Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@np10021 přesně 😀 vydrží to vždy zhruba 10 dni a pak založí novou diskuzi 🤦♀️
Já být v nemocnici a mít k dispozici lékaře, tak diskutuju s něma a ne tady na emiminu…
Ležím ns gynekologickem oddělení kde bohužel není k dispozici internista denně. Gynekolog Vám neodpoví na Vaše otázky sami to neznají. Dali mě sem kvůli těhotenství ale je to interní problém. Zrovna to s čím se potykam mi neprijde nějaká banalita. Už jsem si trombozou prošla ale úplně na jiném místě a úplně v jiném stavu hlsvne ne v jiném stavu.
Mám komplikované umístění tam kde to je “blby a vážný “ mám rozšířené tříselne žili..
takže mi jde v tele více krve dolu než nahoru proto tromboza..
věřte nebo ne trapim se hodně se trapim mrzi mě to co se mi děje ….
Navíc nemůžu pořad dýchat nadechnout se kašlu jak blázen takže něco někde je.. takže opravdu se nebudu trapit tím ze nápisu paní která měla stimhle zkušenost v těhotenství
@Jitka123wal Ale tak oni udělali veškerá vyšetření, co byla možná, ne? Pokud by si mysleli, že je problém, tak by tě určitě přeložili na internu. Co se týče dušnosti od zablokované páteře (…), tak i to by měli vyšetřit a nějak řešit, ne? Držím palce, ale věř, že psychika umí divy a ty jsi od začátku těhotenství v tak strašném stresu a strachu, že bych se i divila, kdyby se to nějak neprojevilo.
Vůbec to neřeší řeknou ze mám špatná zadá. Taky bych. Čekala ze to nechají buď potvrdit nebo vyvrátit.
Dnes me bolí noha vůbec sem o ni nevěděla a dnes bolí jak na začátku. Gynekolog řekl jen hm hm.. a přijde zas až večer..lezim tu 3 den tak uvidíme i mi ta noha zas otekla.. ale nemělo by se to ucpavat když ředim krev, samozrejmne chápu měla jsem záchvaty paniky ataky
Ale vždy to trvalo 20min přešlo to
Teď to mám celodenní tlaceni vzadech na hrudi špatně se mi dýchá
Dekuju moc za držení palců pomůže to
@Jitka123wal ano na zacatku se bolest v noze zvetsuje a pote zhruba po tydnu se to zase lepsi… Tromboza v oblasti stehna a lytka v delce cca 1cm urcite neni vazna. Ja s trombozou v tehu take lezela na gynde.vse ohledne trombozy si vyredila interna a na gynde uz me jen sledovali, redili krev a pred propustenim zkontrolovali mimco…
Super moc děkuji za zprávu
já to měla tak ze orvni den před týdnem v pátek to helce bolelo hned v pátek mi na to přišli.
Pak to už nebolelo a včera to zase začalo bolet dole a trosku to oteklo pnulo ale je možné ze je to takový postup
určitě se nic neděje … a je to doby
Ta embolie taky nevím je to každý den stejný to dýchání.. pořad hledám ulevove polohy..
no lékař se včera ptal zda se nemohli splést v rozměrech ale myslím ze ta lékařka byla pecliva a jela celou nohu od trisla takže tomu věřím..
kašlu jak blázen ale “možná jsem nastydla “..
ale ty lopatky dušnost je des ale věřím ze ro dobre dopadne já ležela 3 dny na interně a teď 3 den na gynde ale věřím ze teeba po víkendu mě pustí
Pokud se tromboza bude včas a adekvátně léčit, nebudete mít žádné následky a nebála bych se toho. Nejhorší komplikací je plicní embolie, ale to riziko se, pokud budete poctivě aplikovat antikoagulaci - předpokládám, že máte Clexane či Fraxiparine či nějaká podobná „ředidla“ a budete-li poctivě nosit punčochy (nosila bych ale i na zdravé noze jako prevenci), minimalizuje.
Ovšem asi bych si zjistila, jestli mi udělali veškeré odběry na protrombofilní mutace (zvýšené srážení krve), protože zřejmě máte zvýšenou pohotovost k „srážení krve“ a rizikové pro Vás budou situace jako dlouhé lety, operace, hormony, další těhotenství (ve kterém byste měla už být určitě sladována na hematologii)… konzultovala bych hematologa. ![]()
@jdusiproradu
Dekuju moc, za zprávu
V pátek mi nasadili clexane 2× denně a když mě propustili v pondělí fraxiparine forte 1× denně pravidelne aplikují.
Nosím punčochy 24/7.. na obou nohách i díky otokum co mě teď v těhotenství trápí a prevence ![]()
Tlak už se mi konečně trosku zvedl ráno nízký ale teď už lepší Řekli mi ze to muže byt důvod proč mě ta noha dnes bolí ze už msm lepší tlak ale dnes mě přesně bolí ohnout špičku nebo přitáhnout..
mám ji už týden snad bude vše lepší..
To dýchání je pořad stejný dušnost bolest mezi lopatky pocit ze se nemůžu nadechnout ale nevím embolie to asi nebude já to nejspíš chytila včas
No řekli mi ze je někde v hlubokém Bercovem řečišti ze to je blby ale ze je malá..
mutace mi dělali v roce 2016 po prodělání trombozy bez prokázaných mutaci
A před tehitenstcum opakovali zas a negativní
Ahojky holky
Tak moje ruka po kanyle vypadá děsivé. Leduji mi to dávají mi masticky
Dnes mi řekli ze by mě zitra nebo pozítří pustili. Vzbudila jsem se s bolesti svalu kloubu.. celého těla.. jsem unavená bolí mě každý sval i dýchání nohy 37,4 zvýše. Teplota mám to bud z te ruky nebo sem tu něco chytla paráda.. je mi jak při chřipce držte mi palce holky
Holky tak mě poušti domu ale jdu celkem zdesena. Po kanyle se mi udělal zánět povrchových žil v ruce…
Dostala sem recept na mazání a ledovani dnes mi odebirali kontrolní laboratoř mám dušnost pěknou od rána o pokaslavam přesto mě pustili a víte co je ve zprávě?
D dimer z 25.8 D dimer 2,73
A dnešní z 29.8 D dimer 5,17 dyt je to extrmne zvýšený netušim co to znamená zda to je zánětem v ruce nebo necim Řekla sem ze se mi špatně dýchá řekli ze to embolie nebude ze ji v pátek vyloučili..
@wiwiOL souhlasím! Vždy, když vidím ve fóru nějaký nadpis + tt, tak mi je jasné, že se jedná o onen uživatelku