Tři autosedačky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
84
24.6.14 21:27

Steeve, moc děkuji. Moc rádi bychom si u Vás v obchodě sedačky vyzkoušeli, ale máme to trošku z ruky.-( Děkuji za tip s touto sedačkou, akorát teď už vajíčko potřebuji dát pryč. Malý půjde do kinga, pak mám romera http://www.kiddies24.de/…::29784.html tento typ… tak myslíte, že k tomu všemu narvu romera adventure? nebo tu cybex x fix?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
25.6.14 08:07

@jabek proč z ruky, nevím odkud jste, ale třeba minule u mě byl i pán z Plzně, aby si vyzkoušet 3 sedačky do octávky, protože mu je u nich nikde nepůjčili do auta, když má člověk auto, tak si udělá výlet

určitě běžte do té užší Adventure, už jen kvůli těm područkám, a i ta šířka je znát, Cybex X-FIX má 47 cm, a Adventure má 42 cm a to je dost rozdíl.
ale klidně si změřte auto, kolik tam máte místa na šířku, a pak spočítejte sedačky, Kidfix má 48 cm, King plus 47 cm

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
84
25.6.14 08:12

To jo, ale my jsme z Českého Těšína, tak to máme k Vám cestu přes 4 hodiny, tak to už je opravdu z ruky, přeci jen z Plzně je to asi tak polovina cesty než od nás k vám :), ale kdo ví, možná přes léto nějaký ten výlet bude :D Moc díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
16.7.14 23:06

K té Octávii… Nevím, zda píšete o OII nebo OI. My máme jedničkovou (liftback) a byli jsme včera zkoušet, jestli a jaké 3 sedačky nacpeme na zadní sedadla. Sáhl jsem rovnou po nejužších z kategorie 9-18kg - Chicco X-pace. X-pace (jako Romer Eclipse) má pouhých 43cm. Kombinoval jsem 2× Xpace a vajíčko (43cm).

Varianta Chicco - Chicco - Vajíčko nešla vůbec. Když jsem dal vajíčko doprostřed, bylo to lepší, ale dveře stejně nešly (bez použití násilí)
dovřít.

Problém jsou tvarované sedačky na krajích, které neumožnují sedačku umistit co nejblíže dveřím. Resp. to lze, ale sedačka bude naklopená, což asi není to pravé
ořechové…

I když bych je tam narval a zapnul (což tedy bude úkol hodný eskamotéra), budou tam děti jako sardinky. Týden před tím jsme jeli otcovým
C-Maxem a to je o nečem jiném, ačkoli není z největších MPV, poradil si s námi velmi dobře.

Shrnu to. Už mám jasno. Octavie pujde z domu a koupím MPV. Pro spokojenejší jízdu nás všech :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
8.8.14 22:20

Clovek mini, zivot meni… Z koupe mpv nakonec seslo a ja stal pred problem, jak dostat 3 sedacky do octavie 1. Nechal jsem se inspirovat v jednom foru, kde menili sedacky…

Vyhodil jsem zadni lavici a misto ni dal lavici z Leona 2. Je temer plocha bez tvarovani, takze sedacky na ni dobre sedi. Potom jsem vykuchal molitan z bocnic operadel. To mi umoznilo sedacky posunout co nejblize dverim.

Koupil jsem 2 sedacky Chicco X-pace. Krasne je posadim vedle sebe a na kraj pripnu vajicko. Az jsem ziral.

Myslim, ze tam narvu i treti X-pace. Ma 43cm jako vajicko. Treba to nekomu pomuze…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19075
5.2.15 14:21

Ahoj,
musíme obměnit autosedačkový park.
Mám jedničkovou Oktávii, v ní prozatím vozím vajíčko na předním sedadle, vzadu Babypoint Zenith a jakousi Nanii 15-36kg.
Babypointh Zenith půjde do Sharana, kde máme dvě integrované dětské sedačky a do Oktávky jsme pořídili (na radu steeva) Romer Eclipse. Je šance, že by se k Eclipse a Nanii vešel třeba ještě Romer Adventure, která je nejspíš nejvhodnější, jak jsem si tu přečetla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5730
5.2.15 14:30

Obávám se, že ta šance je hodně malá…u nás jsme zkoušeli různé kombinace různých sedaček (občas bych potřebovala vézt ještě třetí dítě), ale bohužel. Ale je pravda, že jsme neměli Nanii, zkoušeli jsme různé druhy Romerů a Maxi Cosi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19075
5.2.15 14:38

@malinika já právě koupila Romerku Eclipse jakožto nejužší 9-18kg a Adventure by měla být taky úzká. No musíme zkusit namontovat tu Romerku s Nanií a uvidí se. Abychom nekupovali zbytečně další a nakonec Dam stejně musel na podsedák, což bych tedy nechtěla :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10975
5.2.15 14:41

@tutinka My máme v Honda Jazz 2× Advanture a 1× romer king a vejdou se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5730
5.2.15 14:50

@MisaHanuska My je zvládli nacpat i do Golfa, který vypadá na první pohled menší a užší. Ale ta octavie má strašně široké dveře vyboulené dovnitř a navíc z obou stran zkosené sedačky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
5.2.15 14:57

@tutinka jo, to se vejde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10975
5.2.15 15:39

Já vždycky když čtu tyto diskuze si připadám, že máme asi nafukovací auto. My jsme v naší Hondě vozili vzatu Romer King, Romer Advanture a Maxi cosi Cabrio, teď Romer King a x Romer Advanture. My teda taky budeme kupovat Galaxy, ale to proto, že potřebujeme ještě jedno místo navíc :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19075
5.2.15 16:12

@steeve díky

@monrom také jsem pročetla celou :-) A vyplynula mi z toho tato.

Tak snad to opravdu půjde. Na podsedák je ještě prtě a neměl by žádnou boční ochranu, jezdíme dost. A i křižovatka, kterou projíždíme hned u domu, je dost nebezpečná, takže ani na kratší cesty si podsedák netroufám brát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
5.2.15 16:13
@monrom píše:
@MisaHanuska Četla jsem celou diskuzi a zde je zmíněno, že Romer King a Romer Adventure patří mezi ty opravdu nejužší sedačky.

ten King je široký, z 9-18 je nejužší Römer Eclipse, a v 15-36 je nejužší Adventure

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1987
28.2.15 09:15

Ahoj,

Oživuji diskuzi. Máte někdo zkušenosti s třemi autosedačkami ve Fordu C-Maxu? Nepotřebujeme větší auto. Již máme Forda S- Maxe. Hledáme auto, kam dáme tři autosedačky dozadu a na kterém se vyjezdím. na internetu jsem našla různé reference.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí