Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Mame tri děti a máme v autě Cybex Pallas, Cybes Solutions a mrnouse v Cybex Aton
. Ten je poutaný pásem zbyle dve sedačky jsou na isofix. V autě máme tři isofixy vzadu. ![]()
Příspěvek upraven 17.06.14 v 20:42
@ka-tka my z toho budeme mit solution x2fix tak schvalne jestli je ten spidek stejnej. Schvalne nekdy vezmu metr a zkusim je pomerit ![]()
To ze bude sileny dostat se k zapinani pasu je mi jasny uz ted ![]()
@martina.se diky za typ. A mate to taky bez isofixu predpokladam
No zakladnu bych chtela tak to pojedu zkusit ![]()
@Kla píše:
Mame tri děti a máme v autě Cybex Pallas, Cybes Solutions a mrnouse v Cybex Aton. Ten je poutaný pásem zbyle dve sedačky jsou na isofix. V autě máme tři isofixy vzadu.
Příspěvek upraven 17.06.14 v 20:42
ta druha sedacka je co?? To neznam. Jinak by to potvrzovalo to ze cybex jsou asi uzsi ![]()
Cybex Solution X2 je sedacka 15-36. Cybex Pallas je s pultíkem a Cybex Aton je vajíčko.
Holky, takže dle všeho, když dám romer king plus, k tomu vajíčko maxi cosi a nějakou od cybexu 15-36, tak se mi tam vejdou??
ted mám nejstarší dítko uprostřed, ale bez ničeho, nevleze se mi tam ani podsedák, tedy vleze, ale zapnout to tam je psycho ![]()
a mám octavii combi. Myslíte, když už za pár měsíců půjde malý do kinga a starší dvě děti bych dala do cybexu, tak se mi vlezou??
Moc děkuji za radu
![]()
@quinny jj, bez isofixu. My přemýšleli o větším autě, ale protože holčina nám během cca max 6ti měsíců překročí hranici výšky, tak už na to dlabeme.. ![]()
@jabek ta octavie je v tomhle úplně o ničom - měli jsme. Tam 3 sedačky prostě nenarveš, ať pořídíš cokoliv. Při zkoušce nám chybělo cca 5 cm ![]()
@Kla dik, tak to je vlastne ta co vznikne z pallase, no jsem na to zvedava. Diky ![]()
@jabek king bych rekla je hodne siroky a v octavce to bude na milimetry s tim pocitej. Jedina sance bude zkouset v obchode co by se veslo, ale spis to je na to dat nejvetsi dite na spolujezdce.
Nezapomenu jak jsme rvali u kamosky tri sedacky do octavky. Jo narvaly zapnuly a vysledek nesly zavrit dvere ![]()
@martina.se tak to mate super, muj nejstarsi ma 6 a nejakych cca 135cm si myslim, takze to jeste na chvili ma no. Ale jestli budu muset sundat oba iso tak me to trochu nastve ![]()
@ka-tka píše:
Pokud se vzdás isofixu, tak by se měli vejít, ale musíš to zkusit.Ale pokud trváš na poutání isofixem, tak ani v křeči, navíc to nejde ani ve větších autech- pokud tam teda nejsou isofixy 3× a navíc sedačky dost široké.
nepleťte ji hlavu, pokud má novější scenic, tak ten má 3 samostatná sedadla se 3 isofixy a tam se vejdou i 3 sedačky na isofix, nemusí se nic odpoutávat
@Anonymní píše:
Mate, prosim, nekdo 3 sedacky v Renault Scenic?? Mame isofixove sedacky Storchenmuhle Solar (15-36kg), Kiddy Phoenixfix Pro 2 (9-18kg). Tretatko je na ceste a dle dnesniho mereni si nejsem uplne jista, ze se nam mezi ty dve sedacky vleze vejce Maxi Cosi Cabriofix
změřte velikost prostoru mezi těmi sedadly, to vajíčko má v nejširším místě, což je u madla 44cm, takže by se mělo vejít
@jabek do octávky se 3 sedačky vejdou, jen je potřeba vzít tu velkou 15-36 co nejužší, ale už jsem tady v diskuzi psal o tom snad stokrát, stačí pohledat, jsou tu popsané kombinace, co jsem tam dostal
@jabek píše:
Holky, takže dle všeho, když dám romer king plus, k tomu vajíčko maxi cosi a nějakou od cybexu 15-36, tak se mi tam vejdou??
ted mám nejstarší dítko uprostřed, ale bez ničeho, nevleze se mi tam ani podsedák, tedy vleze, ale zapnout to tam je psycho
a mám octavii combi. Myslíte, když už za pár měsíců půjde malý do kinga a starší dvě děti bych dala do cybexu, tak se mi vlezou??
Moc děkuji za radu![]()
Máme Octavii, tři děti a v kategorii 15-36 sedačky Romer Kidfix, Cybex X Solution Fix a menší Cybex Solution.
Když byla nejmladší ve vajíčku, jezdili jsme tak, že nejstarší seděl na předním sedadle (v isofixu) a vzadu mladší syn v nějaké sedačce 15-36 kg, uprostřed vajíčko a na kraji já. Děda odmítal vozit dítě vepředu, takže u něho děti jezdily vzadu - na krajích prostřední syn v sedačce a vajíčko, uprostřed nejstarší na podsedáku.
Když nejmladší vyrostla z vajíčka, koupili jsme Romer Eclipse (9-18 kg), na rozdíl od Kinga je posunutý více dopředu, takže se mezi sedačky 15-36 vejde. Nepozorovali jsme, že by byl velký rozdíl v tom, jaké sedačky z kategorie 15-36 kg vedle dáme.
S výjimkou případu, kdy syn jel na předním sedadle, se nikdy nepodařilo žádnou ze sedaček upnout na isofix, tolik místa tam nebylo.
@steeve diky
Uvidime, jak to klapne. Scenic sice neni uplne novy, ale sedadla jsou vsechny tri samostatna, prostredni bez isofixu.
Steeve jsem asi slepá, nenašla jsem tu kombinaci autosedaček, kterou jste vypisoval
proletím to ještě jednou, ale asi mi to nějak uniklo.. ![]()
Holky, tak jsem z té diskuze pochopila, že to mám nejspíš marné
malý teď vyrůstá z vajíčka, tak půjde do romer king a asi se budu muset rozloučit s isofixem u romera 15-36kg
a to jsem si říkala že bych koupila cybex x fix a nějak to tam snad i dala. Škoda jen, že tu v okolí nemáme žádný pořádný obchod s autosedačkama
kde bych to mohla vyzkoušet. A větší auto u nás nepřipadá v úvahu ![]()
@jabek tak přijeďte k nám, a můžete sedačky vyzkoušet
jinak Römer 15-36 s isofixem třeba model Kidfix má 48 cm, a Cybex X-Fix má 47 cm, takže to si nepolepšíte, je tam rozdíl 1 cm,
pokud potřebujete užší sedačku tak z těch 15-36 nejužší Römer Adventure: http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?… a hlavně ta sedačka má výhodu v tom, že nemá područky, takže se bez problé=mu dostanete k zapnutí pásů, aoctávka má to zapínání hluboko, takže to chce sedačku bez područek, a všechny Cybexy 15-636 područky mají, tak ty vyloučit.
Jinak pokud dáte to vajíčko + Kinga + adventure, tak se do octávky vejdou