Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky, rozhodli jsme se s manželem, že koupíme dceři - 22 měsíců tříkolku - takovou tu klasickou s řetězovým pohonem, ale chci se zeptat jestli na to není ještě moc malá (myslím věkově)? Jestli to ušlápne nebo je lepší počkat až do 3 let ??? V obchodě, když ji na ní po:,–(íme tak samozřejmě neví jak na to …
Alusha
Ahoj Alusho,
naše malá začala na klasické tříkolce šlapat asi ve 26 měsících, teď ve 3 letech už jezdí na kole s přídavnými kolečky. Ze začátku taky měla honičku to „ušlápnout“, ale brzy přišla na techniku i jí přestalo vadit, že se prostě šlapat musí
.
Každé dítě je jiné, takže třeba začnete dřív nebo později, jen bych dala pozor, aby malá na tříkolku neměla vysoko, tj. uměla sama vylézt a slézt. A pozor na prudké zatáčky
, i tak stabilní věc jako tříkolka se dá položit na bok.
Každopádně je tahle klasická tříkolka lepší než ty se šlapkami na předním kole, osvědčila se jako skvělá příprava na jízdu na kole.
Iva s Viki (téměř 3r)
Ahojky Alusho,
já si myslím, že můžete tříkolku pořídit už teď. Náš Matyáš začal jezdit asi na 23 měsících a naučil se to během pár dní úplně bez problémů. Nemám teda zkušenosti s touto tříkolkou, máme šlapky na předním kolečku a Máťa neměl nikdy se šlapáním problém. Teď je mu 2,5 roku a už taky jezdí i na kole s přídavnýma kolečkama. S přechodem na kolo taky nebyl problém. Jo a je to mrňous, teď na 2,5 letech měří 94 cm a váží necelých 12 kg.
Zatím se měj moc hezky. Katka a 2 kluci
AHojky holky, taky chci koupit tříkolku, ale nevím kterou, jetli tu Pája nebo Smile tady jsou obě vidět.
http://www.detskydum.cz
Holky, díky za názory. Zrovna mi psala kamarádka, že její chlapeček se naučil na tříkolce šlapat až ve 2,5 letech a to je celkem šikula. Ale asi ji stejně koupíme.
Vego, kde je vidět ta SMILE ? Já tam našla jen tu Paju. Kolik je tvému dítku? Mé dceři je 22 měsíců.
Alusha
Ahoj se Smile nemám zkušenosti. Tříkolku Paja má naše dcera a jezdí na ní v pohodě od 23 měsíců a ušlápne to a v pohodě dosáhne na pedály, přitom je to drobeček ve dvou letech měla jen 10 kg.
Bludička
Ahoj ALusho, našla jsme ji na dětském domě, ale paní mi psala, že ta Pája je lepší, ná výškově nastavitelnou sedačku a řídítka, ale na www.caryfuk.cz je bezkonkurenčně nejlevnější takže jsem jí dnes objednala tam.
Jinak dceři je 29 měsíců a na kole mi ještě nejezdí a zase na odrážedlo už se třese syn 15 měsíců, tak proto ta tříkolka.:)
Ahojky,
my jsme teď tříkolky probíraly s kamarádkama a prý nejhorší pro děti jsou ty se šlapátky na předním kole, ani tříleté děti (teda málokteré) to ušlapou.Naše malá má šlapátka klasicky uprostřed a jezdí jak drak ,ale na tříkolce se šlapadly v předu to neušlape,má tam totiž nožky natažené.Tak správnou volbu a hlavně jízdu bez nehod přeje
Ahojky,
my jsme koupili Leničce tříkolku Paju ve dvou letech. Naučila se na ní jezdit velni rychle. Teď se nám blíží třetí narozky a dostane kolo.
S tříkolkou jsme spokojeni. I když naše dračice to párkrát postavila na dvě kola a jednou letěla šipáka po hlavě na kameň. Ale tomu se asi nedá vyhnout.
AJKA, Lenička a Lukášek
Já malé na tříkolce helmu dávám