Triple test - váhám zda jít či ne

Napsat příspěvek
Velikost písma:
389
28.3.11 17:37

u nás se dělají testy trochu jinak, není to klasický prvotrimestrální sreening, udělali mi projasnění 1,1, nosní kůstka přítomna, ale nebrali krev, takže o to jsem měla větší strach. Věděla jsem, že triply vychází špatně, ale ten pocit, že je něco špatně, jednoznačně přebil, jakékoliv pochybnosti o tom, jestli na plodovku mám jít nebo ne. S rizikem jsem byla seznámena. V centru, kde mi brali plodovku, udělali rodinou anamnézu i velký ultrazvuk, ale protože jsem byla tepre v 17. týdnu, tak mi říkali, že kdyby tam byly nějaké vady, tak je stejně nejsou schopni stoprocentně identifikovat, takže hned v zápětí jsem šla na odběr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4843
28.3.11 17:44

Justina - a jak dlouho jsi ležela po tom odběru? Děkuji :)
Já byla na těch těstech a prvně mi brali krev a z toho mi vyšel výsledek 1:9800. A jinak projasnění jsme měli 1,1, nostní kůstka přítomna, srdíčko a ostatní věci byly v naprostém pořádku.. A teď ten pitomej tripple test mi vyšel 1:156. Takže s plodovkou váhám..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
389
28.3.11 17:51

Já měla myslím riziko 1:280 a vyloženě na DS. Po zákroku jsem ležela asi 15 min, protože mi to dle ultrazvuku krvácelo a pak poctivě, takže jenom záchod a vana, asi 3 dny, pak postupně týden takový ten klidový režim, manžel všechno doma zařídil,zatím jsme bez dětí, takže jsem si to mohla dovolit. Chápu tvůj strach, já ho měla pochopitelně taky a myslím, že všechny ostratní holky taktéž. Neporadím ti jak se rozhodnout, každý podle toho jak to cítí:-), ale držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6337
28.3.11 18:52

Efulko, tak z tohodle mám právě taky strach…, proto zvažuju zda na ty triple testy vůbec jít, když vyšel ten NT screening negativní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4843
28.3.11 19:51

Luci, vůbec se ti nedivím. Hromada kamarádek na tripplech nebyla. Ne že by nechtěla jít, ale doktor jim to ani nenavrhl z toho důvodu, že to jen plaší budoucí maminky.. takže je to na zváženou.. kdybych měla jiného gynekologa, tak bych toto dilema nemusela ani řešit.. Na naštvání :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6337
29.3.11 10:44

Efulko, tak já jsem dneska svému gyn. volala a řekl mi, ať na tripply nechodím, když mi NT+ vyšlo tak hezky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4843
29.3.11 11:12

Luci, tak to máš rozumnou doktorku :) ušetřila tě případného zbytečného stresu :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
126
29.3.11 11:18

Ahoj holky, přesně tohle mám za sebou a ještě teď mám husinu, když si vybavím ty hrozný pocity, co se ve mně mlely :roll: Čekáme prvního vytouženého drobečka a navíc má přítel v rodině DS, tak jsme nechtěli nic zanedbat. Je nám oběma 25 let. Prvotrim. screening ve 13tt vyšel suprově, riziko na DS 1:19957, nosní kůstka přítomna a NT 2,1mm. Tak jsme měli měsíc klid, než jsem si volala pro výsledky z tripplů v 17tt. Ani mě do té doby nenapadlo, že budou pozitivní, i když jsem o tom hodně četla a myslela si, že jsem na takovou zprávu připravená a kdyby náhodou vyšly špatně, že na amnio nepůjdu. Z tripplů jsme měli riziko na DS 1:236. I přes všechno uklidňování od přítele jsem to viděla černě a pořád bulela. Na genet.konzultaci už jsem jela se sbalenou taškou. Paní dr.byla hrozně hodná a všechno mi vysvětlila, ale rozhodnout jsem se musela sama. Nikdy nezapomenu, jak jsem se cítila, když jsem podepisovala papír, že jsem seznámena s rizikem amnio (hlavou mi běžely myšlenky, že třeba tím podpisem odsuzuji to malé na jistý konec). Odpoledne jsem byla na odběru (opravdu to nic není) a pak do druhého dne v nemocnici (byla jsem v Praze v Krči a tam to tak prostě dělají). Za dva týdny 22.12. jsem měla výsledky, že čekáme zdravou holčičku :srdce: to byl ten nejkrásnější dárek k Vánocům. No a teď máme měsíc do termínu a už se na ní hrozně moc těšíme.
Takže já kvůli tomu klidu, co mi to dalo (nejsem žádná fňukna, ale prostě psychika pracovala) bych šla na plodovku znova i přes všechna rizika.
Přeju všem, ať máte tohle období brzy za sebou a těšíte se na svá zdravá miminka! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
389
29.3.11 12:02

naprosto souhlasím, prvotní šok, z toho že ty triply vyjdou blbě jsem překonávala snad 2 dny, papír o možném riziku jsem podepisovala s tím, že jinak to nejde a pokud chci vědět, že je s mimčem vše ok, tak jiná cesta není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1746
14.4.11 08:50

TT

Já taky přemýšlím o tom,že na tripple testy nepůjdu ,NT+ mi vyšel v pořádku,takže nechci podstupovat testy,které vychází většině falešně pozitivně,už tak se pořád bojím,aby bylo všechno v pořádku,asi jako každá z nás.Jen doufám,že mě na ně můj gynekolog nebude nutit,na kontrolu jdu po velikonocích.Vůbec nevím,proč se ty testy stále provádí,když nejsou přesný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
14.4.11 22:16

Ahojte, taky mám NT+ v pořádku (1:4600) a TT pozitivní na DS (1:150). Zítra jdeme na genetickou konzultaci, mám žádanku na konsiliární ultrazvuk a pokud to bude v pořádku, tak na plodovku taky nepůjdeme - zákroku se nebojím, ale možného potratu moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1633
1.5.13 09:50

Ähojky, mám dotaz.Mohu triple test odmítnout? Nechci ho podstupovat už z toho důvodu, že je velice často falešně pozitivní a totéž se mi stalo i v prvním těhu. Falešně pozitivní, hnali mě na plodovku což jsem odmítla a chlapeček se mi narodil zdravý jako řípa. Byla jsem teď v pondělí u dr vše v pořádku mimi roste jak má přesně dle ms. Napsal mi kontrolu na 15.5. s tím že budu 15+1 a napsal mi tam odběry krve jenže ty mi z žíly dělali i teď v to pondělí…takže si právě myslím že se jedná o ty triple. A ještě jeden dotaz, stále se dělají triple z prstu? Děkuji moc za jakoukoliv odpověď. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1746
1.5.13 09:55
@Michaela99 píše: Ähojky, mám dotaz.Mohu triple test odmítnout? Nechci ho podstupovat už z toho důvodu, že je velice často falešně pozitivní a totéž se mi stalo i v prvním těhu. Falešně pozitivní, hnali mě na plodovku což jsem odmítla a chlapeček se mi narodil zdravý jako řípa. Byla jsem teď v pondělí u dr vše v pořádku mimi roste jak má přesně dle ms. Napsal mi kontrolu na 15.5. s tím že budu 15+1 a napsal mi tam odběry krve jenže ty mi z žíly dělali i teď v to pondělí…takže si právě myslím že se jedná o ty triple. A ještě jeden dotaz, stále se dělají triple z prstu? Děkuji moc za jakoukoliv odpověď. :kytka:

mě teda dělali triple testy normálně odběrem z ežíly, nevím, že by to bylo jinak. A samozřejmě je můžeš odmítnout, můžeš odmítnout cokoliv, co nechceš. V kolikátém jsi týdnu? Být tebou, jdu na ten screening v prvním trimestru, sice se hradí, cca kolem 1000,ale je přesnější než triple testy, dělají je na centrech prenatální genetiky, tam, kam potom půjdeš ve 20.týdnu na velký ultrazvuk. Svýho doktora k tomu, aby ses tam objednala nepotřebuješ, stačí si tam zavolat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1605
1.5.13 10:11

Samozřejmě můžeš odmítnout. Já byla v první těhu na sreeningu.Ale to je placené. 450 odběry a 500 Velký UZ. Ted jdu znovu na screening. Mám sice fobii z injekcí ale podstoupím to znovu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1633
1.5.13 10:12

@Verunka.T Ahojky, děkuji za odpověď.. byla jsem právě kvůli těm testům u dr teď v pondělí a dr mi jaksi řekl že miminko má být 12+5 ale je velké na 13+1 a to prý už je pozdě na ty testy. Prý už je malé moc velké na vnitřní ultrazvuk ale zas malé na vnější..:( takže jsem ostrouhala a čekám na ten v 15tt myslím se dělá nějaký takový uz. :nevim: nevíš tedy prosím co je to za testy v těhu co se dělají z prstu? cukrovka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí