Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj holky, potřebovala bych poradit ohledně autosedačky. Nevíme jestli koupit váhovou kategori 9-18kg a nebo 9-36kg?
A už vůbec nevím jakou značku? Jakou máte doma vy, jste s ní spokojený? Moc vám děkuju za všechny rady ![]()
@Mindi
resim ted to same. po precteni ruznych nazoru mi vyplynulo, ze lepsi jsou sedacky pro konkretni kategorii nez rostouci, takze lepsi 9-18kg. s tim jsme sli do obchodu, ale tam nas „na zivo“ presvedcila ta 9-36 ![]()
prcek do ni lepe sedel.
@Ali-Ali Já už jsem z toho vážně jelen, každý totiž říká něco jinýho
. Jakou jste teda nakonec koupili?
@Mindi
jeste zadnou, byli jsme jenom zkouset. ale momentalne vede Recaro Young Sport Evolution.
@Mindi po vajíčku je lepší koupit 9-18, než 9-36, jsou pro malé dítě pohodlnější, většinou i bezpečnější, a hlavně stejně s tou jednou 9-36 nevydržíte do konce, když dítě potřebuje sedačku do 150cm nebo 36 kg což je cca 10 leté dítě a sedačky mají životnost cca 5 let, takže stejně musíte koupit postupně 2 sedačky, tak je lepší nyní koupit 9-18 a později 15-36 než 9-36 a potom stejně ještě 15-36
mezi nejlepší 9-18 patří mezi isofixovými: Römer Safefix plus, Römer Trifix, Römer Duo plus, Besafe IZI Comfort X3 Isofix, Chicco X-Pace isofix, Cybex Juno-Fix nebo Maxi-cosi Pearl s FamilyFix, Kiddy phoenixfix pro 2a bez isofixu Römer King plus, Besafe IZI Comfort X3 nebo Maxi-cosi Tobi,
Příspěvek upraven 08.08.13 v 11:45
Někde jsme četla, že ty s větším váhovým rozpětím nejsou tolik bezpečné..My budem kupovat Römer king plu 9-18kg ![]()
My mame 9-18 Maxi-Cosi Tobi. Jsem s ni maximalne spokojena. Tu obludu s pultikem fakt nechci ani zadarmo.
@steeve děkuju za vyčerpávející info
. Vůbec jsem netušila, že autosedačky mají životnost max. 5let. Tak že kdyby jsme měli druhé dítě, už jí nemůžu použít?
@Irinka0210 Jo, to jsem taky četla, ale znám právě plno lidí, kteří koupili tu s větším váhovým rozpětím a jsou spokejeni.
@Fíková ani já nechci tu s tím pltíkem, někde jsem četla, že když je horko, tak se v ní děti kvůli pultíku hodně potí ![]()
@Mindi Tak spokojenost je jedna věc a druhá je pak bezpečnost, když se něco stane, víš jak to myslím ![]()
@Irinka0210 určitě, dokud se nic nestane, tak je asi každá doc ela dobrá
Romer king plus, máme a spokojenost, jedna z nejbezpečnějších na trhu, a malej má dva roky a je pěkný cvalík ale má pohodlíčko ![]()
Když jsme byli kupovat autosedačku po vajíčku, tak nám rozhodně doporučovali přejít na 9-18 kg a nepřeskakovat hned na 9-36 kg. Koupili jsme Chicco X-pace s isofixem a jsme s ní spokojení - je polohovatelná (což je super, páč jezdíme minimálně 1× měsíčně 300 km trasu) a podle D-testu má i dobré bezpečnostní parametry (pevně doufám, že to nikdy nebudu muset v reálu ověřovat
)
Ja koupila Romer Safefix 9-18kg a naprosta spokojenost
Puvodne jsem sla pro Cybex Junofix ( cena je priznivejsi nez u toho Romeru), ale proste moje dite za tim pultíkem ne a ne vydrzet, takze vyhraly pasy
To za me urcite ozkoušet, nez koupis. Jo a ten Romer Safefix se da polohovat za jizdy a to velice jednoduse, takze dite muze pekne spinkat a nemusi se kvůli polohovani stavet ( Cybex Junofix je polohovatelny pouze před jizdou).