Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Dobrý den, vyšel mi v triple testu Edwarsonův syndrom 1:3, jsem smířen že to odběr plodové vody potvrdí a dojde k ukončení těhotenství (teď 18tt). Je tu někdo s podobnou zkušenosti? Někdo třeba kdo dítě donosil (o filmu takové rodiny vím)? Jen jsem moc k tomuto v diskuzích nenašla…Prosím vynechte soucitné vzkazy, jen k tématu…děkuji
Ahoj, moje svagrova mela pri obou tehotenstvich triple pozitivni (1. Down, 2. Rostep). Oboji plodovka vyloucila. Neni to to same, ale triple test je velmi casto falesne pozitivni. Prvotrimestralni screening byl?
Prosim anonym - velmi osobni - nebo smazat
Zakladatelko, chápu, jak se cítíš, ale z vlastní zkušenosti vím, že triple test bývá falešně pozitivní. Stačí malý rozdíl v datu početí oproti předpokladu, a už jsou ty výsledky nespolehlivé.
Měla jsem ho také pozitivní na Edwardsův syndrom, odběr plodové vody a choriových klků toto podezření vyvrátil. Dítě je naprosto zdravé.
Držím moc palce, aby to tak bylo i u tebe.
@Anonymní píše:
Ahoj, moje svagrova mela pri obou tehotenstvich triple pozitivni (1. Down, 2. Rostep). Oboji plodovka vyloucila. Neni to to same, ale triple test je velmi casto falesne pozitivni. Prvotrimestralni screening byl?
Prosim anonym - velmi osobni - nebo smazat
Nebyl, vím že Down vychází často falešně, ale ten trisom 18 ne.. projela jsem asi všechny diskuze a zkušenosti na netu, ale díky za uklidnění..
Jsem ráda, že jsem ten test nestihla jelikož jsem byla pracovně kromě svátků skoro mimo civilizaci do 17tt. Jen tady jsem četla, kolika ženám ten test vyšel pozitivní a nakonec bylo miminko zdravé. A kolik jich ještě mělo problémy kvůli tomu odběru plodové vody a o tom stresu až do konce těhotenství ani nemluvě.
Držím vám palce ale věřím, že se to nepotvrdí. ![]()
Podle me to plodovka vylouci. Ja mela pozitivni Panorama test na 99% ze pry je tam Down, a ejhle nebyl. Vyhozeno 16 tis a nervy v pr… nekdy bych ty doktory strilela. Nehlede k tomu ze triple test neni prilis spolehlivy nechapu proc ho porad delaj
Proc si nesla na prvni screening? Osobne bych doktora ktrery by mi chtel udelat tripla kopla do r.iti a okamzite vymenila, protoze to neni profik a ztratila bych duveru. Hod se do klidu a pockej na vysledky plodovky. Triple je neco jako kdyz si koupis adidas u tamanu…
Osobní zkušenost nemám, jen dvě kamarádky, kterým odběr plodové vody vyvrátil původní podezření na vývojovou vadu. Co se týká Edwardsova syndromu, nejsi sama tady na emiminu. Podívej se na tyto odkazy a zkus kontaktovat maminky, které si něčím podobným prošly. Tady deníček . A tady diskuze: 1 , 2 , 3 , 4 , . Držím palce, ať je to jen planý poplach. ![]()
Ahoj, kamarádce dopadly špatně a tedy pozitivně snad všechny testy. Furt jí chudere něčím doktoři hrozili a malá je dneska už desetiletá slečna. Zcela zdravá. Co moc pomohlo, že kamarádka je totální flegmatik. Nestresuje se a byla pořád v klidu. Já bych se už pos… ale jí kdyby řekli, že má na 100% to či ono, tak by řekla počkáme až se narodí. Držím palce
Pokud je první screening v pořádku, tak rozumný doktor triple test vůbec nedělá, protože jak píší holky, bývá velice často falešně pozitivní. Já osobně bych místo riskantního odběru plodové vody volila genetický test z krve, který je ale docela drahý.
@Anonymní píše:
Dobrý den, vyšel mi v triple testu Edwarsonův syndrom 1:3, jsem smířen že to odběr plodové vody potvrdí a dojde k ukončení těhotenství (teď 18tt). Je tu někdo s podobnou zkušenosti? Někdo třeba kdo dítě donosil (o filmu takové rodiny vím)? Jen jsem moc k tomuto v diskuzích nenašla…Prosím vynechte soucitné vzkazy, jen k tématu…děkuji
Triplex test je špatný test. Jdi na plodovku a doufej. Já měla 1. Těhotenství - bez prvotrimestralu- triple 1:25 Down, plus další vady, plodové ok. Dcera zdravá. 2. Těhotenství s prvotrimestralem- výsledek v pořádku, pak triple a výsledek 1:115. Zlepšeno o ten prvotrimestral, takže fakticky 1:20 na Down, rozštěp. Plodovku ok, zdravý syn. Obě plodové vody testovány ještě na Edwars a Pattau a mozaiky a další. Špatný Triple může poukazovat na pozdější problém, např. S placentou, těhu cukrovkou a pod. Obě moje těhotenství byla riziková. Tuto info mi řekl genetik kamarád. Takže ten Triple ukazuje, že je něco špatně, ale neumí to správné vyhodnotit. Držím palce ![]()
Kdy uz ty triple testy prestanou delat?
ja na nich nebyla vubec doktorka je ani nezminovala. Je malo pribehu, protoze malo kdo si miminko s takovym fatalnim syndromem zvladne nechat. drz se a pockej na amniocentezu.
@Anonymní píše:Ahoj mě se narodila dcerka s Edwardsovým syndromem,sice za měsíc zemřela,ale nikdy bych se nerozhodla jinak.
A jak to s miminkem vypada podle ultrazvuku? S Edwardsovym syndromem se pojí vady, ktere by mely byt na ultrazvuku detekovatelne.
Dobrý den, vyšel mi v triple testu Edwarsonův syndrom 1:3, jsem smířen že to odběr plodové vody potvrdí a dojde k ukončení těhotenství (teď 18tt). Je tu někdo s podobnou zkušenosti? Někdo třeba kdo dítě donosil (o filmu takové rodiny vím)? Jen jsem moc k tomuto v diskuzích nenašla…
Prosím vynechte soucitné vzkazy, jen k tématu…děkuji