Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Je to úplně normální. Buď ráda, že alespoň doteď jsi měla těhotenství hezké. To velká část žen nezná, já mezi nimi.
Jo a počkej si tak ty poslední dva týdny před porodem, to je žrádlo
Všechno mě bolí, berou mě křeče do břicha, do zad. Po delším stání mě hrozně bolí nohy. Spát nemůžu už jak dlouho. Mám hlad, ale nemám na nic chuť. A jsem soustavně ve stresu, abych vydržela až do císaře. ![]()
Hele je to úplně v klidu a buď ráda za pohodové těhotenství
ne všechny mají to štěstí… Ale chápu, že tě to zrazu prekvapilo když jsi doteď problémy neměla. Ještě to ten měsíc - dva vydrž
držím palce
Je to úplně normální. Spi, kdykoliv můžeš! Mně se nejlíp spalo přes dopoledne, to si můžeš dovolit většinou jen v prvním těhotenství, tak to nezahazuj kvůli úklidu ![]()
Nespavost a hlad patří k normálním projevům třetího trimestru. První těhotenství bylo v pohodě, asi do 4. Měsíce jen šílená únava. Pak to přišlo kolem 8. Měsíce, nemohla jsem spát, neustále lítala na záchod, když jsem nejedla, bylo mi špatně, ale strašně mě pálila žáha. Navíc malý byl noční fotbalista, takže když jsem konečně usnula, byl vzhůru náš brouček. Teď jsem ve 3.měsíci, bývá mi špatně od žaludku, mám hlad, ale trpím nechutenstvín, když se najít, je mi na zvracení. To trvá už od Vánoc. Takže opravdu každé těhotenství je jiné ![]()
Mám cca 10 dní do termínu a věř že je to mnohem horší, všechno mě bolí, nemůžu dlouho sedět/ležet/stát k tomu mám doma akčního 26 měsíčního syna, vem pomalu nemůžeme, protože je to tady jedno velký kluziště a fakt mu nevysvětlím, že běhat za ním nemůžu, jenže doma je to k zbláznění, pálí mě žáha, bolí mě kyčle, v noci se furt obracím z boku na bok apod ale jinak mám též těhotenství bez problémů, ale tohle k tomu hold patří ![]()
@Derya úplně normální, taky jsem to měla
ne nadarmo se říká, že poslední měsíc těhotenství trvá rok ![]()
Na spaní mi pomohl velký kojící polštář, ale stejně to nebylo ono. Drž se ![]()
Tyjo tak aspoň, že to semnou prožívá i někdo další
ale to jako mezi náma nejsou fakt „hladové stavy,“ to je přímo brutální. Nějaké typy, co jste jedli? Já nikdy moc k večeru nechci zatěžovat organismus, takže to jistí rohlík, ale nekoupím toho vždy kvantum takže dojdou a zas se nechci plácat vším možným, abych pak neletěla
…ale vstávat ráno v 6 kvůli snídani mě fakt nebaví
a fakt to nejsou běžné stavy.