Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@kvaček píše:
Já teda nečetla reakce, ale mě tak nechtěl chodit ven kluk asi do 4let - v zimě, prostě ji nemá rád.. Samého ho nebavilo se někde vozit, neměl rád že je omrzlý…
Já bych v tom asi moc nehledala.. Třeba teď má kluk 6 let- venku v zimě mu stačí hodina na jaro léto, je půl dne..neni postě na zimní radovánky..
Jinak bych zkusila na něco motivovat - např. u nás zabralo krmit kačeny.. cestou jsme měli na potoce, tak jsem nabalila chleba a trochu ho navnadila…
Ona by ho ta zima třeba i bavila kdyby byl sníh a mohl by sankovat ale už tolik let bez sněhu, zima na blátě tak se nedivím že to ty děti nebaví když venku není co dělat ![]()
@kacenka8 u nás je sníh každou zimu
te´d tu máme hodně naváto
My třeba v zimě chodíme a hledáme světýlka za okny a hrajeme hru, že kdo uvidí, řekne mám bod. Nepočítáme je, ale jen řekneme mám bod a to děláme, i když jedeme autem a děcka jsou nadšený. No a teď si jen povídáme, prostě taková pohodička. Já myslím, že jde prostě o zvyk, že když jsou zvyklý chodit na procházky, je jim jedno jaké je počasí.
@kvaček fakt jo tak to u nás právě není:-( je mi těch dětí vždycky lito a to nemá rád bobování? My jsme se jako malý hrozně vyblbli
@kacenka8 ho to samotného nebaví.. já nevím, ale je divná doba, venku nikdo není a když je tak prostě jde maminka s manželem a dětmi.. ne jako děti kamarádi…ale teď je to lepší, ale fakt do toho 4 roku ho to nebavilo..
@kvaček to je škoda tak to se musíš vždycky těšit na léto aby se malej vyblbnul aspoň v koupalku:-D je to pravda taky žádné děti nevidím když není sníh tak jen procházky s rodiči a když na chvíli napadne tak jsou zase s mamkou a bobujou
@moje prdelky jenomže ne každé dítě je zvyklé jenom tak chodit a bloumat po vesnici- městě..
U nás kluk byl zvyklý si vzít míč, kolo… to je to..a jestli u zakdlatelky malá je tkaová, že ji to prostě nebaví, jenom tak bloumat s mámou do obchodu, tak je prostě taková.. musí ji nějak navnadit, vymyslet program.. ne doma seřvat a pak budou chodit každou cestu nafouklé jak jedna tak druhá.
Příspěvek upraven 08.02.15 v 21:28
@kacenka8 to zas ne, mu stačí jaro- podzim
ta zima je taková nic moc no.. na kopec nemá s kým a jen tak si vozit boby.. ale snad se to zlepší až bude chodit do školy..ale prostě ty děti vneku nejsou jak dřív.. a má 15 bráchu s ním se tak nevyřádí
@kvaček to bude určitě lepší pak ho budeš chodit všude hledat kde zas litá s kamaradama:-)
@kacenka8 to bych se nebála.. jak vidím, tak děti jsou venku hodinku, dvě na hřišti a jdou k televizi
aspoň tak mi to říkají maminky starších dětí, že nikoho nikde nenahánějí-nebo spíš k tabletům
@kvaček je hnusná doba pc a tablety jsou zabijákem dětství
jenže nekup to svýmu dítěti když to má přece každý ![]()
@kvaček No a moje dětí zvládnou tak i tak, když je počasí vezmou si sebou kolo, brusle skate, když není hezky šlapou a povídáme si a nebo jen mlčíme a koukáme a nebo blbnou navzájem. Procházka není o tom zabít nějak čas, ale prostě být spolu a ono se po cestě něco najde, i kdyby se měly učit stromy či ptáky, které potkají. Nejde dětem neustále dělat program, aby se náhodou nenudily. I ty děti se musí umět sami zabavit. A pořád je lepší malou vzít ven, než ji nechat u PC a myslet si, že je fajn, že mám klid.
@moje prdelky píše:
@amazon To dáváš děcko za trest spát na balkon?Aby jsi ho nemusela pak odsekávat.
Zkusím to taky, přes noc, aby mě nebudil, ale nemáme balkon, tak pomaže na dvůr
Humor? ehm, nějak nechápu.
nechápu to ani rýpanec
…jako že má miminko za trest spaní venku?
Já byla běžně v kočáru pod okny u baráku i v zimě
My barák nemáme tak spinká na balkoně a co? ![]()
A ta poslední věta, tak je úplně mimo mísu ![]()
@amazon ano humor, proto ten smajlík, ne každý tady hned někomu nadává, pochopila jsem to hned, ale napsala jsi to hezky, že tě nikdo nedostane a proč, tak jsem myslela, že pochopíš, jak to myslím. No nic, nepochopila. Tak sorry.
@emari píše:
@moje prdelky Jo, taky celkem souhlasím, abych to uvedla se všemi informacemi - dcera je jinak velice hodná, nebije ani svoje sourozence ani nás, tohle je spíš druhotný projev jejího záchvatu. Má to celkem těžké, protože mimina jsou sice 9ti měsíční, ale hodně času jsme po nemocnicích, protože syn je trvale nemocný. Dcera tedy žije v docela nestabilním prostředí, každý týden (i několikrát do týdne) nás doprovází na kontrolách u lékařů, nebo je hlídaná babičkami. Většina lidí ji spíš obdivuje, jak pěkně to zvládá. Jenom tohle se nám vymklo… nenechám na sebe plivat, i jsem jí párkrát plácla, že to cítit musela… nebo ji táhnu za kočárem, jak píšeš, ale popravdě - moc mě tyhle procházky nebaví a nevím, jestli na nich mám vůbec trvat, když se to neobejde bez takových dramat.Prostě si sama spíš musím ujasnit, jestli mi to stojí za to, jestli jít metodou „tvrdého výcviku“, prostě ji zlomit, nebo ji nechat „válet se na gauči“, když nás to ani jednu nebaví.
No to dítě by spíš za to jak se chová v 90% času zasloužilo metál, je hodná, zvládá návštěvy lékařů, hodně času u babiček místo s mámou, musí snášet nedostatek pozornosti a žárlivost, protože 9-ti měsíční dvojčata, to musí být záhul jak pro tebe, tak pro ni.
Nemá to jednoduchý.
A do toho ji lámat a dávat na zadek, jak tady padají rady, že se jí jen nechce ven, no to nevim teda
. Aby se ti to nevymklo ještě víc a z jinak pohodového dítěte nebudeš mít ještě víc vzdorující a ukřivděné dítě, které s tebou bude o to víc bojovat.
Plivání a bouchání bych netolerovala, ale šla bych na to spíš s empatií a třeba zkusit empatickou reakci, nějakou pozitivní motivací, vzít bob, svézt ji na kočáru, co já vím. Vymyslet bojovku a když je fakt hnusně, tak i ty procházky omezit, ale to musíš vymyslet sama, jak to zlepšit a jak na ni. Já bych teda tvrdou výchovu nevolila, ale já má zkušenost, že po dobrém to jde většinou líp a má to lepší výsledky než po zlém.