Tři děti

347
20.6.11 11:17

tři děti

:-D Ahoj, chtěla bych se zeptat maminek kterí mají tři děti jak to zvládají. Máme chlapečka 27měsíců, holčičku 6měsíců. Chtěla jsem začít rpodávat věci, a manžel řekla at si je nechám, že do tři let by chtěl třetí. Našla jsem diskuse na téma financí tří dětí, ale to náš problém není. Peníze máme, rodinný dům čili místo taky. Zajímalo by mě spíše takové ty běžné záležitosti. Připadá mi že střemi dětmi bych už se nedostala nikde, už ted se mi kolikrát do města nechce než je vypravím a tak. A co dovolená?připadá mi že všude se počítá s dvěma dětmi. A co okolí?Nevadily by mi tři děti, ale dá se to zvládnout v klidu?Nebo příštích deset let nevylezu z domu :lol:jo a tak třeba večer uspávám hodinu. Koupaní, krmení, manžel mi moc nepomůže, je v práci. prostě bežně starosti s dvěmi nebo třemi dětmi?

Příspěvek upraven 20.06.11 v 11:26

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
29730
20.6.11 11:25

Ale vylezes, se trema je to totiz doma na masli :jazyk: :mrgreen:
Je fakt, ze nejvic jsem courala po meste, kdyz jsem mela jen jedno dite. Uz se dvema se mi moc nechtelo, starsi byl zdrhaci. No a ted zas obcas jedu, kdyz se mi chce, protoze starsi jsou ve skole a skolce :) No ale musim rict, ze uz se mi zdaleka tak nechce :lol:

Dovoleny nevim…my byli loni u more pod stanem i s kolama. Pokud neresite penize, tak je to fuk, ne?

A okoli? Jak to myslis? Jestli nebudou mit reci? Kdo chce remcat, vzdycky si duvod najde ;) Kdyz jsem cekala treti, vsichni v okoli si tukali na celo. A ted se to tu tretatama jen hemzi 8-o :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
20.6.11 11:28

A co takhle se třetím počkat? Věci si schovej,ty se budou vždy hodit,však máte život před sebou. Mám třetí po letech a úplně si mateřství vychutnávám. Je to naprosto jiné,než předchozí a hlavně: V KLIDU ! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
347
20.6.11 11:33

dík, a co třeba večery?připadá mi že celý den jen krmím, přebaluji, uspávám. Jak řešíte třeba ty večery?Malý neusne sám, čili jsem v ložnici dokud oba neusnou. A děti si rozumí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
347
20.6.11 11:34

Taky bych chtěla třetí třeba za deset let, jenže manželovi bude už skoro padesát a říká žeb už nebude mít na to nervy :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
20.6.11 11:41

Kdyz bude mezi druhym a tretim skoro trilety rozestup, bude to v pohode. Ja teda deti moc neuspavam, mame ritual, pred par dny jsem zrusila vecerni kojeni, takze jen reknu uspavaci basnicku a jdu. Rve. Aby ne, kdyz chce prso :lol: Ale jen chvilku. Nez dam pusu starsim, uz spi. Nejmladsi je s nama zatim v loznici.

Vecery jsou ted divoky, protoze podvecerni hyperaktivitou trpi uz tri :mrgreen: Ale da se to. A to jsem na ne sama, manzel chodi vetsinou, kdyz uz jsou v posteli.

Jak si to udelas, takovy to bude. Pokud manzel vecer obstara starsi, ty v klidu ulozis prte… To se nam obcas prihodi :lol: Udelala bych mu ritual, aby usinal sam, kdyz na ne budes sama, bude to vic v klidu.

A deti se milujou. A chteji jeste sestricku :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58843
20.6.11 11:45

Dá se to zvldánout.
Mám 3 děti. Nejstarší je zatím ve školce a od září nastupuje do školy, bude jí 7 a doma mám děti 3 a 1 rok. Starší letos začala dělat závodně aerobik tzn. 2× týdně trénink + občas nějaký víkend závody, mladší chodí zatím na cvičení dětí, ale časem nejspíš přejde taky mezi závodníky.
Večerní uspávání trvá se vším všudy asi hodiny - večeře, vykoupat, vyčistit zuby a uložit. Mám velkou vanu, takže koupu všechny najednou. Když chci ven není problém se vypravit, záleží kam. Na procházku cca 15 minut, někam do města, na nákupy k lékařům tak je to trošku náročnější, ale člověk si udělá systém a jde to bez vážnějších problémů.
Dovolená zatím nemám moc zkušenosti, ale letos jsme byli na 10 dní v Řecku a bylo to naprosto v pohodě. Malý ještě nemá 2 roky, tak v podstatě nemá na nic nárok a jakoby se s ním nepočítá :wink:
Ono nejvíc záleží jak velké máš všechny děti. Loni když se malý narodil to bylo opravdu hodně náročné a občas jsem nevěděla co dřív - děti měli 1 měsíc, 2 a 5,5 roku. Letos už je to o něčem úplně jiném - 15 měsíců, 3 roky a 6,5 :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1189
20.6.11 11:47

když chvíli počkáte, tak to půjde, jak jsou děti celý den ve školce, tak si odpočineš, a až budou školní, tak už i dost samostatné.
akorát když jedeme někam na dovču, tak všude se počítá se dvěma dětma, takže pro třetí dostaneme přistýlku a v pokoji není k hnutí. aspoň takhle to u nás vždycky dopadne… :-)
a u nás jsme teda jediní široko daleko kdo jezdí se třema dětma na dovolenou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
693
20.6.11 11:52
markone píše:
Taky bych chtěla třetí třeba za deset let, jenže manželovi bude už skoro padesát a říká žeb už nebude mít na to nervy :-)

Čekáme třetí dítě, už máme holky 10 a 7 let, manželovi je teď 52… žádný problém v tom nevidím, ale nikd není psáno, že musíte čekat 10 let, záleží na vás. Já jsem ráda, že jsou holky teď naprosto samostatné a budou mi pomáhat, na brášku se těší - takže je „těhotná“ celá rodina :mrgreen: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5579
20.6.11 11:57

Ja kdyz to tak vezmu, tak mi to pripada v pohode… Je fakt ze mam babicku v baraku, ale v tydnu moc nefunguje, chodi do prace, manzel taky, takze pres tyden jsem s detma vlastne sama.
Chcete si dat cca 3 roky odstup, to nejstarsi ti uz bude v te dobe chodit do skolky, mladsi mozna taky, pripadne pujde nedlouho po narozeni tretiho. Me prijde ze jsem pres den vysmata, mam tu jen holky (prostredni pujde teprv ted v zari do skolky, nebylo driv misto), syn je ve skole.
Ven chodime na zahradu a do parku hned u zahrady (mame to tak, ze klidne muzu byt s nejmladsi na zahrade a vidim na starsi do parku). Pokud potrebuju do mesta snazim se to zvladnout jen s holkama dopoledne a jedu autem. Vlastne kamkoli s detma zatim jezdim autem, jen po nasi ctvrti MHD (jako 2 zastavky ke zmrzce apod.).
Jinak nakupy atd. delam bud sama kdyz je doma manzel a hlida, nebo se vsema trema (on ten nejstarsi je rozumnej a hodnej a pomaha mi s mladsima v obchode, tudiz ja v klidu nakupuju a on bavi holky).
Jinak na vetsine „rodinnych vstupnych“ do hradu, na atrakce, rozhledny, zoo atd. uz jsou 2 dospeli a 3 deti :wink: nekde dokonce i vic, ale uz musis prokazat napr. obcankou, ze jsou tvoje vsechny :wink:
Dovolene - my moc nejezdime a kdyz, tak se snazime s kamarady co maji taky male deti, deti si hraji spolu a rodice maji celkem klid.
Ja mam velkou vyhodu uzasne babicky, takze treba loni jsme s deckama vyrazili na vylet do Prahy na 2 dny, ale nejmladsi mohli nechat doma s babickou. Letos planujem vlakem do Varsavy za pribuznyma, opet nejmladsi jeste letos zustane doma s babi.
Kdyz to vezmu kolem a kolem, porad peru, mela bych denne varit (ale to jsem lina, takze 2× tydne maji proste testoviny s necim), uklizeno tu neni, ale decka jsou spokojeny, ja taky, dohromady si rozumi. Obcas je to na hlavu, ale da se to zvladat v pohode. Dokonce uz jsme uvazovali i o jeste jednom :wink: Ale zatim jen uvazovali, jestli k tomu kdy dojde se uvidi :wink: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
20.6.11 12:02

Máme tři děti a je to super. Vše stíhám sama, manžel akorát občas uvaří. A já sháním nějaký přivýdělek, protože se doma nudím. Syn je ve školce, od září nastane škola, ale je to chytrej a šikovnej kluk, takže se nebojím. No a dvojčata jsou od narození zlatíčka. Mají stejný režim (jídlo, spaní, atd), takže s nima stíhám všechno co potřebuju. Večer všechny 3 děti usínají sami, takže tak žádný problém. Dvojčata jsou v posteli kolem osmé (vyjímečně např. grilování, atd. jdou spát třeba o půl 9 nebo v 9 - 1× za měsíc) a starší syn taky, někdy jde spát později, třeba v 9 :wink:
No a finance zatím dobrý, samo 3 děti něco stojí, ale tak strašný to není :wink: Jo a taky máme dům, to je velká výhoda :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
20.6.11 12:03

Jo a hlídat je dávám jen mojí mámě a to tak 1× za měsíc když musím např. po doktorech :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Betty03
20.6.11 12:41

Tak já bych se toho taky nebála, ale ten odstup bych si dala, já u sebe vidím jako minimum ty 2 roky, že starší už je hodně soběstačné - odplenkované přes den, samo se nají, vydrží s nějakou aktivitou (poslouchání pohádky, čtení). Taky jsem byla velmi ráda, že nám vyšel rozestup dva a půl, když se ukázalo, že další budou dvojčata, tam ta soběstačnost staršího byla hodně nutná.
U nás momentálně se pracuje na čtvrtým, to jsme chtěli s ohledem na dvojčata spíš tak po 3 a půl, takže uvidíme, kdy se zadaří.
Jinak s vycházkama je to o disciplíně, a to je fuk, kolik jich máš, já můžu do města se všemi, kamarádka se bojí se dvěma a radši nejde.
Dovolené - jezdíme po ČR s přáteli, čili počet dětí je fuk, momentálně jich vezeme celkem 7, v září bude 8, jestli se u nás zadaří, tak 9. :-D
Jinak náš Maty na otázku, zda by si přál ještě abychom měli miminko - sourozence pravil bez váhání: „Já bych chtěl, maminko, protože holky dvě je pro mě málo“. :mrgreen: Tak to se mi ulevilo, měla jsem trochu obavy, že by už mohl mít těch sester dost, má to s nima někdy obtížný. No a dneska zrovna ráno, před Kouzelnou školkou byla ta znělka - upoutávka ČT1 s tou holčičkou, on na to hledí a povídá mi: " Ta velká holka by se mi líbila, ta by se nám narodila, nemyslíš?" :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Jediná "komplikace, že od 4 musíme koupit větší auto (Espace), se třemi je to v pohodě, ty se vejdou i s věcmi na týden, koly atd. (Renaul Mégane combi např.).
Tak hodně štěstí!

• Citovat
  • Upravit
25151
30.10.14 16:17
@doriang píše:
Obcas je to na hlavu, ale da se to zvladat v pohode. Dokonce uz jsme uvazovali i o jeste jednom :wink: Ale zatim jen uvazovali, jestli k tomu kdy dojde se uvidi :wink: :lol:

Koukám pro inspiraci, jak maminky zvládají třetí dítě a tento příspěvek mi vykouzlil úsměv na tváři. Protože když se podívám na metříky, tak vidím, že vaše čtvrté štěstí je už 2 roky na světě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25151
30.10.14 16:20

@Betty03 A zadařilo se za dva roky :dance: :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie