Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nic takového se mi u mBank neděje. Jak se ti částka zablokuje? Dokud se neodešle, tak můžeš přeci se všemi prostředky manipulovat, ne? A pozor na nastavení, do kdy trvalý příkaz platí. Dřív to bylo automaticky na rok a jednou jsem si toho nevšimla…
Neni to zablokovane, jen je to prehled následující platby, abys věděla, kolik je na ni potřeba prostředků. Mne se takto ukazuje suma za všechny trvale příkazy, které mam, ale s penězi disponovat samozřejmě lze. Nic ti nikde neblokují.
@Zuzaa Aha, už na to koukám
Je to tam jen pro info, blokované to není ![]()
Ovšem moc se mi to nelíbí, když si převedu všechny peníze na spořící účet a nechám si tam jen stovku, tak mi to v přehledu ukazuje obrovský červený vykřičník, že jsem kvůli příkazu za 1000Kč, který mi má odejít 1.6. 900Kč v mínusu kvůli tomu příkazu. Takže na účtě mám teď po převedení peněz fakticky 100Kč, ale v přehledu mi to ukazuje, že jsem 900 v mínusu. Hm, to si na to budu muset asi zvyknout, ale moc se mi to nelíbí ![]()
@Anonymní píše:
@Zuzaa Aha, už na to koukámJe to tam jen pro info, blokované to není
Ovšem moc se mi to nelíbí, když si převedu všechny peníze na spořící účet a nechám si tam jen stovku, tak mi to v přehledu ukazuje obrovský červený vykřičník, že jsem kvůli příkazu za 1000Kč, který mi má odejít 1.6. 900Kč v mínusu kvůli tomu příkazu. Takže na účtě mám teď po převedení peněz fakticky 100Kč, ale v přehledu mi to ukazuje, že jsem 900 v mínusu. Hm, to si na to budu muset asi zvyknout, ale moc se mi to nelíbí
Tak to přece neznamená, že jsi v mínusu, je to jen upozornění…ignoruj ho ![]()
Ja si myslím, ze jsi to asi moc nepochopila
Smerodatna přece neni ta lista s tim, kolik potřebuješ na trvalou platbu, ale informace o zustatku. Proste přestaň hledět na tu listu uprostřed, neni tam k ničemu ![]()
@Anonymní píše:
Dobrý večer,
mám nově mBanku a zadala minulý měsíc jsem si zadala trvalý příkaz. Ten se mi v pořádku odečetl, ale ihned se mi zablokovala stejná částka asi na další měsíc? To takto v mBank funguje nebo to mám špatně nastavené? Kdo máte mBanku, prosím o pomoc, dělá se vám to také tak? Nechci mít celý měsíc blokované peníze, nevidím důvod, příkaz jsem si nastavila po výplatě, takže nepotřebuji mít celý měsíc blokované peníze, přijde mi to na hlavu postavené![]()
Máte s tím některá zkušenost?
Barbora
Děkuji a posílám anonymě, snad nevadí
Presne tak. Je to je upozorneni. A myslim, ze bys mela byt rada. Proste vidis zda na ten mesic mas na uctu dostatek aby trvale prikazy odesly. Vlevo vidis kolik budes celkove za trvale prikazy platit a vpravo kolik po jejich odeslani ti zbyde na uctu. Nic sloziteho! A neni to zadne blokovani!
A tak kam tedy koukáte na zůstatek? ![]()
Já vidím na té liště plánované operace a pak volné prostředy. Volné prostředy jsou už po odečtení toho trvalého příkazu. Takže teď vidím volné prostředky 36tis., ale ve finále jsou 37tis., chápete mě? Nic tedy blokovaného není, ale kam koukáte na zůstatek účtu? Pokud na ty volné prostředky, tak ve finále máte ale na účtě daleko víc peněz, ne?
Sorry, ale fakt to nechápu ![]()
@Anonymní píše:
A tak kam tedy koukáte na zůstatek?![]()
Já vidím na té liště plánované operace a pak volné prostředy. Volné prostředy jsou už po odečtení toho trvalého příkazu. Takže teď vidím volné prostředky 36tis., ale ve finále jsou 37tis., chápete mě? Nic tedy blokovaného není, ale kam koukáte na zůstatek účtu? Pokud na ty volné prostředky, tak ve finále máte ale na účtě daleko víc peněz, ne?
Sorry, ale fakt to nechápu
pod tím máš seznam účtů a tam je zůstatek a disponabilní zůstatek ![]()
Navíc nad lištou máš dostupné prostředky - to samé jako disponabilní zůstatek
@Anonymní píše:
A tak kam tedy koukáte na zůstatek?![]()
Sorry, ale fakt to nechápu
Tak jeste jednou. Na uctu mas treba 10tis., na trvalych prikazech v ten dany mesic ti ma odejit 4 tis., takze nahore v te liste vidis „planove operace“ = 4tis., „volne prostredky“ =6 tis…Takze kdybys zapomnela, ze mas si enchat 4tis. na trvale prikazy, a zaplatila nekde 9tis., tak ti z tech 10tis. zbyde na uctu 1tis. A vliste bys videla planovane operace porad stejnou castku, ale volen prostrekdy bys videla castku s minusem..A TO JE UPOZORNENI, ZE SE TI TO PAK NEPOSLE, PROTOZE NEBUDES MIT DOSTATEK PENEZ NA UCTU. Myslim, ze vic po lopate ti to uz snad nedokazu vysvetlit.
Nad lištou jsem si těch dostupných prostředků nevšimla ![]()
Děkuji všem za trpělivost ![]()
@Anonymní píše:
Nad lištou jsem si těch dostupných prostředků nevšimlaDěkuji všem za trpělivost
nic si z toho nedělej, inernet banking od mBank je po „zlepšení“ naprosto strašný…tobě přeju hodně trpělivosti ![]()
@alenka84 píše:
nic si z toho nedělej, inernet banking od mBank je po „zlepšení“ naprosto strašný…tobě přeju hodně trpělivosti
Vse je o zvyku. Ja zas tam tehda poprve nemohla nikde najit „sablony“, a on to je adresar ![]()
Dobrý večer,
mám nově mBanku a zadala minulý měsíc jsem si zadala trvalý příkaz. Ten se mi v pořádku odečetl, ale ihned se mi zablokovala stejná částka asi na další měsíc? To takto v mBank funguje nebo to mám špatně nastavené? Kdo máte mBanku, prosím o pomoc, dělá se vám to také tak? Nechci mít celý měsíc blokované peníze, nevidím důvod, příkaz jsem si nastavila po výplatě, takže nepotřebuji mít celý měsíc blokované peníze, přijde mi to na hlavu postavené
Máte s tím některá zkušenost?
Děkuji a posílám anonymě, snad nevadí
Barbora