Tři autosedačky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5203
17.8.13 21:25

@jabek 8o, tak my mame se 3 detma Sharana a resime, jestli to neni maly :lol: je teda fakt, ze mame velikej kocar, ale stejne, 3 deti proste potrebujou vic mista a jako autobus bych to zrovna nenazyvala. Ja ho ridim a jednou, jak si zvyknes na velky auto, tak maly uz nechces ;) Museli jsme ho koupit, predtim jsme meli touareg a narvali jsme tam 2 vajicka se zakladnou a jednu recaro, ale kufr minimalni…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3950
17.8.13 21:31

My jezdíme se 3 sedačkama 1 isofixová 15-36 cybex jedna normální chicco key 9-18 kg a vejce v hyundai cw x30 :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1717
17.8.13 21:37

Do oktávky lze narvat tyto kombinace (odzkoušeno)

• Romer King Plus (9-18), uprostřed Maxi Cosi (Tobi? snad se nepletu, 9-18), vajíčko Cam
  • Romer King Plus 9-18, uprostřed Maxi Cosi (Tobi? snad se nepletu, 9-18), Cybex Solution X (15-36)
  • Romer Kid (15-36), uprostřed Romer King Plus (9-18), Cybex Solution X (15-36),lze dát i místo Romer Kid druhou Cybex Solution X.

Až se budeme zbavovat Romer King Plus (9-18) a do auta půjdou všechny 15-36kg, plánujeme vyměnit za Romer Advanture, která nemá na podsedáku područky a je relativně úzká. Počítám s tím, že se to vleze, je snad až o 5cm užší než King Plus.

Jinak myslím, že jakákoliv varianta s isofixem (nebo základnou) nemá smysl. Leda byste některé z dětí vozili vpředu. Já tam dávám občas nejstaršího, třeba teď o prázdninách, když jezdím převážně s dětmi sama.

Shrnuto - dáš to tam, když dáš vajíčko bez základny jen na pásy a 9-18ku dáš doprostřed. Tak jako tak se to potom pásá dost z pr* :oops: :mrgreen: My zatím trpíme, nechceme jiné auto. Čím větší kára, tím víc krámů se pak vozí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9621
17.8.13 21:43

Mame 3 deti, 2 auta.

Ja Ford Fusion, 6 leta sedi na podsedaku uprostred, po stranach kluci v Romer Duo plus 9-18 (ale na pas, Fusion nema isofix). Drive mela dcera uprostred kat. 9-36 a vajicka po stranach.

Octavka, to uz je horsi kvuli ergonomickym sedackam (Fusion ma vzadu sedadla rovna jako lavice), nicmene na delsi cesty Oktavkou cestujeme. Rozlozeni stejne jako u Fusiona, jen jsou kluci trosicku nakrivo, jak jsou vrazeni az uplne na kraj.

Jestli se do aut vejdeme, az budou mit kluci sedacky 3.kategorie, jeste nemame vyzkouseno.

Tot info za nas :o). Fusiona jsme kupovali pro me do mesta jeste s jednim ditetem nevedomky, ze se rozrosteme o dvojcata. A jakou jsme meli stastnou volbu, obcas mam pocit, ze do nej nalozim vsechno, zatim me nikdy nezklamal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9621
17.8.13 21:45

@Loudala :mrgreen: Jo, presne… vetsi zatim nechci, na jezdeni ve meste mi staci male a 3 se zatim vejdeme. To pasani uprostred je trapeni, ale uz jsem si zvykla.

A diky za tip na sedacku, info si ulozim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5635
17.8.13 21:47
@Livlin píše:
Ford Mondeo jsme měli půjčený, sice je širší, ale zase na dávání kočárku do kufru není tak pohodlný. Lepší je auto se třemi samostatnými sedačkami vzadu.

Ze se do kufru dava kocarek spatne? Vsak to ma kufr, jak nase manzelska postel :-).Pokyd se bavime o Combiku tedy :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1995
17.8.13 22:02
@sara1000 píše:
Ze se do kufru dava kocarek spatne? Vsak to ma kufr, jak nase manzelska postel :-).Pokyd se bavime o Combiku tedy :-D

Ne, kombík to nebyl, tak měl takový ten rantl, přes který se musí kočárek přenést.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5099
17.8.13 22:08

Mame auto Volkswagen Turan a tri deti, vzadu se vejdou 2× Maxi Cosi Tobi a jedno vajicko se zakladnou Inlesina. Ale ted vozime vajicko vpredu a ja sedim s klukama vzadu.kufr je velky dost.
I presto uvazujeme o koupi vetsiho auta, pravdepodobne Sharan nebo VW Cady maxi.

nechapu myslenku, ze kdyz deti odrostou nebude potreba velke auto?? naopak, cim budou vetsi, tim vic budou potrebovat mista a taky nevim, zda jedno auto vydrzi na cely zivot:) to asi malokomu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5635
17.8.13 22:11
@Livlin píše:
Ne, kombík to nebyl, tak měl takový ten rantl, přes který se musí kočárek přenést.

Ja si rikala.Ja mam Combi a ma kufr, jak pristavaci plochu :-D. Privezla jsem v nem velkou lednici…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
117
17.8.13 22:16
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
251
17.8.13 22:38

Nevím, jak velké máš děti, ale prý snad existuje u nás nějaká vyhláška či co, že když jsou 3 děti, tak jedno (pravděpodobně to nejstarší) nemusí mít autosedačku. Nevím, ruku do ohně za to nedám, tvrdil mi to švagr, který takhle vozí 3 děti. Jejich nejstarší by měl mít ještě podsedák, ale nevejdou se, tak jezdí vzadu uprostřed s normálním pásem :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5635
18.8.13 08:52
@Radka K píše:
Nevím, jak velké máš děti, ale prý snad existuje u nás nějaká vyhláška či co, že když jsou 3 děti, tak jedno (pravděpodobně to nejstarší) nemusí mít autosedačku. Nevím, ruku do ohně za to nedám, tvrdil mi to švagr, který takhle vozí 3 děti. Jejich nejstarší by měl mít ještě podsedák, ale nevejdou se, tak jezdí vzadu uprostřed s normálním pásem :nevim:

Vim, ze pises, ze bys za to ruku do ohne nedala.
Ale mne to prijde, jako hloupost. Muslim, ze kazde dite musi mi autosedacku a je na tobe, jak se zaridis. I vetsi dite potrebuje byt chranene?
A to se mu ty pasy nezaryvaji do krku, kdyz nema ani podsedak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102082
18.8.13 08:59

@sara1000 Hloupost to není, zákon to opravdu umožňuje… o bezpečnosti tohoto řešení si sice myslím svoje. Jinak pokud by se nevešli 3 sedačky, tak bych to jednorázově řešila tím, že by jedna šla dopředu a já mezi ty 2 dozadu, než tam dát dítě bez sedačky a trvale bych to řešila výměnou auta.

A tedy když jsme u toho zákona, tak pokud auto nemá pásy, tak děti starší 3 let mohou vzadu jezdit jen tak bez ničeho…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5635
18.8.13 09:06
@j.a.n.i1 píše:
@sara1000 Hloupost to není, zákon to opravdu umožňuje… o bezpečnosti tohoto řešení si sice myslím svoje. Jinak pokud by se nevešli 3 sedačky, tak bych to jednorázově řešila tím, že by jedna šla dopředu a já mezi ty 2 dozadu, než tam dát dítě bez sedačky a trvale bych to řešila výměnou auta.A tedy když jsme u toho zákona, tak pokud auto nemá pásy, tak děti starší 3 let mohou vzadu jezdit jen tak bez ničeho…

dekuji za odpived. O zakone nic nevim a tudiz se nehadam.Ale jak jsi psala ty, nazor mam svuj a neni dobry :-).
Kdyz to reknu surove, tak si vlastne vyberu, ktere dite vystavim obrovskemu nebezpeci v pripade velke havarie.
To mi prijde strasny :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30994
18.8.13 09:09

Pripojila bych se s otazkou. Opravdu myslite, ze se do oktavky 3 sedacky nevejdou, i kdyz se bude od zacatku s Tim pocitat a budou se s Tim ucelem kupovat? Treba 3× romer xtensafix, kde maji sedacky sve pasy do 25kg a neni tak potreba lovit pas mezi sedadly? Pripadne 2× tato sedacka plus vajicko? Auta mame nove, ale asi to budeme muset za cas resit. Dekuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí