj a pomalu ho popíjet během dne ![]()
@Malaga píše:
Jj, souhlasím,, šalvěj umí dobře hojit rány v dutině ústní. Můžeš si koupit i šalvějový čaj a pomalu ho popíjet během dne
ten salvejovy caj ale leda studenej nebo vlaznej horke neni dobre na vytrzenou ranu ![]()
@šetřilka Neměla jsem až takové bolesti, zvládla jsem to bez Ibalginu, ale po trhání druhé osmičky mě to místo bolelo asi měsíc
pomalu bolest ustupovala. Hlavně ten hnis či co to je nevytahuj silou, na to mě zubařka hodně upozorňovala.
A jak píšou holky, šalvěj, myslím, že i heřmánek by udělal službu.
Mě bylo doporučeno chladit, takže za odměnu jsem šla na ledňáka ![]()
V 2.trimestru jsem byla na trhani 6tky dole
Byl tam zanet.
Mela jsem clexan tak me to trhali na celistni chirurgii.
Za dva dny horecka natekla tvar a v ni obrovska boule udelal se mi v dasni a tvari absces a zanet okostice.
Dostala jsem antibiotika a jezdila kazdy den na rozrezavani z duvodu zanetu nepusobila ani anestesie tak jsrm si tk uzila ibalgin jsem mela jednou a paralen taky zvladnout se to dalo horsi to bylo a jidlem a spankem
@aspagi to máš pravdu, já to i tak myslela…
uvařit třeba půllitrový hrnek a popíjet během dne - to vychladne za tu dobu ![]()
Tak už jsem si tu šalvějovou tinkturu koupila a už jsem si s tím tu ránu propláchla, ale samozřejmě opatrně. Lékárnice říkala, že to nemám kloktat, ale jen převalovat v ústech. Tak snad to pomůže. Koupila jsem si radši i Brufen a Paracetamol, abych přežila, než se to uklidní.
@šetřilka jj, kloktat se nemá. Měla bys tam mít takovou straženinu, která napomáhá úspěšnému hojení. Při kloktání, resp. proplachování úst vzniká velký tlak, který by ji mohl narušit.
Tak ať je ti lépe! M.
Malaga: moc děkuju. Nateklé, ani červené to nemám, jenže jsem byla nemocná a ještě mám stále trochu bronchitidu, tak se mi asi do toho dostávají bacily, tak je musím likvidovat. Před Vánocemi mi trhala doktorka pětku vlevo nahoře a druhý den bylo vše zahojené, já se hojím rychle, tak jsem z toho špatná, že tenhle zub zlobí.
Dinus : osmicky jsou v pohode, ty jdou ven raz dva