Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
však nemyslím staré třeba 20 let…my máme třeba staré 10 let nebo kolik audi a6 a je to výborný auto bezpečný velký,super výbava,…
holky, někde tu byla diskuze o přidělání sedaček dvoubodovým pásem.. už to tu někdo řešil, tak pohledejte ![]()
tady to je
https://www.emimino.cz/…pasem-33227/
.. taky se mi nelíbí dítě vpředu, ale na druhou stranu připoutat dítě pouze dvoubodovým pásem (ať už na bobíku nebo bez) mi přijde jako rovnou ho zabít
teda to platí i pro dospělého, ale u dětí bych na to ani nepomyslela ..
No pokud bys chtela isofixove sedacky do dalsiho auta s isofixem- 3 deti dozadu nedas ani omylem s isofixama- jedine sedacky bez.
Mame 3 deti.
Zatim je vozim ve fordu mondeo- vejdou se do zadu vsichni
Mam to takhle Vajicko, pak 9-18 a pak 15-36
Ted manzel ma novou oktavii combi a tam dozadu taky jdou 3 sedacky krasne.
Novy superb taky super
Starsi model superbu- vesli se, ale nevim cim to bylo- bylo to na doraz
Do stare oktavky ani omylem
Pokud mas ty auto s 2 bodovym pasem v zadu a jezdis sama. Tak bych dala vajicko asi dopredu a na cesty s manzelem brala auto s 3 bodovymi
Jinak nevim, co mate za auto, ale pokud neco starsiho a neni to mondeo, nebo nejaky jiny vehikl velikej- tak se dozadu nevejdes- leda s podsedakem a to bych nedala decku
Máme Peugeot 306 - já, manžel Peugeot 407SW. Ani v jednom není možnost isofixu.
P306 jezdíme kratší trasy, většinou já. V něm je taky na prostředku jen ten dvoubodový pás, který řeším. P407 má všude pásy tříbodové, tam je to v pohodě, jenom o místě.
Na delší cesty a dovolené jezdíme 407, ale když jedem na návštěvy po příbuzných (do 15km), tak je lepší to malý autíčko, tím jsem schopná dojet domů. Nejsem dobrá řidička, tak nechci děti ohrozit ještě blbou sedačkou.
Tak u nás jako u Kat-ky. Vozím děti ve Fordu Mondeo, vejdou se krásně tři autosedačky ![]()
Syn má Römer kid plus a dvojčata Römer baby-safe plus. Dopředu bych je nikdy nedala, nejen kvůl airbagům. A staršího na podsedák už vůbec ne. Vzadu na ně sice nevidím, ale fakt mi to nevadí ![]()
Holt ale budeš muset mít jedno dítě (nejmenší) vpředu ![]()
Steve se mi po dovolené ozval, snad nebude vadit, že jeho odpověď překopíruji sem.
„sám vozím v autě 3 sedačky, do větších aut je to bez problému, u menších se někdy nevejdou, ohledně 2 bodového pásu uprostřed, na tento pás se v současné době vyrábí již pouze jeden model sedačky a to kat. 9-18 Römer Eclipse: http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?…, žádná jiná tam nejde připnout, takže to by bylo vhodné pouze pro to prostřední dítě, později pro nejmenší až odroste z vajíčka. Určitě i to nejstarší dítě zatím vozte na sedačce, kat. 15-36, roste s dítětem až do 150cm, či 36 kg. okud to bude možné a vejdou se sedačky vedle sebe, vozte je vzadu, je to bezpečnější než vozit dítě vepředu. Nejlepší by bylo zajet do obchodu a sedačky vyzkoušet přímo ve vašem autě.“
To řešíte jako blondýa s brunetou, nebo je to na základě testování a vědeckého přístupu…