Triple test a nachlazení

1731
11.1.14 21:23

triple test a nachlazeni

Ahoj chtěla bych se vás zeptat. Někde jsem četla ale již to nemohu najít. Je pravda, že když při odběru krve na triple testy jsem nachlazená, tak výsledky mohou byt zkreslený? Pokouší se o mě viróza a příští týden bych mela jít na krev. Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
LuMiTa
11.1.14 21:28

@kasatko těžko říct, nevím na NT jsi byla? ;)

• Citovat
  • Upravit
38135
11.1.14 21:32

Ty muzou byt zkresleny vzdycky, i bez viroz byvaji casto falesne pozitivni :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1731
11.1.14 21:47

@LuMiTa co myslí s tím NT?

@jane-e právě jsem četla při nachlazení ze bývají kord… A již to nemohu najit :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
11.1.14 21:57

Já bych je zrušila :-P
Zrovna to stresuje známou, ženou ji na plodovku. Spíš bych zavedla ten NT screening hrazený pojišťovnou než tyhle staré testy.
Tam třeba blbě uvedeš stáří plodu nebo tvou váhu a stres je na světě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
11.1.14 22:06

Nachlazení je O. K. pokud by vyšly pozitivní, budete postavena před volbu amniocentézy (odběr plodové vody). Předtím se ještě koná velký ultrazvuk okolo 20. týdne, na jeho základě lze také vývojové vady vyloučit. Můj gynekolog mě pře vyšší věk (můj) na žádné jiné vyšetření neposlal, genetik i lékař u konziliárního ultrazvuku se vyjádřili ve smyslu, že amniocentéza není třeba. Mám zdravé dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7569
11.1.14 22:10

Já byla a zrovna ten den jsem dobírala ATB…
no nevyšly moc dobře, šla jsem na screening a pak mě hnali do Gennetu s podezřením na Edwardsuv syndrom a ještě ten den jsem postoupila CVS-odběr chloriových klků…kluk je v pořádku.
Amniocentéza není vždy nutná - já byla na CVS - provádí se už ve 12tt a amniocentéza až v 16tt… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10680
11.1.14 22:11
@kasatko píše:
Ahoj chtěla bych se vás zeptat. Někde jsem četla ale již to nemohu najít. Je pravda, že když při odběru krve na triple testy jsem nachlazená, tak výsledky mohou byt zkreslený? Pokouší se o mě viróza a příští týden bych mela jít na krev. Díky

Já když byla na triplech, tak jsem měla zrovna virózu jak prase, celou noc před tím horečku, šla jsem na odběr a ptala jsem se doktorky, jestli to nevyjde kvůli tomu špatně a ta říkala, že to nemá vliv, výsledek byl negativní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LuMiTa
11.1.14 22:21
@kasatko píše:
@LuMiTa co myslí s tím NT?@jane-e právě jsem četla při nachlazení ze bývají kord… A již to nemohu najit :?

prvotrimestrální screening ;)

• Citovat
  • Upravit
6499
11.1.14 23:02

To se pořád dělá? Mně ho už před třemi lety nedělali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3487
12.1.14 07:18

@Karleon Dělá,ale není to povinný ;) Mě řekla před rokem, že klidně jít můžu, nebo nemusím, že je jí to jedno…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1731
12.1.14 07:52

Holky děkuji na názory. Screening v 1.trimestru mam negativni. Ted me čekají ty triple testy a pak screening ve 20 týdnů. Ja chodim právě do Gennetu do Prahy genetická mi ty testy doporučila a když ČTÚ jak vycházejí falešné pozitivní tak si říkám proč me je doporučila. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6499
12.1.14 08:09

@Terina89 Tak povinné není nic, co se týká těhotenství :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101618
12.1.14 08:20

@kasatko Protože čím více lidem vyjdou pozitivní, tím víc jich mohou přesvědčovat na odběr plodovky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1731
12.1.14 08:35

@j.a.n.i1 a odběr plodovky platí pojišťovna nebo těhotná… Nevím zda bych na ni přistoupila, mám za sebou už jednu genetiku z krve, zda já nemám něco s chromozama či co, a pak da by to mohl mít i spuntik, která se normálně nedělá, screening máme negativní.. Takže rozhodováni by nebylo jednoduché… Nevíte do kdy je možné dělat ten odber? Zda se případně stihne ještě ten screening ve 20 TT.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí