Trouba vysoko

1368
26.2.12 12:02

troubu do výše pasu nebo klasicky dolů pod desku?

Zajímaly by mě vaše zkušenosti :-) Budeme dělat kuchyň, prostoru není až tolik - pracovní plocha do L 40cm spíš pak 170×266 (plus vedle lednice) mám pár požadavků…aby mohli stát dva v kuchyni, jeden u dřezu nebo sporáku a druhý u pracovní plochy…sním o troubě vedle lednice ve výši pasu nad ní mikrovlnku…jenže tím si uberu 60cm pracovní plochy :-( stojí to za to ? Získám dole další skříňku, nebo šuplíky,ale bude mít odkládacího a praocvního prostoru na lince…
a nějak netuším, jak pak rozmístit dřez a varnou desku…přijde mi, že nad nebo vedle trouby by ta deska měla být, když vytahuju pekáč, nebo plech, položím to na sporák…a myčka zase musí být vedle dřezu, jinak by se nakapalo…
Kdo máte troubu nahoře, je to opravdu tak super…myslím z hlediska bolesti zad :-) ne jen estetických věcí…

Příspěvek upraven 26.02.12 v 12:31

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
27031
26.2.12 12:04

Je to super…já bych dole troubu nechtěla..už jen kvůli dětem,pak taky to hýbání apod :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
26.2.12 12:04

Mám troubu nahoře,a je to super,když jsem u mami,a musím do trouby dole,je to děsný.
Neměnila bych :palec:
Mám to tak už víc jak 9 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11689
26.2.12 12:11

Určitě tu co je nahoře, mám jí a nemůžu si to vynachválit, normálně v ní peču když je malý vzhůru, to bych samozřejmě s tou klasickou nemohla, jelikož má přístup do kuchyně. Navíc se nemusím pořád ohýbat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
26.2.12 12:15

Také mám troubu nahoře, je to super kvůli dětem, co se týká bolení zad, tak to nevím, nebolí mě ohýbání :) Vedle mám malou odkládací plochu a pak hned varnou desku, v kuchyňským studiu kde mi navrhovali kuchyň mi nedoporučoval umísťovat troubu vedle lednice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
26.2.12 12:15

Já mám klasika sporák a normálně peču i s malou… Ale kdybych mohla, brala bych troubu výše, to určitě.
Jen se moc nedoporučuje trouba vedle ledničky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6230
26.2.12 12:21

Taky mám troubu nahoře a neměnila bych

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
26.2.12 12:22

Já si ji dám asi pod desku, i teď mám normální sporák. Ohýbání mě neobtěžuje, zato nedostatek místa na lince velmi :mrgreen: Peču i s dítětem - jednou si holt na teplou (ne horkou) sáhl a je pokoj ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
685
26.2.12 12:22

Mám troubu nahoře a nad ní mikrovlnku. A ještě mám i troubu vedle lednice, vše vestavné spotřebiče. Jsem spokojená, ale máme velkou kuchyň. Je to o zvyku :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2508
26.2.12 12:25

Taky mám troubu nahoře nad ní mikrovlku a neměnila bych… ted planuju novou kuchyň a jdu do toho znovu, člověk už prostě ví co chce a co ne…
jak se ptáš na to rozmístění tak nejlepší je - myčka u dřezu (jinak to nejde) kdyz neco vyplachnes mrsknes to rovnou do mycky…
dřez - prostor - varna deska - prostor - vez s troubou a mikrvlnkou…

z důvodu - umeju něco - nakrajim na prostoru (mezi dřezem a deskou - nenakapeš si tolik jako kdybys to nesla buhvi kam…) - pokračuju na sporák a vedle sporáku máš místo na taliře a servírování :)
podle mě ideální :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6529
26.2.12 12:28

málo pracovní plochy také není dobře :nevim:
budeš si to muset pořádně nakreslit, nebo ti to nakreslí turhlář a zkonzultujete

určitě jsem pro troubu výš než pod sporákem, budeš s tím tak žít další léta,je to určitě pohodlné a praktické ale nemít kde pracovat,odkládat ..... dobře rozmýšlej ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3307
26.2.12 12:36

Já mám taky vyvýšeně u pasu a super.Při má vyšší výšce-chudák záda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1957
26.2.12 12:47

já mám kuchyň do L s rozměry nějakých 2,8×1,4 plus k tomu na boku lednice. trouba do výšky se mi bohužel nevlezla. pracovní plochu tam nemám moc velkou, ale stačí mi to. vzhledem k tomu, že ty tam máš místa o kousek víc, tak by ti to možná mohlo vyjít.
hlavní je si to pořádně nakreslit a naplánovat. pokud by sis to nedovedla představit podle obrázku, jak to bude v reálu, tak doporučuju si do toho prostoru (nebo do jihého) položit na zem třeba noviny nebo krabice přesně tak, jak by byl půdorys linky a „uvidíš“ to aspoň trochu živ+ji než na papíře.
jinak pro představu toho pracovního místa, co mi stačí, přikládám fotky. v podstatě pokud potřebuju něco dělat, tak využívám ten prostor v rohu+je na to napojených ještě 40cm nad krajní skříňkou (ta je na fotce už useklá). a vedle toho pak stojí lednice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
26.2.12 12:47

Mám troubu nahoře a super věc - bezpečnost je větší, i když má to bezpečností sklo a nemusím se ohýbat. Ale vedle lednice bych teda troubu nedávala. Za prvé u lednice potřebuješ odkládací prostor, např. přineseš nákup a nebudeš to nosit buhvíodkad, za druhé to teplo z trouby asi lednici moc prospívat nebude :nevim: Mám taky kuchyň do L, taky jsem to řešila a jeden konec linky holt vyhrála trouba, druhý lednice.
Pracovní plochu bych neřešila, pokud se naučíš odkládat všechny věci a spotřebiče do skříněk, tak si plochu nezabordelíš a na práci bude místa furt dost. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17050
26.2.12 12:48

Mám troubu dole a nikdy mi to nevadilo, protože jsem malá. Peču s dětma úplně normálně. Na dotek totiž nemá vůbec horká dvířka, když se peče ;). Troubu nahoře jsem měla na praxi a neustále jsem měla spálené ruce :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí