Nejí a já jsem s nervama v koncích
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Nejí jsem s nervama v koncích
Ahoj holky obracím se na vás s prosbou už nevím co mám dělat. Mám holčičku bude mít 9 měsíců od 6 měsíce přikrmujeme jedla krásně snědla mi toho hodně, pak jí začaly lést zuby tak to trochu omezila, ale pak se to vrátilo do normálu, jenže v 7 měsíci mi začala odmítat jíst dostala jsem do ní stěží 20g, pak jsem oslavovala když mi snědla třeba 70g, děti v jejím věku jí normálně 200g apod. Nedostanu do ní absolutně nic. Jsem na nervy. Semkne rty k sobě a nic, vyvařuju jí od těch nejobyčejnějšícho po ty nejlepší jídla, kupovala jsem i skleničky ale žádná změna. KDyž do té pusy to jídlo dostanu tak to sní, ale dostat to do ní je na sílu ona se vzteka a drží rty pevně u sebe. Nechávám jí hladem, že prostě nechce tak nic mlíko nedostane. Tak do ní dostanu par lžiček a pak je to na novo. Už jsem zoufalá, nevím co mám dělat, zkoušela jsem už snad uplně všechno. Měl někdo stejný nebo má stejný problém? Moc děkuji za jakékoli rady..jinak zkoušela jsem tekuté zkoušela jsem husté zkoušela jsem kousky a nic a před tím 7 měsícem mi jedla uplně v pohodě! Jinak je uplně zdravá to víme 100%. V pondělí chci volat doktorce, říkala jsem si zvykne si, ale ona má začít toho jíst trochu více už a nechce jíst nic.
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Lady nevím zda tě zrovna já potěším, ale my máme s jídlem problémy neustále, prostě když jíst nechce tak to do ní taky nenarvu.....sem tam na ní funguje fígl, jako že jí ukážu před pusu dudlík a když otevře pusinu, tak jí ta vrazím lžičku, samozřejmě že po pár lžičkách jí to dojte a pusu už neotevře ani na dudana. Prostě asi máme nejedlíky, myslím že věkem dítěte se chutenství a nechutenství dost mění. Řešila jsem to i s dr. na gastroenterologii a její rada byla, obrnět se trpělivostí. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj.Nevím,jestli kojíš nebo dáváš UM
Píšeš,že mléko nedostane..
Víš,já bych to zas tolik neřešila,nenervovala bych se,mléko bych dítěti dala.Myslím si,že je to přechodné,časem se to samo upraví,zase začne jíst.Mléko jí dodává hlavně tekutiny a živiny.Nějak si je doplnit musí..
Adámek začal pořádně jíst až po 18.měsící.Do té doby preferoval kojení,trochu příkrmu a dětské kaše.Neřešila jsem to,občas jsem si v okolí vyslechla,že tak velké dítě nemůže být jen přisáté na prsu.No a dnes chodí do školky,je vděčný strávník a většinou sní úplně vše ![]()
Emička jí krásně od začátku přikrmování,ale taky má střídavě období,kdy do ní víc než pár lžiček nedostanu.Třeba včera.Když chce,nakojím ji.Jídlo nenutím.
Důležité je nedávat místo hlavního jídla sladkosti,piškoty,křupky,brumíky - někdo už dává,mě by to v 9m nenapalo.Ale mléko a ovoce bych určitě dala.
S dr.se poraď,budeš klidnější.Ale pokud přibývá,nechala bych tomu volný průběh.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, my jsme měli také období kdy Tomášek nechtěl jíst. Tak jsem mu dávala při nějaké zábavě, hraní, abych ho nakrmila. Nakonec jsem to vyřešila, že dostal do ruky lžičku, moc ho to bavilo si něco dávat do pusy. A druhou lžičkou jsem ho krmila mezitím já. Tak jsme začali kolem 9 měsíce. Tedˇ je mu 18 měsíců a umí pěkně jíst lžičkou sám. Držím pěsti a pevné nervy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojka,
já mám doma to samé. Malý nikdy nebyl moc velký jedlík. Ale on nechtěl nikdy ani mléko. Jiné děti pili 200ml mléka a náš Vojtíšek max 100ml.
A i příkrmy nikdy moc nechtěl, prostě tu pusinku neotevře. Ale také ho vlastně doteď balmutím dudlíkem, přesně jak psala katy2. Nic neporadím, jen se opravdu obrnit trpělivostí. Holt máme doma nejedlíky. A pokud ti přibírá na váze, tak by jsem to neřešila. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,taky bojujem s jidlem a jednu dobu to bylo vazne hrozny..vydrz a hlavne se pred ditetem nenervuj,kdyz neji,poloz lzicku a jidlo nenut,bud v pohode,i kdyz to da praci
..z vlastni zkusenosti vim,ze nejhorsi je,delat vsemozne divadla a figle,aby dite otevrelo pusu a snedlo alespon jeste jednu lzicku,bude to akorat horsi.Nabizet,nenutit,kdyz nechce,je to o nervy nekdy,to vim.Ja jsem se postupem casu fakt naucila to neresit,jinak bych byla blazen.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky to jsem ráda, že je to normální. Na váze přibývá, třeba dva dny mi ted odpoledne jedla přesnídávku 190g celou snědla. Ráno dostane mléko vypije 200ml, pak na svačinku něco malého když chce, na oběd masozeleninový nebo zeleninový příkrm pak na svačinku přesnídávku nebo ovoce, první večeře je kolem 6 to dostane čaj na noční uklidnění a dojí se mlékem a večer dostane kolem 9 kaši a v noci párkrát akorát čajík. Jinak máme UM už dlouho bohužel abych doplnila máme vývojovu hyperaktivitu, už totiž chodíme kolem nábytku na neurologii řekli,že jsme o 3 měsíce s vývojem dopředu. Jinak s tím dudlíkem dělám to samé!!!Uklidnili jste mě, asi tomu prostě dám volný průběh. Díky moc.
Dám tomu ten měsíc ještě a Dr to kdyžtak sdělím na 10 měsíční prohlídce v květnu.Musím říct, že jedno jídlo jí fakt jede a to je rizoto od hami. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Lady podle toho co píšeš, tak si myslím že baští ještě v normě, no a asi je i tak trochu vybíravá. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj Rebeko, buď hlavně v klidu a klidně jí dávej jen mlíko, když nic jiného nebude chtít. My máme doteď to samé s přestávkami (malé jsou 2,5). Vždy když je období že nic nechce, tak se na ní zlobím a za dva dny třeba zjistím, že chytla rýmu, nebo má průjem nebo je nemocná… ony děti nějak intuitivně vědí co potřebují. V 9 měsících má ještě nárok na časté dávky mlíčka, neznepokojuj se debilními reklamami na příkrmech označených od 4měs., nebo radami, že už má jíst tuhé. Někdo s tím začíná až v roce, po kojení. I v tom UM je všechno co naši drobci potřebují.
Fígl se dvěma lžičkami u nás taky fungoval… jednou se v tom hrabala a druhou jsem ji krmila
.
Držím palce ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Lady,já bych jí dávala,co jí chutná.Adámek jedl skleničky až do 18 měsíců,jeden čas měl rád jen rizota,nic jiného..
Emička naopak upřednostňuje brambory a vařenou stravu před skleničkami..
Zaujala mě ta vývojová hyperaktivita..K vůli čemu jste šli na neurologii,jestli se můžu zeptat?
Jen tak preventivně,nebo máte ještě další problém?Emička totiž chodila kolem nábytku taky v 9 měsících,sama ale začala chodit těsně po prvních narozeninách.
Jinak obě děti kamarádky chodily sami už v 10 měsících.Přímo lítaly.Její chlapeček měl 6 měsíců a dělal krůčky v postýlce.Stejně tak moje mladší sestra.
O vývojové hyperaktivitě neříkala nic a ani o tom,že by byli na neurologii.Taky sem chodí,třeba se ozve.
Ptám se pro zajímavost,snad nevadí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
mam taky nejedlika a to takovyho, ze jsme v podstate s prikrmem jeste nezacli. Moc to neresim a kojim. Ted ma nejakou virozku, az se z ni vyhrabe, zas zkusim mrkev… Blby na tom je jen to, ze jsem koupila bedynku biozeleniny za tezky prachy a pak si to jim sama ![]()
Ale napada mne jedna vec, nedavas ji to jidlo moc pestry? Je jeste mala, deti do 1 roku by mely ochutnat kolem 10ti druhu jidla. Nekdy se prave stava, ze kdyz se zkousi vsechno mozny v kratky dobe, rozvine se nechut k jidlu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ta vyvojova hyperaktivita me take zaujala ![]()
Anja byla take vyvojove (pohybove) az tri mesice dopredu, ale detska dr. nas nikam neposlala…
A taky mame nejedlika, zazila jsem to same, co popisujes. Bylo to ale bohuzel dlouhodobe (mozna i diky strevnim chripkam, ktere po prvnim roce prodelala… Mela pak nejaky „polykaci blok“
), takze mi take nezbylo nic jineho, nez ji dat aspon to mleko a kasicky, aby ji nechybely nejake ziviny.
Ale my vlastne s jidlem bojovaly uz od narozeni
(i s kojenim - male prirustky na vaze), pak se trosku spravila u prikrmu, ale bohuzel to bylo jen kratkodobe zlepseni. ![]()
Dostat do ni nejake jidlo je stale boj ![]()
No, Rebeko, preju, at to stavkovani s jidlem brzy prejde, pevne nervy!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky dám vám sem odkaz vypisovat by bylo na dlouho
https://www.emimino.cz/…treni-39382/
proto jsme tam byly. A ve čtvrtek jdeme znovu. Holky moc díky fakt jsme mě uklidnily.Zrovna jsme spolu teď dobojovaly se zácpou chudinka tlačila už od rána anic tak jsem jí ted pomohla hrozně plakala jak tlačila a to mi vypije i 4dcl čaje denně takže odvodněná není a včera mi vypila 3dcl heřmánkového čaje at se jí ta stolice trochu zředí i včera měla zácpu a nějak to nepomáhá. Bobinka, teď jdeme ven je tady krásně. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ta hyperaktivita me teda taky zaujala, Kristynka od 10. mesice chodi sama, zacala presne den pred 10 mesicem a minimalne od toho 9 mesice urcite s oporou chodila, mozna uz i driv a nase doktorka taky nic nerikala, jen ze je sikovna.
S jidlem mame taky problemy, skoro nic nechce, presnidavky, jogurty, kasi to vubec neji a ona teda bohuzel ani moc nepribira, ve 14ti mesicich mela 8,69kg, ted bysme meli jit pristi tyden, ale 9kg jeste stopro nema
zatim doktorka rika vydrzet a zkouset, chodime na prevazeni a treba za mesic 100g pribere.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hlásím že u nás se papání též nějak pokakalo- poslední asi týden masozeleninku nééééééééééééé.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit