Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Tak ma holky 1.2cm teď tu byla doktorka ze to měřila.
Prý je to takový průměr, a ze tu jsem … hlsvne protože je vysoko..
Domu ze mi pak daji tabletky na polykání radši bych injekce 😂 neumím dobre polykat..prášky.
@Jitka123wal tak to je mala tromboza, vcas zjistena, tak bude brzy pryc
a ted mas teda injekce? popravde nevim o praskach, ktere se mohou v tehotenstvi pri lecbe jiz vznikle trombozy
pokud teda nemyslely prasky na neco jineho…
@Anonymní Řekla ze to jsou prášky na ředění krve. Radši se zeptám na injekce snad bych aplikaci zvládla ☺️️ Přítel vidi jehlu a omdliva.. takže mi nepomůže. 😂 myslíš ze už nemůže dorůst když se redi krev? Ptám se jak trubka 😩
No dnes ta noha už pěkné bolí, včera to celkem slo prý diskutuji všechny postupy s gynekologii.
@Jitka123wal nene,kdyz uz se redi krev a je ve spravnem rozmezi, coz overi pri odberech krve, tak tromb uz nenaroste.telo si ho zacne rozpoustet…no jsem fakt zvedava, co by to melo byt za prasky
napis pak nazev…opravdu jsem se nesetkala, ze by tehotna mela na lecbu prasky. Warfarin se nesmi, to je jasne a nove moderni leky ve stylu pradaxa atd. take ne, ani pri kojeni
to neznamena, ze opravdu neco neni, tak jsem sama zvedava…aplikaci injekci je v pohode
tromboza byla opravdu cerstva, proto se jeste poradne nerozbolela, ale neboj, brzy to prestane, treba jeste driv, nez me, kdyz ji mas tak malou ![]()
@Anonymní píše:
Já bych tedy nerada byla jako pokusný králík.Doktorka právě řekla že to bude konzultovat s gynekologem Zda mi nejdou nějaký tabletky na polykání. Přitom já se nebráním injekcím. Možná bych byla i klidnější. Děkuju moc za oporou trpím nespavostí už několik týdnů ale taky denními bolesti hlavy kvůli Kvuli tomu nespaní. Mám hrozný strach sama já jsem to podchytila včas. A myslíš že se to může utrhnout a jít k srdci nebo k plicím ještě teď? Já nevím jak dlouho budu ležet ale začla bych potom ráda chodit. Když jsem jí měla poprvý dostávala jsem se z toho půl roku a pak další půl rok ještě dodržovala režim. Je mi z toho pořád hrozně úzko ještě dvě je mi z toho pořád hrozně úzko ještě když vím Že mám bříšku Že mám bříšku miminko. Jsem moc vděčná za každou radu tady a pochopení pevně věřím že se z toho dostaneme a bude lépe jen už nechci třeba to mít zas ale tím když budu ředit už by to snad dít nemělo. 👀 ☺️️
@Jitka123wal tak to si myslim muzes byt v klidu, kdyz to chteji konzultovat, tak to s nejvetsi pravdepodobnosti opravdu budes mit injekce
me se taky v noci spatne spi, budim se aspon dvakrat a vzdy min hodinu cucim, nez zase usnu
navic jsem snedla neco co mi neslo, takze jsem vcerejsek
ale dnes uz se to snad lepsi…neboj, jak jak zacnes redit krev, tak se to uz nemuze utrhnout ![]()
@Anonymní píše:
Byla tu doktorka a zase mluvila o tabletkach ze to je standatni postup. Tak uvidíme. No trpím na dušnost každou chvíli ale dělají mi EKG i na prostou mám teď nějaký přístroj aby to donaselo k sestrám jak mi jede srdce.
Prý by mě zitra nebo pozítří pustili domu
Dnes jsem objevila i lehké spineni :/ tak řekli ze kdyu se to bude opakovat mám zavolat sestry a ze mě vezmou na gynekologii ….
Tak doufám ze to jen z injekci /:
To mě mrzi tak doufám ze je lépe já jsem expert spím tak 4h denně 🥺 😂
@Jitka123wal a o tabletach mluvi doktor z interny? a ted mas teda co, injekce clexane nebo fraxiparin? no na tablety se prevadi pripadne po porodu, kdyz zena nekoji…tak to te hezky hlidaji ![]()
Ano doktorka z interně, ale řekla mi ze to probere s gynekologem.
Ano teď mi pichani 2× denně clexane ráno a večer
Říkala jsem ze nemám problém si to doma pichat sama naopak mám problém s polykanim tabletek tohle by bylo jistější. ![]()
Já tu dušnost mám nejspíš od zad..
Jelikož mě to chvíli bere chvíli ne no
@Jitka123wal tak to se nejspis stejne domluvi, ze nic jineho, nez injekce ted nelze
jojo to budou nejspis zada, kdyby to byla embolii, tak by te to bolelo porad a stejne jako u nohy by se ta bolest chvili zhorsovala…
@AnonymníJá si taky myslím ☺️️ No je to divny v jednu chvíli jsme měla pocit ze už zmacknu zavolám sestru jak mě boleli mezi lopatkama a na hrudi, prý s embolie souvisí i nízký tlak což teď mám od pátku i trosku pokaslqvam
Nevím z čeho by to teď zjišťovali :/
Dělali mi ekg, jen a měří kolik kyslíku mám v krvi a tlak
Tak doufám ze by to z toho nějak poznali ještě mě poslouchají jak dycham.
Zitra nebo po zitri mám jit domu nevím jak dlouho doma byt v klidu chtěla bych začít trosku chodit hýbat se sice přesně nevím kde ve stehni ji mám.. ale myslím si ze trosku pohybu neuškodí teď tedy ne samozrejmne.
Jsem už psychicky vyčerpána
@Jitka123wal ja kdyz mela embolii, tak jsem mela tlak i okysliceni v poradku (mela jsem ucpanou 13% v jedne plici),na tomto by se to pravdepodobne projevilo az pri vetsi srazenine a to bys mela fakt uz problemy a bolesti s dychanim…ja s tim chodila 14dnu, nez se prislo na to, ze to je embolie a to jsem uz tyden brecela bolestmi…takze si myslim, ze embolii nemas a i kdyby, tak jinou lecbu, nez mas ted nedaji…takze muzes byt klidna
rozumim ti, ja kdyz mi v tehotenstvi diagnostikovali trombozu, tak jsem byla taky vyrizena…ale s pribyvajicimi tydny a po kontrolach mimca, kde pekne poroste a bude se mu darit bude vse lepsi, uvidis ![]()
@Anonymní píše:
No bolí mě dýchat mám dušnost trosku mě to nutí kaslat a boli mezi lopatky. A na hrudi Řekli ze mě dnes pustí domu s clexanem forte co stačí pichat jednou denně. Mají prý nedostatek lůžek tak se jim hodi dnes jinak.. si stěžují na tlakové bolesti druhé nohy včera to začalo u prstu lytko a úplně stejne jako u te orvni :/ řekli ze nemá cenu dělat ultrazvuk.. ze je to malá pravděpodobnost ze se to uděla i v druhé noze..
a prý kdyby tak punčochy mám na obou léky taky 24h nesundavst měsíc klidový režim takže alspon doma trosku chodit mohu. Ptala ksem se na nějakou kontrolu prý stačí u praktika nebo někde na hematologii ale to mě zas nebudou chodit někde vzít.. jen tak no divny
Vždy jsem šťastná když malá kope ❤️️ 5,9 jdu na cukrovku tal snad to bude dobrý
Jsem hodně psychicky mimo a jak ti prosimte zjistili embolii? Mě řekli ze těhotná nemůžu mít rtg ani CT ale ze mám u nich napojené srdce 24/7 ze by to změny udělalo tak nevím
Teď mě tady ještě jedna sestra vyděsila. A řekla ať lezim ten měsíc ze jak jsem těžší miminko tlačí na žily a cévy mohlo by se to utrhniut s začala bych krvacet do dělohy a umřelo by mi. Miminko úplně jsem se zas vyděsila jsem zralá na prášky
@Jitka123wal to je blbost
never tomu, nevim, proc nekteri doktori a sestry musi spis strasit, nez podporit ![]()