Tři děti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6006
3.5.16 09:24

My slavíme i s našimi rodiči, sourozenci, jejich dětmi a jejich partnery. Já sama sice tři děti nemám, ale jeden z mých sourozenců ano. Je nás hodně a tyhle oslavy bereme jako příležitost sejít se celá rodina pohromadě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
3.5.16 09:25
@Anonymní píše:
Zdravím všechny, chci se zeptat těch, co mají tři děti, děláte pro všechny tři děti rodinné oslavy narozenin? Myslím tím, že pozvete babičky, děděčky, švagrové? Jde mi o to, že mé děti mají narozeniny tři měsíce od sebe a vůbec si nedokážu představit, že bych pro ně takové oslavy dělala. Švagr má jednoho syna a pro něj vždy udělá větší oslavu a nechápou, že mi si to dovolit nemůžeme. Jak to chodí u vás?

já nedělám vůbec oslavujako takovou, jen domů koupíme dorta, a dostanou dárečky, a kousek vezmeme k babičce. ale my máme zbytek rodiny vesměs přes 300km daleko, a celkově moc blízkých příbuzných nemáme. Jako finančně mi stačí i tenhle stav, jelikož všichni 3 kluci mají všechno-štědrý den, narozky i svátek v období od 17.12. do 28.3., takže během čtvrt roku 9 krát kupovat dárky, strašný :roll: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1240
3.5.16 09:28
@Anonymní píše:
Zdravím všechny, chci se zeptat těch, co mají tři děti, děláte pro všechny tři děti rodinné oslavy narozenin? Myslím tím, že pozvete babičky, děděčky, švagrové? Jde mi o to, že mé děti mají narozeniny tři měsíce od sebe a vůbec si nedokážu představit, že bych pro ně takové oslavy dělala. Švagr má jednoho syna a pro něj vždy udělá větší oslavu a nechápou, že mi si to dovolit nemůžeme. Jak to chodí u vás?

Tak rodinou oslavu udělejte jen jednu větší oslavu, kam pozvete celou rodinu a doma si s každou ratolestí oslavte narozeniny dle kalendáře a v klidu a pohodě ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33277
3.5.16 09:39

Mám děti jen dvě, ale oslavu dělám takovou, že koupím dort a a udělám nějaké nenáročné občerstvení typu jednohubky, nakrájenou zeleninu. K tomu nějaký džus, colu, lahev vína a pro pivaře pár piv. nic finančně rujnujícího. zveme celé příbuzenstvo včetně dětí a partnerů, takže klidně k 18 lidem.
Nejvíc mě stojí ten dort, protože vzhledem k počtu lisí kupuju velký italský.

Příbuzný zve dětem na oslavu 5-10 malých kamarádů, objedná k tomu vždy nějaký animační program, občerstvení má objednané. Tam už to samozřejmě vyjde za oslavu na tisíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25395
3.5.16 09:43

My to tak děláme, ale nás se sejde málo. Jen rodiče, můj brácha a víc těch úzce blízkých příbuzných není. Pokud to mají takhle po sobě, tak jim to udělejte dohromady. Naše děcka to mají každé dva měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33047
3.5.16 09:47

Já mám děti od sebe o 22 měsíců, takže jedny narozky a za necelých 8 týdnů druhé. A za dalších 6 týdnů moje.
Narozeniny dětí slavíme 2×, mají jeden dort u mě, to většinou slavíme s babičkou, tetou a strejdou, a druhý u prarodičů od otce, kde zase slaví s jeho rodinou. Velké oslavy nedělám. U prarodičů babička chystá jako jindy, v neděli chodí návštěvy, další příbuzní u nich bydlí, takže vařit musí i tak pro víc lidí. Navíc je ten dort a třeba víno pro dospělé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
623
3.5.16 10:01

Když byly děti malé ( do 5 let ), tak se konaly velké rodinné oslavy. Teď se scházíme s bráchovou rodinou 2× do roka. Jednou v létě u bráchy, takže se griluje, děti běhají venku na zahradě, je to fajn a vzájemně si všichni popřejeme. Podruhé o vánočních svátcích, to se zase scházíme u nás ( nemáme zahradu ). Manželova ségra dělá velkou rodinnou oslavu pro každé dítě už 10 let ( mají také tři děti jako my ) a to mi přijde moc. My je tedy na každé narozeniny našich dětí už nezveme, to by se pořád jen slavilo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23964
3.5.16 10:22

Udělejte jak vám to vyhovuje. Jestli bráchu štve, že on „musí“ dělat dvě oslavy a vy děláte jen jednu. Tak mu řekni, že on to může taky dělat dohromady. ;)
Já jsem ze tří dětí - narozeniny únor, duben, květen. Oslavy jsme většinou měli dohromady, ale občas sólo nebo jeden sólo a dva dohromady, jak to našim finančně vyšlo. Společnou sourozeneckou měli i bratránek se sestřenkou - červenec, srpen. Tam si sólo oslavu sestřenka jednou vybrečela :mrgreen:

Moje děti mají zas oslav několik. Zatím teda jen starší. Je srpen. Doma má oslavu v den svých narozenin. V září má společnou se sestřenicí a prababičkou - tu zajišťuje moje mamka. Jednu má se svým otcem a jeho rodinou. A od loňska má ještě jednu s kamarádkami. :mrgreen:

Já si jen nejsem jistá jak to budeme praktikovat s mladší. Ta je 4 dny po Vánocích a tak se obávám, že se jí to budou všichni snažit spojit v jedno :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
3.5.16 10:56
@Anonymní píše:

no já nevím, na tom není nic drahého, ne? dort se asi udělá o trochu větší, ale já ho většinou peču, takže náklady jsou skoro stejné, jestli to je o deset porcí více nebo méně…udělají se jednohubky, domácí limonáda, neí třeba asi vymýšlet nic velkého, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4

• (3.6) + 69 recenzí