Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Přesně taky neporadím, ale byla jsem xkrát na výslechu kvůli krádežím u nás na prodejně, byla jsem i u soudu, když se podařilo zachytit zloděje.
Je to prý povinnost a člověk se dostavit musí. To samé soud, opět je to pod sankcí, ale k tomu soudu, jde podat žádost a při výpovědi obžalovaného odvedou pryč aby s ním člověk nebyl v kontaktu.
Každopádně mi vždy bylo řečeno, že jak výslech tak soud je moje povinnost. (řešila jsem to protože vše jsem musela absolvovat po pracovní době a to se mi co 14 dnů po 21 hodině večer už opravdu nechtělo, soud vyšel na den mé dovolené stejně jsem nic nemohla, dostavit jsem se musela).
Ahoj, přišel mi dopis ze soudu, že chytli a umístili do vazby chlapa, který mne a další ženy znásilnil. Zjistila jsem, že ho do vazby dali v polovině dubna. Ale pak jsem přesně nepochopila, co bude následovat.
Ve vazbě už kvůli tomuto byl, ale pustili ho a pak se skoro rok skrýval. Teď se podle všeho odvolal, protože se mu nezdá vazba jako oprávněná.
Bojím se, že ho zase pustí. Před tím rokem už byla podaná obžaloba, ale soudce vrátil věc na došetření zpět státnímu zástupci. Prý nějaká procesní chyba. Táhlo se to rok a pak ho pustili z vazby s tím, že bude mít dohled až do soudu. On zdrhl a skrýval se. TeĎ ho chytli, ale věc zas řeší policie. Proč, když už to byla věc soudu? Nerozumím, co se teď bude dít. Máte někdo zkušennost? Děkuji
Strašně se bojím, mám úzkost, nemůžu nic dělat a vše se mi vrací zpátky. To zas půjdu k výslechům? Nebo co se bude dít? Můžu jim říct, ať to nechají být, už chci mít klid