Tříletý syn skoro nejí :-(
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Ahoj,
muj syn taky ve trech letech vazil 12,5kg,ale byl vyssi,takze vypadal fakt vychrtle.A nejedl nic moc.Co zacal chodit do skolky ji docela dobre.No a roste hlavne do vysky,je zdravy a dost stihly.
Ted ma 5 a pul let a ma s bidou 18kg,vaha lehci holcicky
Je to takova hubena tycka,protoze na vysku roste dobre.Ve skolce je jich vic takovych,ten muj je treba jeste o pul hlavy prevysuje,takze vypada vic vychrtle.
Ale dr.nenamita nic,my rodice jsme taky hodne vysoci a hubeni,takze hlavne ze je zdravy
Any
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky,
to jsem ráda, že v tom nejsme sami
![]()
Kubíno bude mít 5 roků a má cca 16 kg a 107 cm ![]()
Dřív moc neschtěl jíst a museli jsme ho pořád nutit a prosit ![]()
Teď toho sní jak malý cirkus, ale má spalování po manželovi a proto je pro něho problém přibrat ![]()
Kromě spalování je taky šílený divoch - co sní během hodiny vyskáče a vylítá ![]()
V září začal chodit do školky a co jsem se ptala tak paní kuchařka ho chválí, že sní vždycky všechno a někdy si i přidá ![]()
Bavily jsme se spolu o jídle a ona říkala, že mu doma asi dávám moc veliké porce a proto se mi zdá, že jí málo.
Doufám, že nám ty naše vychrtliny brzo nějaké to kilčo přiberou ![]()
- Citovat
- Upravit
ahoj,
u nás je to podobné. Mám holčičku pět let a kousek měří 120cm a váží pouze 17,5kg, takže vypadá dost vychrtle.Jí bohužel taky hodně málo, podobně jako u vás, dostane k jídlu půl krajíčku chleba a z toho sní půlku… takže baští jako mimina.Nenadělám s tím bohužel nic, byla na krvi, jestli není chudokrevná, vše v pořádku. Prostě taky nevím co mám dělat, jí všechno,ale strašně málo, má ráda zeleninu a ovoce,to jí hodně, ale po tom nepřibere.U nás nepomohla ani školka,je to šťoura, jí pidi porce i u oblíbených jídel.
Andrea.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
náš Matyáš nejedl od dvou let téměř do čtyř. Byly dny, kdy snědl půlku rohlíku a víc jsem do něj nedostala. Na energii mu to teda nikterak neubíralo
, ale samozřejmě jsem řešila, že nejí. U nás se to zlomilo až se školkou, tam jí normálně a při obědě si dokonce i přidává. Takže jsem to řešit přestala.
Teď mě napadá, jestli to náhodou nebude mým kuchařským „uměním“
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já mám pocit, že Maty mi jí hezky, ale každopádně jí mnohem míň, než jedl v roce. Pořád si říkám, že u plnýho talíře nikdo hlady neumřel, takže to moc neřeším, a když mám pocit, že fakt nejí vůbec, v žádným případě nedostane žádný sladkosti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vojta měl na tříleté prohlídce 97cm a 13kg. Taky moc nejí, teda on by jedl, ale jen mléčné výrobky, kakao a sladká jídla (i když v množství tak pro roční dítě, třeba půl palačinky,jeden lívanec) Má teda rád polévky, ale to tak jednu naběračku a končí.Taky doufám, že se to ve školce změní. Je to taky pěkný éro, chvilkku neposedí, takže možná i proto jen taková nízká váha. Dle dr. je vše v pořádku. Musíme doufat, že bude líp. (i když, zase když vidím dítko známé, které má na 10 měsících to co vojta na třech letech
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,tak Lucinka měla na tříleté prohlídce 11,5 kg
Ale paní doktorka tvrdí,že je to zdravé dítě.Jen je pro ní jídlo ztráta času,jak tu někdo psal(škoda,že to tak nemám taky
) V lednu začala chodit do školky a tam jí krásně,doma je to sice pořád nic moc,ale zlepšilo se to.Kolik váží teď nevím,ale že by nějak přibrala,to asi ne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tomáškovi je 2,5 roku a s jídlem taky bojujeme. Váží 13kg, takže podle toho co tu čtu, tak jsme na tom dobře. Ráno sní celýho Lipánka duo, pak oběd, ale odpoledne do něj něco dostat, to je zázrak. Ale mám pořád uvařenej nějakej vývar. Takže když už jsem zoufalá, tak mu dám klidně polívku i k snídani, jen aby něco snědl. Ale je fakt, že posledních 14 dní vypije litr kefírového jahodového mlíka deně. Třeba ho to taky zasití. Nevíte někdo jestli se to počítá do pitného režimu?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
AHOJ HOLKY, UZ MAM FAKT NERVA. MALYMU BUDOU 3 V ZARI ALE MAME DESNY PROBLEMY S JIDLEM, JA UZ FAKT NEMUZU. KAZDEJ DEN SE SNIM NERVUJU, UZ JSEM NA NEJ U JIDLA I FAKT HNUSNA. VUBEC NECHCE JIST, AT UVARIM CO UVARIM TAK NEJI, NIC SLADKYHO NEDOSTAVA, ALE STEJNE NEJI. JEHO JIDELNICEK JE SKORO PORAD STEJNEJ:
RANO: BANAN MIXNUTEJ S MLIKEM A KAKAEM, PAK UZ NIC NEDOSTAVA
OBED: DVE LZICE POLIVKY
A TAK 2-3 LZICE DRUHYHO JIDLA
SVACINA: OVOCE (SNO TAK JEDNO JABLICKO), JOGURT
VECERE: PUL KRAJICKU CHLEBA SE SYREM, ZELENINA (NEKDY SNI NEKDY NE)
RANO MYSLIM ZE UZ NIC NEDOSTAVA JAKO PAK KE SVACINE, KDYBY PO TOM KAKAU CHTEL TREBA JESTE PECIVO TAK MU HO DAM, ALE NECHCE. U JIDLA PORAD JEN KNOURA A RVE
UZ JSEM I ZKOUSELA TAKOVY TO, NECHCES TAK BEZ, NIC JINYHO NEDOSTANES, JEMU TO JE ALE JEDNO. MERI KOLEM METRU A VAZI 15,5KG. VIM ZE NEVAZI MALO ALE MA TU VAHU UZ TAK 3/4 ROKU STEJNOU, ZKOUSELA JSEM I MULTISANOSTOL A BEZ VYSLEDKU, JSEM UZ FAKT VYRIZENA. TO SAME PREDVADI I U BABICEK PROSTE NEZERE A NEZERE ALE KAZDEJ PATEK CHODI DO SKOLKY A TAM JI NORMALNE ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Proč mu ten banán mixuješ? Tak mu strč banán do ruky a ať kouše mi se to zdá na snídani nějak málo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@IvkaH no on by ho totiz jinak nesnedl, takhle si rikam ze aspon nako usnidani ma, pije to z flasky. kdyz bych mu dala treba caj a pecivo tak se nenaji vubec
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@market.s.87 Váhu má normální, v tomhle věku podle mne nijak přibývat nemusí. Banán nemixovat, u oběda se nerozčilovat, ať si sní co chce, předpokládám, že se krmí sám. Akorát bych mu dávala ten multivitamín.
Pokud okolo jídla děláte scény ty i babičky, tak může nejíst na schvál, aby se „pobavil“, měl pozornost…Prostě bych ho nechala být.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Aha tak, zkoušela si sním jít někam mezi děcka, aby viděl jak jí jiné děti, moje holka teda jedla, ale spíš to jím to nejím, to mám ráda to nemám ráda a od nástupu ve 3 do školky jí vše a co se nenaučila jíst tam, tak se naučila od menší sestry ta má teď 19 měs. a menší třeba jedla rajčata starší by je do pusy nedala až viděla, že to jí sestra, tak je jí taky.
Takže bych někde mezi ty děcka ho vzala, třeba by to zabralo, aby hezky jedl a nevymýšlel ptákoviny
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak se tolik nestresuj, vždyť má váhu pěknou. Mám holčičku nežravce a nevyšiluju, nechám ji sníst, co sní. Asi má Tvůj syn pomalejší metabolismus, když mu stačí tak málo na tak pěknou váhu a výšku. (Tolik měl můj syn ve 4 letech a ten jedl pěkně). Moje holka toho sní víc k obědu, ale zase skoro nejí odpolední svačinu, za 2 měsíce bude mít 3 roky a ještě nemá 12 kg.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, syn váží ve třech letech 12,5 kg, měří 94 cm, takže je fakt dost hubenej a i na výšku nic moc. Přitom my s manželem jsme tak akorát, spíš vyšší, takže už mě to hrozně štve. On totiž dost málo jí a když už, tak zas množství jak pro roční dítě (k snídani půl krajíčku chleba nebo malý kousek buchty). Jeho roční sestřenka toho sní víc… Přitom je zdravý (nikdy nebyl ještě nemocný snad kromě 2× trošku rýmy), šikovný, chytrý až až, ale to jeho hubeňoučký tělíčko, to je děs. Uklidněte mě, měl jste to někdo taky tak a dítě se pak spravilo, vyrostlo, ztloustlo? Pro našeho synka je prostě jídlo ztráta času, zbytečnost… Díky