Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Housátko píše:
Dnes mi doktorka řekla, že pokud chci triple test, nehradí ho už pojišťovna a musím si ho zaplatit sama. Nějak se mi to nezdá, nikde jsem tuhle info nenašla…Dělali vám triple zdarma? Jsem u VZP…Díky
tak to se mi teda nějak nezdá
a na tom screeningu v prvním trimestru jsi byla?
@Verunka.T píše:
tak to se mi teda nějak nezdáa na tom screeningu v prvním trimestru jsi byla?
Na tom jsem nebyla. A dnes mi řekla, že triple už si taky každý hradí pokud jej chce sám. Takže veškerý screening je placený…No, to se mi taky nezdá, ale takto mi to dnes řekla…A nemáte někdo představu, kolik to může stát?
@Housátko To ti pekne keca. Pokud je to triple test cca v 16. tt, tak ten pojistovna hradi! Jsem take u vzp, ale pojistovna tam nehraje roli. Jako vsechny ostatni vysetreni se plati, to jo.. trEba NT screening ve 12. tt. Ale zrova tyto jsou plne hrazene..a jsou take pekne na prd:( Dost casto vychazi falesne pozitivni a plasi tak maminy.
Pokud by ti dr. chtela fakt nauctovat nejake penize za tuto nespolehlivou jruzu, tak bych se na ni propravola. Nic te nebude stat, kdyz napises dotaz ne bo zavolas na vzp a zeptas se jich. jsou vcelku opreativni, odpovidaji max do druheho dne - na mejly. Drzim pesti, at vse dopadne dobre! Sorry za chyvy, pisu na mobilu a je to des ![]()
Taky bych se obrátila na pojišťovnu, je škoda, že jsi promeškala ten screening v prvním trimestru, někdy je to tím, že dokotři neinformují o této možnosti, když jsem čekala syna, tak mě o tom můj tehdejší doktor řekl a já jsem na ně samozřejmě šla, u druhého dítěte už jsem se o něj sama přihlásila. Triple testy jsou opravdu dost často falešně pozitivní a pokud nemáš za sebou ten screening, tak to v tobě vyvolá akorát strach a stres, ikdyž je třeba dítě v pořádku
Holky screening mám po dnešku za sebou. krev se platí u nás v Pce 450kč a UZ platíme 500. já to platila i při prvním těhu. taky 1000kč
a co vím od holek, tak spousta říká, že screening je lepší než ty triple testy.