Trombóza ve 22tt

380
20.8.22 06:59

Tromboza ve 22tt

Ahojky holky,

Tak mi včera byla zjištěna tromboza ve stehnu. Nejspíš jsem to zachytila včas jelikož jsem před lety trombozu měla v důsledku HA. Před tehotenstvím mi dělali mutace genu a nebylo to negativní.
Už jsem se psychicky složila, třeba tohle někomu pomůže aby to nepodcenil.
Holky mě začali otekat obě nohy celkem dost říkala jsem si ze to je vedrem, nejspíš taky bylo-. Včera večer mě začala bolest levá noha trosku jak namozena. V noci dobrý ráno jsem vstala měla jsem slabší tlak v lytku nic hrozného. No
A dostávala jsem do lýtka krece říkám to je taky běžné. Zvedla jsem se z gauce a už jsem věděla ze je nejspíš pruser noha mě bolela svěšena dolu. Takhle to bylo u me trombozy. No řekla jsem příteli ze musíme jet ten na me Koukal, ze jedu s namozeny svalem na pohotovost ale znáte ten pocit? Jak víte ze se něco děje?
Doktor viděl moje nohy a říká jste hlídaná nemáte preeklapsii? Nevím..?
Holky měli jste otekle taky hodně nohy až ke kolenoum v 23tt? No za sahnůl mo na lytko a řekl na 80% tam bude.
Všechno trvalo straně dlouho..
Ma urazvuk jsem šla za 2,5hod.
No a tam říká doktorka mate ucpanou žílu ve stehni začala jsem hned brecet..
neslo to zastavit …
Malá se mi začala v břiše roztahovat skákat cítila ze maminka není ok.
Hodinu sem čekala co bude lékař říkal ze si me tu musí nechat.. na oar dni a dali mi hmed punčochy injekce na ředění a ležet..
Tím jak jsem to chytla včas tromb nemá ani Cm prý čekám na výsledky krve jsem vyrizena týden sem byla doma a jsem zas ve spitale před týdnem jsem byla stim ze mi hodně tvrdne břicho poslal me gynekolog.
Večer me začalo strašně bolet břicho dole malá strašně skála.. povídám si sni a omluvam se ji za vše co semnou musí zvládat 🥺
Mám tu taky maminky s tormbizou? Nebo zkušenosti? Moc děkuji
Přidávám fotku nohou … jak jsou obě otekle

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
563
20.8.22 07:49

A proč když jsi měla už v minulosti trombozu z HA a mutace nebyly negativní, proč nechodíš už dávno na hematologii, kde se sleduji d-dimery a dalsi faktory? Ta trombóza se vůbec nemusela stát pokud bys byla sledována a chodila na kontroly. Nejspíš bys dostala preventivně injekce na ředění krve. Nicméně přeju brzký uzdravení a hned jak budeš moct, se objednej na hematologii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.8.22 07:58

@Nefesh zalezi na pristupu lekaru, stat se to mohlo i tak, i kdyby byla hlidana.ja pridelala trombozu po operaci, mutace negativni. Prvni tehu hlidana, injekce na konci a v sestinedeli, bez problemu. druhe tehu hlidana, nez jsem sla na odbery, tyden predtim se mi udelala uz tromboza a to mel byt odber v 11tt takze na zacatku…

• Citovat
  • Upravit
380
20.8.22 08:05

@Nefesh
Já tam ale byla, v Ústecké nemocnci a řekli ze není potřeba mi nic dávat když to nemám prokázané věřila jsem lékařům. Tohle kdybych věděla tak si to vyžádam. Řekli mi to až tady..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
380
20.8.22 08:07
@Anonymní

A jak dlouho se vám rozpouštěla? Já pravé byla před tehotenstvim i při tehornetbim na hematologii řekli ze ro není potřeba hlídat. Když je vše neprokázano věřila jsem tomu.
Mám hrozny strach prý ji mám vysoko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
563
20.8.22 08:10

@Jitka123wal vždyť jsi psala, že mutace se prokázaly. Nebo jde o chybu?
No každopádně teď už sledována budeš, tak alespoň něco pozitivního z toho vzejde. Ta trombóza je malá, rychle se to vstřebá. Zkus se tim tolik nestresovat, už si tě pohlidaji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.8.22 08:15

@Jitka123wal vim,jak se citis, zkusim te trochu uklidnit, ze to bude dobre :kytka: me se udelala tromboza jiz v 9tt. Resila jsem to celkem vcas, asi druhy den bolesti, co noha byla otekla, tepla a promodrala diky vystouplym povrchovym zilam, take leva, presto tromboza byla rozsahla. Na pohotovosti me chteli poslat domu, trvala jsem na sonu, ktere ukazalo trombozu od pupiku az kousek pres trislo. Dostala jsem injekce na redeni krve, po tydnu jsem sla domu. Za necele 3 mesice byla tromboza rozpustena. Pote jsem mela bohuzel dalsi komplikace s tim souvisejici, doktori me misto povzbuzeni spise trasili, ale nyni jsem 28tt a vse je zatim v poradku, verim, ze jsem si svou smulu uz vybrala a bude uz vse jen v poradku 🙏 jedinne co ted vim, ze me ceka bude rozhodovani zpusobu vedeni porodu. Nekdo se priklani k vyvolani, aby se dalo lepe hlidat redeni krve, tak uvidime :roll:

• Citovat
  • Upravit
380
20.8.22 08:15

Pardon neprokázali preklep * … vše bylo negativní
No teď mi řekli ze zas rozměry neví ze to doktorka nejspíš hadala..
Ale ze tam je blby je ze je vysoko …
No začalo se mi hůře dýchat (nervy asi ) tak mi dali kyslík a jen ležet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
380
20.8.22 08:24
@Anonymní píše:
Mockrát děkuji za ukidneni a povzbuzení, je mi moc líto čím jsi si prošla :/ dokonce jsi měla tedy pánevní jo? Jsi silná a miminko tvoje taky :srdce: klobouk dolu, lékaři strašně straší kolikrst až zbytečně ležela jsem od začátku tehu 3× pro hrozící potrat vždy vše díky bohu v pořádku.
Už jsme upozornila ze se mi jure dýchá nemohou udělat rtg ani CT
Tak mi dali kyslík a všechno se prý léčí stejne.
Moje teorie byla ze dušnost mám už 3 dny pokud se neutrhla už a není tam nebo je spis psychické a brzy to bude dobre taky dostávám injekce.
A mohu se zeptat jak si fungovala doma? Po tom už jsi chodila? A tak a punčochy nosis pořad?
Mě řekli ze u mě porod cisarem je jasný kvůli.. vyhrezu plotynek
Neboj se pohlídají si te přeju ti jen to nejlepší ☘️️❤️️
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.8.22 08:25

@Jitka123wal mas vysokou trombozu u te je blbe, ze je spojena s vyssim rizikem plicni embolie. ALE od prvni injekce na redeni krve jsi uz proti ni chranena…jeste me napada, kdyz jsi uz trombozu mela, mutace negativni, delal ti nekdo sono panevnich zil na vylouceni May thurnerova syndroma? to byl muj duvod vzniku trombozy. zjednodusene receno-v panvi se krizi zily, jak na sobe lezi, tak spodni je utlacovana, u nekoho vice a pri rizikovych situacich jako je tehu, operace, dlouhy let atd muze dojit v tomto miste ke zpomaleni prutoku krve a vzniku trombozy…pokud te nikdo na toto nevysetril, tak az budes mit po porodu, tak ba tomto vysetreni trvej, lekari nejsou zvykly toto vylucovat, musis natrefit opravfu na nekoho schopneho, koho tato moznost napadne

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.8.22 08:35

@Jitka123wal dekuji musim verit, nic jineho se delat neda, nez bojovat, ale verim, ze nejhorsi mam za sebou…jj mela jsem ji uz z panve, lekari prave strasilu, ze bude deloha malo prokrvena a miminko bude spatne rust, nestalo se tak…mohli by udelat magnetickou rezonanci, ale je opravdu zbytecna, to mi take rekli, protoze nic jineho se v tehotenstvi opravdu delat neda, nez redit krev injekcemi. Po hospitalizaci se bolest nohy cely tyden jeste zhorsovala, na nohu jsem ani nedoslapovala, opravdu to bolelo, po tydnu se to zacalo zase lepsit a tak za dalsi tyden uz bylo po bolesti…takze jsem fungovala brzy vcelku normalne, naopak se brzy doporucuje hodne chodit, aby krev v zilach proudila, tromby se lepe rozpousti…punchochy mam stehenni, coz mas urcite taky. nosim je bohuzel porad, v tech vedrech je to peklo, ale co se da delat, jejich prinos je opravdu velky. pomahaji zase lepe rozpoustet trombozu, zameni vzniku nove, pomahaji proti otoku, setri ostatni zily ktere jsou ted pretezovane a zabranuji posttrombotickemu syndromu, takze za me to za to nepohodli stoji. Nechci puncochy na ulici ukazovat, tak hsem si koupila jedny dlouhe slabe tehu saty a je vyreseno :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.8.22 08:38

@Jitka123wal zkusenosti mam bohuzel dve, jednu po operaci, to se prislo na embolii, zdroj trombozy nenasli a ted v tehu naopak tromboza :roll: kdyby te neco napadlo, tak se klidne ptej…mam dost praktickych i teoretickych zkusenosti :mavam: bohuzel

• Citovat
  • Upravit
380
20.8.22 08:57

Odpovím takhle hromadné. :)
Nedělali mi žádný takový Sono pánve ale určitě se na to optam.
Je to zajímavý já si celou dobu myslela jak jsem dobře hlídaná a když to potom čtu tak si říkám že vlastně co to podcenila. Včera jsem dostala první injekci a teďkon už další ale fakt se mi hrozně blbě dejchá měřily mi saturaci. Je pry v pořádku. Jste zlatý holčiny moc si toho vážím že mi to takhle napíše to uklidíte a dodate psychickou podporu. Moc mě mrzí že má taky zkušenosti s trombózou v těhotenství i mimo něj. Není to žádná sranda pamatuju když mi bylo 20 let a řekl že mám trombozu a já se jako zeptala To je namožený sval? Nebo nějaký uskriply vaz A pak mi bylo řečeno to vlastně tak jsem si taky psychicky hrozně bála. Oto víc když vím Oto víc když vím ze bříšku malou Na kterou jsem Čekala takovou dobu 😭 🌸 💗 Já mám tedy punčochy na obou nohách takový ty hodně vysoký i přes špičku když jsem měla tak vozuJá mám tedy punčochy na obou nohách takový ty hodně vysoký i přes špičku když jsem měla trombozu předtím Měla jsem pouze na jedné noze ty punčochy. Vůbec mi nevadí že je mam hlsvne ať to pomůže. Já měla obě nohy jak konve nality. Pořád jsem koukala na kotníky a vlastně doktor viděl že mám nateklý obě až nad kolenama ale nikdy jsem neměla problém otékáním nohou. Možná je to byl důsledek té trombozy Že se nějak tlačili ty žíly doktorka mi včera koukala i na druhou nohu a říkala zatím vypadá v pořádku že tam to teče. Je mi fskt divné asi hodně psychicky na nic maˇ temřim porodu 24.12 ❤️️ Tak snad do te doby už nic nebude
A myslíte ze to miminku neublizi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.8.22 09:06

@Jitka123wal nase miminko je take vymodlene, takze strach ovrovsky, komplikaci vic nez dost, ale kdyz to vsechno do ted ustal, tak uz verim, ze to dobre dopadne…nepodcenila, ja byla hlidana na hematologii a stejne jsem trombozu dostala, protoze spatne vyhodnotili riziko :( ja nosim taky na obou nohach, prijde mi, ze uz je to jedno…po mesici si je muzes na noc sundavat, ale ja v nich i spim, spatne se mi pres bricho uz natahuji, takze to aspon nemusis resit… Jestli je miminko ted v poradku, :srdce: boucha, tak uz mu nic nehrozi, krev je dost redena, srazit se nemuze. injekce neprechazi pres placentu nebo jen v nepatrnem mnozstvi, takze mimco to neovlivni, to ani netusi, co se kolem nej ted deje :D

• Citovat
  • Upravit
380
20.8.22 09:19

Já si taky myslím že už to ty naše miminka zvládnou. Já si říkám maminko musí být silný chtít bojovat když přežilo Dvakrát hrozící potrat hematom prasklý větší než miminko. Zánět ledvin a močáku. A teď to jakoby Já se bojím embolie jestli by to už mohlo mít vliv? Protože se mi fakt na prd dýchá a vím že nic tím dělat asi nemůžu ale myslím si že to uthrlo Nebo mám něco skříplý ho přesně mezi lopatkama a prsama jakoby ztěžka dýcham. Na mě hlavně psychicky už dopadají nemocnice protože jsem tady poněkolikátý ale říkám si být doma tak
Tak se strachuji ještě víc. Takže ty punčochy budu nosit taky určitě v ní budu i spát už teď jsem měla problém je nasadit :D :D Tak se strachuji ještě víc. Takže ty punčochy budu nosit taky určitě v ní budu i spát už teď jsem měla problémJá jsem za dva týdny je nasadit Já jsem za Týden v 6. měsíci snad už bude všechno dobrý. Já osobně jsem se měla narodit 24.12. ale řádila týden v 6. měsíci snad už bude všechno dobrý. Já osobně jsem se měla narodit 24.12. ale narodila jsem se 11.10. ve 29. týdnu tak doufám že tady se má moje holčička narodit 24.12 takže to tak bude a ne nepůjde dřív❤️️💗

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí