Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Zdravím maminky,zubař mi léčil sedmičku dole,ale po 2 měsících nebylo stále možné ji bezbolestně uzavřít,tak jsme se domluvili na vytržení. Dnes jsem u něj byla,dal mi 3 injekce a začal zub tahat ven. Bolelo to i přes umrtvení a doktor mi nedokázal říct proč.
Ta bolest se dala vydržet,ale zub mu nešel vytáhnout,tak to asi po 40 minutách vzdal,s tím že to nepůjde,že hrozí že se zub rozlomí a odeslal mě k chirurgovi. Zítra tam jdu a bojím se toho co mě tam čeká. Hlavně toho,že mi nezaberou zas ty injekce. Nemáte prosím někdo stejnou zkušenost? Děkuju
Ještě doplním,že kořeny mám rostlé normálně,jen podle doktora jsou hodně dlohé.
Ahoj,to je problém dolních zubů,někdy prostě ta nervová zakončení vedou jinak a pak je těžké se trefit,aby inj.fungovala.Také inj.někdy nefunguje,když je v zubu zánět a to ve tvém případě asi je.Těžké takhle soudit,jak to na chirurgii půjde vytrhnout,ale asi se zlomí.Pokud tomu tak bude,tak jsou pak na to speciální pomůcky na vytažení kořenů,někdy se musí ten zub i rozdělit,rozvrtáním a pak to jde mnohem lépe tahat nebo je další možnost,že se bude muset říznout do dásně,aby se k zubu lépe dostali,ale to nepředpokládám,horší jsou na vytržení šestky.hlavně se neboj,zní to hrozně,ale nic strašného to není.
Vím,že se to dá přežít. Já si jen nedovedu představit,jak to všechno vydržím,když mi pořádně nezaberou ty injekce ![]()
nemáš přece za co,držím palce,ať to zítra dopadne co nejlépe ![]()
Já byla na trhání sedmičky před 3 roky.Dostala jsem 2 injekce ale musela jsem dlouho čekat až zaberou.Seděla jsem tam 3/4 hodiny.Taky to nešlo,takže ho museli navrtat aby byl na dvě poloviny a pak už to šlo.Já se bála jako čert,ale přežila jsem to,mokrá až na zadku.Nebolelo to, jenom ty tlaky byli nepříjemný.
Tak chci jenom napsat,jak jsem dopadla. Paní doktorka byla moc šikovná,injekce mi napíchala tak,že jsem nic necítila,hodně mě uklidňovala,za což jsem ji moc vděčná a zub po asi 20 minutách vytáhla celý. Tak teď jen ,aby se to dobře hojilo. K téhle paní doktorce půjdu klidně příště zas.
soumon píše:
Tak chci jenom napsat,jak jsem dopadla. Paní doktorka byla moc šikovná,injekce mi napíchala tak,že jsem nic necítila,hodně mě uklidňovala,za což jsem ji moc vděčná a zub po asi 20 minutách vytáhla celý. Tak teď jen ,aby se to dobře hojilo. K téhle paní doktorce půjdu klidně příště zas.
mno, tak me ceka trhani v kvetnu. taky sedmicky dole. 2 mesice se snazili o umrtveni nervu a zachranu a nic. misto toho mi i z nekrotizovala dasen (proto az kveten, az se zhoji). a po tom co jsem ted precetla jsem mrtva strachy
![]()
nema nekdo cerstvou zkusenost?
radeji anonymne:
mi naraz trhal 3 zuby pod mistnim znecitlivenim: osmicku dole vpravo a sestku vlevo nahore a dole
- nebolelo to, jen neprijemne bylo to „tahani“ - jsem myslela, ze mi vykloubi celist. prezit se to da
, samozrejme potom nezapomenout zasoby prasku proti bolesti a najaky hadr na vyplivovani krve.
jeste jednou ja - anonymni z 20:07.
zakladatelko, neboj se, neni to nijak drasticke.
ja ani nevedela, kdy byl zub venku. pak jsem vysla z ordinace na ulici a nechapala, ze to mam za sebou. byla jsem happy. usta se nemaji vyplachovat, jen vyplivovat ta krev. doporucujou se chladive obklady na tvar - proti otoku
na zakrok jsem jela sama autem (15km) a pak jeste za 2 hodiny jsem musela jet tankovat -
castecne umrtvena huba, takze jsem blbe mluvila a mirne zkrvavena usta.
Děvčata moc děkuju
Ve čtvrtek jdu na trhání dvou osmiček nahoře a dole a koukám, že se mám na co těšit