Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
@Cuddy Myslím, že když se budeš snažit, tak (minimálně zezačátku s vajíčkem) vymyslíš kombinaci, kdy se sedačky vejdou, ale rozhodně bych nepočítala s tím, že se tam vejdou 3 xtensafixy… ony jsou romerky obecně celkem široké sedačky.
Na druhou stranu mít 3 děti, tak to určitě řeším výměnou auta, jak kvůli pohodlí pro děti, tak kvůli množství krámů, co s sebou člověk vozí…
Máme Octavii a tři děti (viz metrik). Pokud jedeme v 5, jezdí jeden ze synů vepředu na isofixu v Romer kidfix, vzadu druhý syn v Cybex X solution nezapojene na isofix, uprostřed vejce a na kraji já. Nepřijde mi to ani extrémně nepohodlné ani nebezpečné. Když jedu sama s dětmi, mám vejce vepředu a kluky vzadu. Až budeme kupovat sedacku 9-18 kg, mám vyhlidnuty Romer eclipse, doporučuje se mezi jiné sedačky.
Jo a jedna maličko OT… nechápu co všichni mají na Octávce (tedy mám zkušenost s I, II neznám), já v ní vzadu absolvovala jednou Chorvatsko a jednou Slovinsko a dost hrůza a to jsem vzadu byla sama…
@j.a.n.i1 píše:
Jo a jedna maličko OT… nechápu co všichni mají na Octávce (tedy mám zkušenost s I, II neznám), já v ní vzadu absolvovala jednou Chorvatsko a jednou Slovinsko a dost hrůza a to jsem vzadu byla sama…
Asi hlavne to, ze je to „ceske“ auto, vsechny Auta v rodine mame skodovky krome jednoho velkeho rodinneho. Uvidime, treba az bude potreba situaci resit, tak uz i skodovka vyrobi neco vetsiho.
No my si pořizovali Romer Eclipse jako druhou autosedačku k Romer King plus, jakože je užší, aby se nám tam v případě třetího dítěte vešly tři autosedačky. Ha ha. V papírech je sice napsáno na cm míň, ale po změření doma to má stejně. U výrobce jsme neuspěli. Jo, mohli bychom autosedačku vrátit, jenže obávám se, že manžel by více méně jinou stejně nevybral, tak jsme u ní zůstali, ale oblibu u manžela nemá - vzadu je dost nekvalitně udělaný plast, který odrchává čalounění sedačky auta.
@j.a.n.i1 píše:
Třeba to byla hrůza, že jsi tam byla sama… ![]()
@jabek píše:
Ahoj holky, potřebovala bych poradit. Máme dvě autosedačky a potřebujeme od podzimu do auta dostat sedačky tři.
Jedna je romer king plus 9-15kg a druhá romer 15-36kg a k nim by mělo přijít vajíčko maxi cosi se základnou. Ale nevím, jestli by se tak sedačky vlezly do octavie combi. Nechtěla bych větší auta stylu sharan, galaxy apod. Když děti trošku odrostou, tak co potom s autobusem.-)
Moc děkuji za případné rady a zkušenosti.-)
Do octávky se 3 sedačky vejodu, ale většinou potřeby vybírat mezi užšími modely a hlavně je naskládat tak, aby při poutání dětí nepřišel o prsty.
Jinak i z vlastní zkušenosti ( nyní 4 děti) bych už ve 3 dětech šel místo klasického kombíku do MPV, ono pokud je to nejmenší teporve na cestě, tak děti budete vozit ještě min. 18 let, takže to není na chvíli, a co se týče velikosti, tak nová octávka combi má na délku 4,6 metru, a např. VW Sharan 4,8 m, takže ten rozdíl venkovní délky je zanedbatelný a přitom protor uvnitř nesrovnatelný.
Holky, moc děkuji za tipy a rady. Je fakt, že nyní to vidím jako beznadějnou situaci… nechci žádné dítko dávat dopředu(jak to vysvětlit těm vzadu, proč zrovna ono ano a druhé ne
)tak jsem ve vyhlášce četla, že to nejstarší nemusí být na sedačce, když tam nevleze, ale vyčítejte si to potom, že se mu pas zařezal do krku… i když jezdívám hlavně jen do města. Na delší trasy tu je manželovo auto, volvo xc70, ale otázka, jestli tam taky vejdou ty tři sedačky ![]()
Ono ani tak velký kufr mi moc není potřebný, nyní mám vw boru, jezdí se s ní parádně, ale přes ten otvor jak pro myš nic nedám. A už vůbec ne hlubokou korbu s kočárkem. Nemluvě o kolu a odražedle pro starší.
@jabek taky jsem si prvně myslela, že když dám jednoho dopředu, bude další remcat. Ale neremcá, vůbec to neřeší. A kdyby, tak bych je střídala, jednou ten podruhý onen.
A než sedačku vůbec, tak bych dala aspoň ten podsedák, už kvůli těm pásům. Nejlepší je stejně to vyzkoušet a různě nakombinovat, co půjde a co ne. Třeba budeš překvapená, že se ti to tam vleze v pohodě ![]()
@jabek Tak objeď autosalony se sedačkami a vyzkoušej, třeba se ti to do octávky zrovna vejde? Vajíčko po nejmladším ještě máte? Manžel takhle objížděl a zkoušel hodně dlouho než našel, co by mu vyhovovalo.
Myslim, ze v nove oktavce uz s timto problem nebude, prostoru je tam o poznani vic.
@jabek neměl jsem octávku, ale třeba v Peugeotu 307, který je stejně velký jako octávka a měl jsem tam 9-18 King plus, a 2×15-36 Römer Kida a Concorda Lift
Zeny a co takhle Skoda fabia combi??? mame jednu sedacku 9-12kg druhou 15-36kg a potrebuju tam dostat mezi ne vajicko.. dostat ho tam mozna dostanu je tam misto ale jak ji pripoutam kdyz je tam jen ten pad pres bricho??? to by me zajimalo… muze byt pripoutana jen tim?? diky za odpovedi
@alenalo Jsou vajíčka, která ano, ale musí být na základně. Bych dala tu 9-18 dopředu.