Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
My slavíme i s našimi rodiči, sourozenci, jejich dětmi a jejich partnery. Já sama sice tři děti nemám, ale jeden z mých sourozenců ano. Je nás hodně a tyhle oslavy bereme jako příležitost sejít se celá rodina pohromadě.
@Anonymní píše:
Zdravím všechny, chci se zeptat těch, co mají tři děti, děláte pro všechny tři děti rodinné oslavy narozenin? Myslím tím, že pozvete babičky, děděčky, švagrové? Jde mi o to, že mé děti mají narozeniny tři měsíce od sebe a vůbec si nedokážu představit, že bych pro ně takové oslavy dělala. Švagr má jednoho syna a pro něj vždy udělá větší oslavu a nechápou, že mi si to dovolit nemůžeme. Jak to chodí u vás?
já nedělám vůbec oslavujako takovou, jen domů koupíme dorta, a dostanou dárečky, a kousek vezmeme k babičce. ale my máme zbytek rodiny vesměs přes 300km daleko, a celkově moc blízkých příbuzných nemáme. Jako finančně mi stačí i tenhle stav, jelikož všichni 3 kluci mají všechno-štědrý den, narozky i svátek v období od 17.12. do 28.3., takže během čtvrt roku 9 krát kupovat dárky, strašný
![]()
@Anonymní píše:
Zdravím všechny, chci se zeptat těch, co mají tři děti, děláte pro všechny tři děti rodinné oslavy narozenin? Myslím tím, že pozvete babičky, děděčky, švagrové? Jde mi o to, že mé děti mají narozeniny tři měsíce od sebe a vůbec si nedokážu představit, že bych pro ně takové oslavy dělala. Švagr má jednoho syna a pro něj vždy udělá větší oslavu a nechápou, že mi si to dovolit nemůžeme. Jak to chodí u vás?
Tak rodinou oslavu udělejte jen jednu větší oslavu, kam pozvete celou rodinu a doma si s každou ratolestí oslavte narozeniny dle kalendáře a v klidu a pohodě ![]()
Mám děti jen dvě, ale oslavu dělám takovou, že koupím dort a a udělám nějaké nenáročné občerstvení typu jednohubky, nakrájenou zeleninu. K tomu nějaký džus, colu, lahev vína a pro pivaře pár piv. nic finančně rujnujícího. zveme celé příbuzenstvo včetně dětí a partnerů, takže klidně k 18 lidem.
Nejvíc mě stojí ten dort, protože vzhledem k počtu lisí kupuju velký italský.
Příbuzný zve dětem na oslavu 5-10 malých kamarádů, objedná k tomu vždy nějaký animační program, občerstvení má objednané. Tam už to samozřejmě vyjde za oslavu na tisíce.
My to tak děláme, ale nás se sejde málo. Jen rodiče, můj brácha a víc těch úzce blízkých příbuzných není. Pokud to mají takhle po sobě, tak jim to udělejte dohromady. Naše děcka to mají každé dva měsíce.
Já mám děti od sebe o 22 měsíců, takže jedny narozky a za necelých 8 týdnů druhé. A za dalších 6 týdnů moje.
Narozeniny dětí slavíme 2×, mají jeden dort u mě, to většinou slavíme s babičkou, tetou a strejdou, a druhý u prarodičů od otce, kde zase slaví s jeho rodinou. Velké oslavy nedělám. U prarodičů babička chystá jako jindy, v neděli chodí návštěvy, další příbuzní u nich bydlí, takže vařit musí i tak pro víc lidí. Navíc je ten dort a třeba víno pro dospělé.
Když byly děti malé ( do 5 let ), tak se konaly velké rodinné oslavy. Teď se scházíme s bráchovou rodinou 2× do roka. Jednou v létě u bráchy, takže se griluje, děti běhají venku na zahradě, je to fajn a vzájemně si všichni popřejeme. Podruhé o vánočních svátcích, to se zase scházíme u nás ( nemáme zahradu ). Manželova ségra dělá velkou rodinnou oslavu pro každé dítě už 10 let ( mají také tři děti jako my ) a to mi přijde moc. My je tedy na každé narozeniny našich dětí už nezveme, to by se pořád jen slavilo…
Udělejte jak vám to vyhovuje. Jestli bráchu štve, že on „musí“ dělat dvě oslavy a vy děláte jen jednu. Tak mu řekni, že on to může taky dělat dohromady. ![]()
Já jsem ze tří dětí - narozeniny únor, duben, květen. Oslavy jsme většinou měli dohromady, ale občas sólo nebo jeden sólo a dva dohromady, jak to našim finančně vyšlo. Společnou sourozeneckou měli i bratránek se sestřenkou - červenec, srpen. Tam si sólo oslavu sestřenka jednou vybrečela ![]()
Moje děti mají zas oslav několik. Zatím teda jen starší. Je srpen. Doma má oslavu v den svých narozenin. V září má společnou se sestřenicí a prababičkou - tu zajišťuje moje mamka. Jednu má se svým otcem a jeho rodinou. A od loňska má ještě jednu s kamarádkami. ![]()
Já si jen nejsem jistá jak to budeme praktikovat s mladší. Ta je 4 dny po Vánocích a tak se obávám, že se jí to budou všichni snažit spojit v jedno ![]()
@Anonymní píše:
no já nevím, na tom není nic drahého, ne? dort se asi udělá o trochu větší, ale já ho většinou peču, takže náklady jsou skoro stejné, jestli to je o deset porcí více nebo méně…udělají se jednohubky, domácí limonáda, neí třeba asi vymýšlet nic velkého, ne?