Tři autosedačky

84
17.8.13 20:16

tři autosedačky

Ahoj holky, potřebovala bych poradit. Máme dvě autosedačky a potřebujeme od podzimu do auta dostat sedačky tři.
Jedna je romer king plus 9-15kg a druhá romer 15-36kg a k nim by mělo přijít vajíčko maxi cosi se základnou. Ale nevím, jestli by se tak sedačky vlezly do octavie combi. Nechtěla bych větší auta stylu sharan, galaxy apod. Když děti trošku odrostou, tak co potom s autobusem.-)
Moc děkuji za případné rady a zkušenosti.-) :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31594
17.8.13 20:20

Když jsme měli půjčenou octávku, tak jsme tam tři sedačky napěchovali, vejce muselo být uprostřed a to jsme tam měli jednu isofixovou. Dva isofixy by se ale nevlezli. Horší to je, když pak je potřeba všechny tři sedačky posměrně, to nevím, jak vyřešit a zřejmě bude jezdit nejstarší na sedadle spolujezdce.

edit: a vejce samozřejmě na pás, uprostřed ani isofix není

Příspěvek upraven 17.08.13 v 20:27

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
17.8.13 20:23

Není šance, dva romery na isofixu a maxi cosi se základnou tam nenarveš ani omylem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
17.8.13 20:33
@Gladys píše:
Když jsme měli půjčenou octávku, tak jsme tam tři sedačky napěchovali, vejce muselo být uprostřed a to jsme tam měli jednu isofixovou. Dva isofixy by se ale nevlezli. Horší to je, když pak je potřeba všechny tři sedačky posměrně, to nevím, jak vyřešit a zřejmě bude jezdit nejstarší na sedadle spolujezdce.

edit: a vejce samozřejmě na pás, uprostřed ani isofix není

Příspěvek upraven 17.08.13 v 20:27

do octávky to nedá, vajíčko ano romer, co je potřeba už poutat pásem, to je nereálné, to nepůjde zasvaknout, nebude tam místo, octávka je nereálná, my tam nenerveme romera, maxi cosi tobi, oba na isoxixu a doprostřed nejde ani blbý podsedák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
17.8.13 20:36

My jsme napěchovali do octávky cybex pallas, vejce romer a cybex 15-36 bez isofixu. Jako zapnout pak tu 15-36 je poměrně úkon pro hadí ženu, ale když se sedačka trochu posune ven i s dítětem, přicvakne se a pak se posune zpět a pás se přitáhne, tak to jde :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
17.8.13 20:42

Vím, že se to bez problémů dá do aut typu Ford S-Max, Dacia Logan nebo Fiat Doblo: neni to Galaxy, ale taky je to větší. My tenhle problém nemáme, ale kamarádku to čeká…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101710
17.8.13 20:42
@terinka4444 píše:
Není šance, dva romery na isofixu a maxi cosi se základnou tam nenarveš ani omylem.

No, narveš, když půjde jedna z nich dopředu :-) ale jinak souhlasím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
17.8.13 20:46
@j.a.n.i1 píše:
No, narveš, když půjde jedna z nich dopředu :-) ale jinak souhlasím.

jo, jedině jedna dopředu, já za volant a manžel do kufru :mrgreen: jsem fakt ráda, že mám děti jen dvě a tohle řeším jen občas, když mám neteř. Být to moje děti všechno, muset to řešit běžně, milá octávka jde na výměnu za větší, ty děti totiž jen tak ze sedaček nevyrostou, to se spíš dřív rozpadne auto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7499
17.8.13 20:49

Ahoj, zrovna řešíme to samé. V říjnu se nám narodí třetí miminko a do naší octavie opravdu tři sedačky nenarveme. Teď máme Romer King Plus (9-18) a Romer Kidfix (15-36), vajíčko Maxi-cosi. I kdyby se dozadu tři sedačky vešly, uprostřed máme jen dvoubodový pás. Jediným provizorním řešením je nejstarší dítě s autosedačkou vozit vepředu (to se může) a dozadu se pak nějak narvat mezi mladší děti. Ale to bych aplikovala max. po městě, jinak bych se bála. Takže momentálně řešíme koupi auta Volfswagen Caddy, kufr má stejný jako octavie combi(navíc vyšší.. třeba podobná auta jako Peugeot Partner nebo Citroen Berlingo už mají kufr menší a je problém s kočárkem) a vzadu tři sedadla, kam se vejdou vedle sebe i tři autosedačky 15-36kg. Jen Romery jsou širší, tak tu třetí pak pořídíme jinou, užší, asi od Maxi-Cosi. Jinak šoupací dveře, sedadla krásně vysoko, takže při poutání dětí pohodlí, cena oproti Sharanu nesrovnatelná. Isofix má na krajních sedadlech, uprostřed ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1995
17.8.13 20:53

Taky jsme tam nedali tři autosedačky. Respektive, dočasně ano, jednu autosedačku Romer (9-18) jsme vypodložili vzadu složenou dekou, tím se povystrčila dopředu a díky tomu šla dát blíž ke dveřím (ty sedačky auta jsou takové dost tvarované, že nešla dětská autosedačka víc posunout). Proto nastala výměna auta. Máme tedy menší auto než Sharan. Ale už se tři vejdou. Jak často měníte auto? V sedačkách budou děti dlouho, třeba deset let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1850
17.8.13 21:01

Octavii jsme měli a museli jít do většího auta, protože 3 sedačky jsou nereálné. Možná ještě 2 podsedáky + vajíčko, ale 3 podsedáky ani omylem - zkoušeli jsme to a fakt ne. Před octavií jsme měli Renault espace a teď máme Mercedes vito a fakt bych jiné auto nechtěla. Nemusím skládat kočárek, vejde se mi do kofru i s velkým nákupem, sedím výš takže super výhled ven - i pro děti,…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7369
17.8.13 21:05

Tak my mame auto celkem velke a i taky horor. Mame dzip Mercedes a vzadu bude vajicko peble na isofixu uprostred Romer 15-36kg a na kraji podsedak. Uz jsem to zkousela, vychazi to presne. To auto je fakt siroky oproti Oktavce hodne. Takze tam dve sedaxky a vajicko ani nahodou. A to ten v te sedacce bude mit uz skoro osm let a je hodne veliky, takze myslim, ze brzy bude muset taky na podsedak. Tak to nejak zvladnem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1987
17.8.13 21:14

Taky jdeme do většího auta…Třetí na cestě…líbí se nám Ford S-max

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5635
17.8.13 21:17

Mame Ford Mondeo a narvala jsem tam tri velke sedacky.Ale prostredni zapnout pas, to byl vykon, ruku celou zlamanou :-D.Ale vzdy se zadarilo a narvala jsem je tam :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1995
17.8.13 21:22

Ford Mondeo jsme měli půjčený, sice je širší, ale zase na dávání kočárku do kufru není tak pohodlný. Lepší je auto se třemi samostatnými sedačkami vzadu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí