Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky potřebovala bych nějakou radu nebo osvědčený recept, jak se zbavit toulavých koček?
Máme nově postavený domeček se zahradou a do budoucna ho plánujeme oplotit. Ale vím že ani ploty nezastaví drzé kočky kadit nám na trávník.
Maminky poraďte co s tím. Máme dvouletého syna a dost mi vadí, že syn běhá po zahradě plné kočičích…
Před měsícem jsme synkovi pořídili pískoviště a zatím jsem tam nic nenašla, ale je to otázka času než začnou chodit i tam.
Přemýšleli jsme nad jedem, ale nechceme aby to syn zezobal a sousedi mají psi a ti se tu volně pohybují a neradi bychom jim je otrávili. Nemáte někdo ověřený recept co s tím. Psa si kvůli tomu pořizovat nechceme. Děkuji za reakce ![]()
Je fakt že s tímto je problém ve většině mest a vesnic :- i u nás tady asi jen tak něco nepuže leda tak to oplotit hned a nějakým třeba ostrým plotem nebo něco, pískoviště by se dalo prozatím zakrývat plachtou nebo něčím, je to nepřijemný no ale jinak nevím co by bylo ještě dobré ![]()
Vysázej v zahradě levanduli. Tu kočky nesnáší. Taky nesnáší citrusy takže třeba nějakej citro olejíček nebo kusy nakrájeného citronu dát na hranice pozemku. A pořidte si pistolku na vodu a jak zmerčíte kočku tak ji postříkejte. Takhle je bez toho aby jste jim ublížily zaplašíte
@Ivulka88 Píškoviště bych přikryla, i kdyby tam kočky nechodily.
Oplotit, nemyslím, že se jim přes plot bude chtít.
Jed je samozřejmě nesmysl.
To znam. Taky jsme to doma resili. Na netu jsem dohledala, ze zabira rozmistnit na zahrade exkrementy selem, tak jsme udelali najezd na zoo, dotahli jsme domu tigri a buh vi jake ho.na, rozmistili a…NIC
Pry zabiraji i rusicky, ktere sezenes na internetu. Pri rozmerech nasi zahrady bychom potrebovali cca 8 rusicek a ta cena…nakonec manzel udelal poklop na pisek a obcas staci na ty kocky zarvat, neco hodit -chrstnout vodu a je jich na zahrade mene. Tu nejdrzejsi, ktera nam lezla sz do bytu, tak tu jsme nechali odchytit…
Příspěvek upraven 07.05.15 v 15:40
@Ivulka88
travit kocky kvuli tomu, ze vykonavaji potrebu?!
Lidi jsou nejvetsim zlem…
@MRichie Kočky mám ráda ale toulavé neočkované kdoví jak nemocné bych tedy taky hnala všemi prostředky- neříkám hned otrávit. Fakt je že na otravu loni sousedům dvě umřely, ale asi otrávená myš.
@Fimfárum ta levsndule-ani omylem.mam ji vysazenou skoro vsude a kockam je to putna…
@MRichie ja celkem chapu - od toulave kocky u nas na zahrade jsem chytla toxoplamozu a prisla o miminko…pokud to jsou toulave, neockovane divoke bestie, ktere ti lezou vsude a malem nemuzes nechat dite v kocarku na zahrade, tak se vubec uvaham o jedu nedivim…
Hm uz to, ze jsi premyslela nad jedem mi prijde nechutne, vis jak ty kocky trpi? nam „omylem“ otravil dve kocky soused jedem na krtky a trpely snad dva dny nez jsme se to domakly a veterinar uz jim nepomhl. Je to zivy tvor, jako tvuj syn toho taky nebude prece nikdo travit az bude nekoho stvat. Je tu spousta diskuzi o tom jak neskodne odpudit kocky, treba rozsypat nekde logr od kafe (zcela neskodne a ekologicke) a jine podobne, muzes zkusit hned nekolik takovych eko odpuzovacu.
Jinak zmiňovaná levandule, my jí na zahradě máme a kočky se půl metru od ní nahřívají na slunci- nevadí jim. Jsem pro plašení, vzduchovku (varovný výstřel:D) pohrození hráběmi. Ony tam chodí určitě ty samé a přestane je to bavit. Na noc je fajn pohybové světlo. Pískoviště bych ale zakrývala pořád. Naše kočky zdrhají jen co příjde soused co má psa (bez psa) takže co tam zkusit rozmístit něco psího ať je aspoň cítit. Nějaké staré psí hračky okousané, psí deku atd.
@ejhle nemám to ozkoušené, ale slyšela jsem že by je měla odpuzovat. Holt praxe a teorie je vždy jiná…
@Neff s tím souhlasím
@MRichie píše:
@Ivulka88travit kocky kvuli tomu, ze vykonavaji potrebu?!
Lidi jsou nejvetsim zlem…
Mě nevadí, že vykonávají potřebu, ale že ji vykonávají na mém trávníku. Plánujeme druhé dítě a nechci chytit toxoplazmózu, popř. aby syn něco chytil. Syn je schopnej se v tom patlat a pak si olíznout ruce. Miluju tyhle rádoby ochránce přírody.
Znovu opakuju kočky jsou mi jedno, když mi zrovna nekadí na trávník, kde se pohybuje můj syn. ![]()
@Neff Mám kočky ráda, ale pořád to je divoké zvíře a dítě má mít na své zahradě bezpečí. Lógr nefunguje. Chápu, že paní už v zoufalství napadl i jed, ono denně sbírat všude možně bobky kdoví zda s toxoplazmozou/červy není příjemné. Navíc se může děsit že jí očůrají jahody/zeleninu/rybíz atd…já viděla kočku olizovat jablka na stromě..
@Neff píše:
Hm uz to, ze jsi premyslela nad jedem mi prijde nechutne, vis jak ty kocky trpi? nam „omylem“ otravil dve kocky soused jedem na krtky a trpely snad dva dny nez jsme se to domakly a veterinar uz jim nepomhl. Je to zivy tvor, jako tvuj syn toho taky nebude prece nikdo travit az bude nekoho stvat. Je tu spousta diskuzi o tom jak neskodne odpudit kocky, treba rozsypat nekde logr od kafe (zcela neskodne a ekologicke) a jine podobne, muzes zkusit hned nekolik takovych eko odpuzovacu.
Tak kočku snad nebudeme srovnávat s mým synem.
Mě kočky nevadí, ale tohle jsou nosiči nemocí, blech a bůh ví čeho. Tak je snad pochopitelné, že nechci aby se mi promenádovaly po zahradě.