Tříletá nebo čtyřletá varianta?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Kate1984 Prémie jsou součástí platu a započítávají se do něj. Já dělala normálně na prémie, měla jsem nízký fix a k tomu výkonostní bonus, který dělal až 75% mého platu. je otázka, jestli opravdu mluvíš o prémiích nebo penězích bokem na roku. Černých penězích.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kate1984 píše:
Neřekla bych že je to černota, ty prémie + různé příplatky např. za odpolední noční a víkendy jsou legálně rozepsané ve výplatnici, takže ve finále z toho vznikne plat 15 000hrubého za měsíc. Takže když bych skončila na ÚP tak do zápočtového listu se spočítá průměr celého platu za měsíc. Ale vůbec netuším jak to bere sociálka když je tam základní hrůbá mzda 8700 + ty různé prémie které měsíčně dělají 15 000hrubého a jak se to odrazí na mateřské?
Jistě, že se to do výpočtu počítá. Průměr.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kate1984 Tak pokud je mas ve vyplate a tedy zdanene a odvedene z nich prislusne odvody, tak se pocitaji pro vypocet materske.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To já právě nevím, zda se při výpočtu mateřské počítá základní hrubá mzda která je ve smlouvě - 8700, nebo průměr celé výplatnice, kde mám rozepsaných 5000 ale formou prémií? A tyto prémie jsou mimo základní hrubou mzdu? Legálně je to všechno ve výplatnici. Ale nevím zda potom budou výpočet mateřské počítat podobným způsobem jako třeba úřad práce který pro výpočet podpory vypočítá průměr celkového měsíčního výdělku za měsíc?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak díky moc za vysvětlení, pokud je to tak už jsem klidnější.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A ještě mám otázku. Jestliže půjdu na neschopenku z důvodu rizikového těhotenství tak.. Prvních 14 dnů platí zaměstnavatel a bere příjem z té základní hrubé mzdy a potom peníze vyplácí stát, sociálka výplatu peněz vezme z celkového měsíčního příjmu na výplatnici? Pochopila jsem to správně?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kate1984 píše:
A ještě mám otázku. Jestliže půjdu na neschopenku z důvodu rizikového těhotenství tak.. Prvních 14 dnů platí zaměstnavatel a bere příjem z té základní hrubé mzdy a potom peníze vyplácí stát, sociálka výplatu peněz vezme z celkového měsíčního příjmu na výplatnici? Pochopila jsem to správně?
Ne. Plati se to porad stejne, z celeho platu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem na neschopence ještě nebyla, proto se tak ptám. Tak tedy nechápu proč zaměstnavatelé dávají do výplatnice tu nejnižší možnou mzdu jako ochranu proti neschopenkám a otatní penize rozepíšou do prémií? Ptala jsem se na personálním proč dávají tak malou základní hrubou mzdu a personální mě sama řekla že je to ochrana proti neschopenkám ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kate1984 píše:
Já jsem na neschopence ještě nebyla, proto se tak ptám. Tak tedy nechápu proč zaměstnavatelé dávají do výplatnice tu nejnižší možnou mzdu jako ochranu proti neschopenkám a otatní penize rozepíšou do prémií? Ptala jsem se na personálním proč dávají tak malou základní hrubou mzdu a personální mě sama řekla že je to ochrana proti neschopenkám
Spis proto, ze vsechno krome zakladni mzdy je nenarokove( mimo mzdu za prescas). Ze zakladni mzdy uz ti nic nestrhnou, ale premie, osobni apod, ti proste za urcitych podminek nemusi dat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kate1984 Určitě to nedělají kvůli neschopenkám (kde jsi na to přišla? To maximálně ty peníze bokem na ruku). Důvodů může být víc, bonus může být nenárokový, funguje jako motivační složka (typicky u obchodníků, al ei ve výrobě).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mě to tak řekla personální, jako důvod proč dávají základní nejnižší možnou mzdu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kate1984 píše:
Mě to tak řekla personální, jako důvod proč dávají základní nejnižší možnou mzdu.
Tak tomu asi prdlacku rozumi
![]()
Pokud je to skutecne na vyplatni pasce a odvadi se z toho dane a pojisteni, tak je to blbost.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No a od místních zaměstnanců jsem se dozvěděla že za peníze vyplácené formou bonusů
odvádí zaměstnavatel nižší daně ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit